خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

چهارشنبه، 06 فروردین 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

اندیشکده چینی: توان آمریکا برای حضور در منطقه به انتها رسیده

تسنیم | بین‌الملل | سه شنبه، 05 فروردین 1404 - 16:53
تحلیل گران اندیشکده چینی در گزارش سالانه خود استدلال می کنند به دلیل بحران هایی مانند بحران دریای سرخ، حضور نظامی دائمی آمریکا در دریای جنوبی چین به مرز نهایی خود رسیده و امکان افزایش بیشتر آن وجود ندارد.
درياي،جنوبي،چين،آمريكا،گزارش،نظامي،دريايي،فعاليت،منطقه،افزاي ...

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، اندیشکده چینی «آگاهی از وضعیت استراتژیک دریای جنوبی چین» که وابسته به مؤسسه مطالعات اقیانوسی دانشگاه پکن است، روز سه‌شنبه (25 مارس) گزارش سالانه با عنوان «فعالیت‌های نظامی آمریکا در دریای جنوبی چین در سال 2024» را منتشر کرد.
این گزارش اشاره دارد که از سال 2009 به بعد، میزان و شدت فعالیت‌های نظامی آمریکا در دریای جنوبی چین به طور چشمگیری افزایش یافته است.
در زمینه بحران‌های جنگی مانند درگیری‌های روسیه و اوکراین و همچنین بحران‌های بین اسرائیل و غزه، نیروی دریایی و هوایی آمریکا تحت تأثیر بحران‌هایی همچون بحران دریای سرخ قرار گرفته‌اند، با این حال، این نیروها همچنان حضور نظامی با شدت بالا در دریای جنوبی چین و مناطق اطراف آن را حفظ کرده‌اند.
بر اساس اطلاعات ارائه شده در این گزارش، در سال 2024، هواپیماهای شناسایی بزرگ نیروی هوایی آمریکا تقریباً 1000 پرواز شناسایی در آسمان دریای جنوبی چین انجام داده‌اند.
کشتی‌های نظارتی و اندازه‌گیری دریایی مجموعاً 706 روز فعالیت داشته‌اند که نسبت به سال 2023 افزایش قابل توجهی را نشان می‌دهد.
در طول سال، 343 روز حداقل یک کشتی شناسایی در دریای جنوبی چین در حال فعالیت بوده است.
با این حال، این گزارش اشاره می‌کند که با وجود افزایش قابل توجه فعالیت بمب‌افکن‌ها و کشتی‌های نظارت دریایی آمریکا در دریای جنوبی چین، تمرینات مشترک و عملیات‌های مشترک با متحدانی مانند فیلیپین گسترش یافته است، اما تعداد و شدت فعالیت‌های ناوهای هواپیمابر در دریای جنوبی چین کاهش یافته است.
بر اساس آمار ارائه شده در این گزارش در سال گذشته، فعالیت گروه‌های ضربتی ناوهای هواپیمابر آمریکا در منطقه دریای جنوبی چین به هشت مرتبه افزایش یافته است، اما در پنج مورد از این فعالیت‌ها مدت زمان عملیات تنها سه تا پنج روز بوده است و بیشتر آن‌ها به صورت ورود و خروج سریع از منطقه و نه استقرار طولانی مدت انجام شده است.
گزارش همچنین اشاره می‌کند که در سال گذشته، دو گروه تجهیزات آبی-خاکی(دوزیست) به نام‌های «فایتر» و «آمریکا» که در منطقه غربی اقیانوس آرام مستقر بودند، هیچ‌کدام وارد دریای جنوبی چین نشدند و وضعیت خلأ فعالیت آن‌ها نشان‌دهنده کاهش چشمگیر فعالیت‌های نمادین است، که نشان می‌دهد گروه‌های آماده‌باش دوزیست آمریکا دیگر قادر به حفظ حضور دائمی خود در این منطقه نیستند.
در پایان، این گزارش نتیجه‌گیری می‌کند که به دلیل محدودیت تعداد ناوهای هواپیمابر اصلی نیروی دریایی آمریکا و همچنین تشدید بحران‌هایی چون بحران دریای سرخ و درگیری اسرائیل و غزه، توانایی آمریکا برای استقرار حضور نظامی دائمی و فعالیت‌های نظامی در دریای جنوبی چین به مرز نهایی خود رسیده است و تنها قادر به برجسته‌سازی صرف حضور نیروهای نظامی موجود خود است.
تحلیل‌گران این گزارش بر این باورند که روند محدود شدن فعالیت‌های نظامی آمریکا در دریای جنوبی چین غیرقابل تغییر است و حتی اگر بحران دریای سرخ فروکش کند، نیروی دریایی و هوایی آمریکا همچنان قادر به استقرار قدرت‌های دریایی و هوایی در منطقه هند و اقیانوس آرام نخواهند بود.
با این حال، به نظر می‌رسد افزایش استفاده از پلتفرم‌های بدون سرنشین یا سلاح‌های خودکار، راه‌حل اصلی آمریکا برای کاهش «اضطراب کمبود نیرو» در آینده در دریای جنوبی چین و مناطق اطراف آن باشد.
انتهای پیام/