خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

چهارشنبه، 06 فروردین 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

بقایی: نوروز، ریشه‌ای کهن در تمدن ایرانی دارد

مهر | سیاسی | دوشنبه، 04 فروردین 1404 - 18:59
سخنگوی وزارت امور خارجه در واکنش به اظهارات رئیس جمهور ترکیه مبنی بر اینکه ⁧ نوروز،⁩ روز جشن ترک‌زبانان نیز هست و به همبستگی آنها کمک می‌کند، گفت: نوروز، ریشه‌ای کهن در تمدن ایرانی دارد.
نوروز،عيد،جشن،همبستگي،بزرگداشت،ترك،مشترك،ملل،فرهنگي،روز

به گزارش خبرگزاری مهر، اسماعیل بقایی در شبکه ایکس در واکنش به اظهارات رئیس‌جمهور ترکیه درباره نوروز اظهار داشت: نوروز، ریشه‌ای کهن در تمدن ایرانی دارد و از دیرباز در فلات ایران جشن گرفته می‌شده است.
در طول تاریخ، این آئین فرخنده در میان ملل گوناگون گسترده شد و امروز به‌عنوان میراث مشترک فرهنگی بسیاری از ملت‌ها، نماد دوستی، صلح و همبستگی است.
وی در این پیام تاکید کرد: ما مفتخریم که نوروز ایرانی به یمن پیام والای انسانی و فرهنگی آن اکنون توسط بسیاری از ملت‌ها و اقوام اعم از ترک، عرب، کرد، بلوچ، ترکمن و ازبک، بزرگ داشته می‌شود و باعث تقویت پیوندهای انسانی، فرهنگی و اجتماعی میان اقوام و ملل در منطقه‌ای وسیع از شرق تا غرب آسیا و فراتر از آن شده است.
سخنگوی وزارت خارجه کشورمان یادآور شد: همانطور که دبیرکل سازمان ملل گفت: «در دنیای پر از کشمکش، تفرقه و نزاع ما، نوروز هدیه گرانبهایی است.
نوروز حسن همجواری، آشتی و همبستگی بین نسل‌ها و جوامع را ترویج می‌کند.»
رجب طیب اردوغان، رئیس جمهور ترکیه طی سخنرانی در مراسم بزرگداشت نوروز در استانبول اظهار داشت: روز ۲۱ مارس؛ نوروز، روز بزرگداشت و جشن مشترک جهان ترک خواهد بود و بدین ترتیب به اتحاد، با هم بودن و همبستگی ما کمک خواهد کرد.
اردوغان با بیان اینکه نوروز عید یک قوم خاص نیست، بلکه عید کل ملت‌مان اعم از علوی، سنی، ترک و کرد و تمام جغرافیای ماست، تاکید کرد: اگر در اینجا یک نظرسنجی انجام دهیم، آیا شما حاضرید ۲۱ مارس را به عنوان عید بهار و برادری اعلام کنیم؟
من حاضرم این پیشنهاد را به مجلس ارائه کنم.
ما قصد داریم در نشست سران در مجارستان در ماه می، پیشنهاد دهیم تا عید نوروز به عنوان روز بزرگداشت و جشن مشترک جهان تُرک جشن گرفته شود.