خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

سه شنبه، 05 فروردین 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

سفره سلامت نوروزی و رمضانی، زیر ذره‌بین بازرسان کردستان

مهر | استان‌ها | یکشنبه، 03 فروردین 1404 - 15:59
سنندج- کردستان در تب و تاب میزبانی از مسافران نوروزی است و حافظان سلامت بر سفره‌های رنگین و اماکن عمومی نظارت می‌کنند تا این ایام، با کام شیرین سلامتی برای همگان رقم بخورد.
بهداشت،سلامت،بازرسان،كردستان،مركز،سنندج،غذايي،محيط،واحد،مواد ...

خبرگزاری مهر؛ گروه استان‌ها: هم‌زمان با رویش دوباره طبیعت، جنب و جوش در بازارهای کردستان نیز اوج می‌گیرد.
عطر شیرینی‌های محلی و بوی نان تازه، فضا را پر می‌کند.
مساجد، با نور فانوس‌ها و صدای دلنشین قرآن، پذیرای روزه‌داران می‌شوند و اقامتگاه‌ها، با آغوش باز، پذیرای مسافران نوروزی.
در این میان، اما یک دغدغه مشترک، سلامت همگان را به هم پیوند می‌دهد؛ دغدغه نظارت بر بهداشت محیط.
نظارت یکی از راهکارهای اساسی برای حفظ سلامت مردم و رعایت بهداشت است تا مردم و مسافران در ایام نوروز با آسودگی خاطر اقدام به تهیه اقلام خوراکی مورد نیاز کنند.
بازرسان، حافظان سلامت
معاون امور بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کردستان در گفت‌وگو با خبرنگار مهر اظهار کرد: دانشگاه علوم پزشکی کردستان، با اعزام ۲۱۳ بازرس بهداشت محیط، در قالب طرحی ۳۵ روزه، از ۱۱ اسفند تا ۱۵ فروردین، به استقبال نوروز و رمضان رفته است.
فرزام بیدارپور افزود: این بازرسان، با گشت‌های مشترک و بازرسی‌های روتین، بر مراکز تهیه و توزیع مواد غذایی، اماکن عمومی و شبکه‌های آبرسانی نظارت می‌کنند.
وی یادآور شد: در هفته سوم این طرح، پنج هزار و ۵۸۹ مرکز تهیه و توزیع مواد غذایی و اماکن عمومی بازرسی شده، ۹ هزار و ۳۴۱ کیلوگرم مواد غذایی فاسد و غیرمجاز معدوم شده و هزار و ۶۲۹ اخطاریه بهداشتی صادر شده است.
معرفی ۵۶ واحد متخلف به مراجع قضائی
معاون امور بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کردستان تصریح کرد: همچنین، ۴۴ واحد صنفی متخلف پلمب و ۵۶ متخلف به مراجع قضائی معرفی شده‌اند.
بیدارپور اضافه کرد: این آمارها، تنها گوشه‌ای از تلاش‌های شبانه‌روزی بازرسان بهداشت محیط کردستان است.
سنندج، پیشتاز در برخورد با متخلفان
رئیس مرکز بهداشت شهرستان سنندج نیز در این خصوص اظهار کرد: مرکز بهداشت شهرستان سنندج، با قاطعیت بیشتری به میدان آمده و ۳۰ واحد صنفی متخلف را پلمب کرده است.
محمد شاه ویسی اعلام کرد: این مرکز، با ۱۳۵ اکیپ بازرسی و معدوم کردن ۱۹ هزار و ۸۰۰ کیلوگرم مواد غذایی تاریخ مصرف گذشته، نشان داده است که سلامت شهروندان، خط قرمز این نهاد است.
وی تصریح کرد: ۲ هزار و ۵۵۱ واحد عرضه مواد غذایی توسط بازرسان واحد بهداشت مورد بازرسی قرار گرفته است.
استمرار گشت‌های مشترک بازرسان در ایام نوروز
رئیس مرکز بهداشت شهرستان سنندج عنوان کرد: گشت‌های مشترک با حضور نمایندگان ادارات و سازمان‌ها برگزار شد و تا پایان تعطیلات نوروزی استمرار دارد.
شاه‌ویسی ادامه داد: فرمانداری، دامپزشکی، صنعت و معدن، جهاد کشاورزی و میراث فرهنگی در این گشت‌های بازرسی مشارکت داشته‌اند.
وی از مردم خواست در صورت مشاهده هرگونه تخلفی مراتب را به مرکز بهداشت شهرستان سنندج اطلاع دهند.
سامانه ۱۹۰، صدای مردم
سامانه ۱۹۰، به عنوان پل ارتباطی میان مردم و مسئولان، به صورت شبانه‌روزی آماده دریافت و رسیدگی به شکایات مردمی در زمینه بهداشت محیط است.
این سامانه، فرصتی برای مشارکت شهروندان در حفظ سلامت عمومی فراهم کرده است.
نوروز و رمضان، فرصتی برای شادی و معنویت است.
اما این شادی، زمانی کامل می‌شود که با سلامتی همراه باشد.
تلاش‌های بازرسان بهداشت محیط کردستان، گامی مهم در این راستا است.
قطعاً با همکاری مردم و مسئولان، می‌توان سفره سلامت نوروزی و رمضانی را برای همگان گستراند و حافظ سلامت مردم در تقارن دو بهار طبیعت و قرآن بود.