خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

چهارشنبه، 06 فروردین 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

رکود تورمی از موانع سرمایه‌گذاری است

مهر | سیاسی | چهارشنبه، 06 فروردین 1404 - 04:30
سخنگوی مجمع تشخیص مصلحت نظام در شبکه ایکس رکود تورمی را از موانع سرمایه‌گذاری برشمرد.
اهداف،سرمايه،دهنوي،بازتعريف،سيدمحسن،بلندپروازانه

به گزارش خبرگزاری مهر، سیدمحسن دهنوی سخنگوی مجمع تشخیص مصلحت نظام در شبکه ایکس برخی از دلایل و چالش‌های پیش روی سرمایه‌گذاری را مطرح کرد.
متن پیام به این شرح است:
در آستانه پایان چشم‌انداز ۲۰ ساله ۱۴۰۴ و هم‌زمان با نام‌گذاری سال جاری به عنوان سال «سرمایه‌گذاری برای تولید» اقتصاد ایران با دو چالش اساسی و درهم‌تنیده مواجه است: رکود تورمی و سرمایه‌گذاری محدود.
به رغم اهداف بلندپروازانه چشم‌انداز، بررسی‌ها نشان می‌دهد که در یک دهه گذشته، رشد خالص تشکیل سرمایه ثابت ناخالص در بسیاری از سال‌ها نه‌تنها اندک بوده، بلکه در مقاطعی کم‌تر از نرخ استهلاک سرمایه قرار گرفته است.
این روند، به روشنی از فرسایش تدریجی ظرفیت‌های تولیدی کشور حکایت دارد و بیانگر عدم نوسازی و بازسازی تجهیزات، ماشین‌آلات و زیرساخت‌های کلیدی است.
ادامه این وضعیت، تحقق اهداف کلان اقتصادی نظیر ارتقای بهره‌وری، رشد پایدار و افزایش سرمایه‌گذاری را با تردید جدی مواجه می‌کند.
بدون اصلاح ساختاری در روند سرمایه‌گذاری و بازتعریف نقش آن در بخش مولد، نمی‌توان به افق‌های ترسیم‌شده در چشم‌انداز ۱۴۰۴ و چشم‌اندازهای پیش رو نزدیک شد.