خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

جمعه، 08 فروردین 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

لایحه کنگره برای تحریم رئیس ارتش پاکستان و آزادی عمران خان

تسنیم | بین‌الملل | سه شنبه، 05 فروردین 1404 - 14:13
اعضای دموکرات و جمهوریخواه کنگره آمریکا لایحه ای را برای تحریم رئیس ستاد ارتش پاکستان و آزادی عمران خان از زندان ارائه کردند.
پاكستان،خان،آمريكا،زنداني،لايحه،سياسي،عمران،دموكراسي،ارتش،اع ...

به گزارش دفتر منطقه‌ای خبرگزاری تسنیم، نمایندگان کنگره آمریکا، جو ویلسون (جمهوری‌خواه از کارولینای جنوبی) و جیمی پانتتا (دموکرات از کالیفرنیا)، لایحه‌ای به نام «قانون دموکراسی پاکستان» را ارائه کردند که هدف آن اعمال تحریم‌هایی علیه «عاصم منیر» رئیس ستاد ارتش پاکستان به دلیل «آزار مخالفان سیاسی» از جمله «عمران خان» نخست‌وزیر سابق پاکستان است.
به گزارش «هیل»، این لایحه درخواست می‌کند تا تحریم‌هایی علیه فرمانده ارتش پاکستان ظرف 180 روز اعمال شود.
این تحریم‌ها می‌تواند شامل منع ورود به آمریکا و عدم واجد شرایط بودن برای دریافت ویزای آمریکا باشد.
این لایحه دوحزبی، ژنرال عاصم منیر را به «مشارکت آگاهانه در آزار و زندانی کردن مخالفان سیاسی» متهم کرده است.
این لایحه همچنین خواستار شناسایی افراد کلیدی دخیل در این آزارها و اعمال تحریم‌های مشابه علیه آنها می‌شود.
این لایحه به رئیس‌جمهور آمریکا این اختیار را می‌دهد که تحریم‌ها را در صورتی لغو کند که «حکومت نظامی در پاکستان پایان یافته و حاکمیت قانون و دموکراسی مدنی بازگشته باشد» و «تمامی زندانیان سیاسی ناعادلانه از بازداشت آزاد شده باشند».
ویلسون همواره خواستار آزادی عمران خان، نخست‌وزیر سابق پاکستان که در آگوست 2023 دستگیر شد، بوده و ارتش پاکستان را مسئول «حبس ناعادلانه» او می‌داند.
وی با اظهار اینکه خان یک زندانی سیاسی است، افزود نامه‌ای به ترامپ نوشته و از او خواسته است تا «فشار بر رهبری نظامی پاکستان، از جمله از طریق ممنوعیت‌های ویزا، برای بازگرداندن دموکراسی و آزادی خان» وارد کند.
حامیان عمران خان و اعضای حزب تحریک انصاف پاکستان امیدوارند دولت ترامپ از مقامات پاکستان برای آزادی خان فشار وارد کند، اما ترامپ تاکنون به طور عمومی درباره زندانی شدن یا برکناری خان اظهار نظر نکرده است.
با این حال، امیدها برای موضع‌گیری حمایت‌آمیز از خان توسط ترامپ با سخنرانی او در کنگره در اوایل ماه جاری کاهش یافت، زمانی که ترامپ از دولت پاکستان برای تسهیل دستگیری یک عضو داعش که متهم به برنامه‌ریزی حمله تروریستی در کابل در سال 2021 بود و باعث کشته شدن سربازان آمریکایی شد، قدردانی کرد.
هفته گذشته، «تمی بروس» سخنگوی وزارت خارجه آمریکا از اظهار نظر درباره زندانی شدن خان خودداری کرد و گفت دولت آمریکا در امور داخلی کشورهای دیگر دخالت نمی‌کند.
انتهای پیام/.