خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

چهارشنبه، 06 فروردین 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

لاوروف: از احیای توافق غلات حمایت می‌کنیم

مهر | بین‌الملل | سه شنبه، 05 فروردین 1404 - 17:53
وزیر خارجه روسیه می‌گوید که این کشور حامی از سرگیری توافق غلات است اما با فرمتی که برای همه قابل قبول باشد.
غلات،توافق،روسيه،درياي،سياه،اوكراين،ابتكار

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از تاس، سرگئی لاوروف، وزیر خارجه روسیه با اشاره به مذاکرات مسکو و واشنگتن در ریاض، گفت که روسیه از شروع مجدد ابتکار دریای سیاه حمایت می‌کند.
لاوروف با اشاره به اولویت داشتن مسئله توافق غلات(ابتکار دریای سیاه) در مذاکرات ریاض گفت: ما از به نوعی احیای ابتکار دریای سیاه حمایت می‌کنیم؛ البته به طوری که برای همه مناسب باشد.
وی با اشاره به سخنان ولودیمیر زلنسکی، رئیس جمهور اوکراین افزود: موضع ما آشکار است؛ نمی‌توانیم روی حرف این مرد حساب کنیم.
روسیه خواستار این است که بازار غلات و بازار کود شیمیایی قابل پیش‌بینی باشد و هیچ‌کس برای خارج کردن روسیه از این بازارها تلاشی انجام ندهد.
مسکو درباره شرایط مواد غذایی در آفریقا و سایر کشورهای جهان جنوب که تحت تاثیر بازی‌های غرب هستند، نگران است.
توافق غلات با هدف تامین کریدوری امن برای صادرات غلات اوکراین از طریق بنادر دریای سیاه و همچنین تسهیل صادرات محصولات کشاورزی و کود شیمیایی روسیه منعقد شد.
با این حال، عمده غلات اوکراین خلاف توافق، به کشورهای اروپایی صادر شد و این در حالی است که هدف اصلی این توافق، حصول اطمینان از تامین غلات برای کشورهای نیازمند بود که البته محقق نشد.
همچنین، تعهدات به روسیه ذیل این توافق نیز برآورده نشد و در نتیجه مسکو در جولای ۲۰۲۳ از این توافق خارج شد.