قطعی آبی در «کردر» دماوند؛ ویلانشینان میشویند، بومیان تشنه میمانند
دماوند- قطعی مکرر آب در محله «کردر» در حالی گلایه ساکنین این منطقه را در پی داشته است، که به گفته اهالی ویلانشینان در روستاهای پایین دست، اقدام به شستن خودروهایشان با آب شرب می کنند.

خبرگزاری مهر، گروه استانها: محله «کردر» از محلات دماوند در شمال شرق استان تهران این روزها با معضل قطعی مکرر آب دست و پنجه نرم میکند.
شهروندان این منطقه در گفتوگو با خبرنگار مهر از بیبرنامگی در مدیریت منابع آبی گلایه کردند، در حالی که مسئولان آبفا، افزایش مصرف و عدم رعایت مقررات توسط برخی ساکنان را دلیل اصلی این بحران میدانند.
ساکنان «کردر» با بیان اینکه قطعی آب در ساعات حساسی مانند افطار و سحر رخ میدهد، اعتراضات خود را از این وضعیت ابراز کردند.
اگر آب نداریم، چرا به ساخت و سازهای بی رویه جواز داده میشود؟
یکی از ساکنان قدیمی این منطقه به خبرنگار مهر گفت: چرا باید چندین روستا در پاییندست ساخته شود، اما برای ما که بومی هستیم، آب نباشد؟
اگر آب کافی نیست، چرا به ساختوسازهای بیرویه جواز میدهند؟
وی اضافه کرد: در ماه رمضان، حتی برای وضو گرفتن یا تهیه سحری با مشکل مواجه میشویم، قطعی آب پس از اذان صبح، زندگی را برای خانوادههای دارای سالمند یا بیمار غیرممکن کرده است.
برخی از اهالی به مصرف بی رویه آب توسط تهرانیهای ساکن در ویلاهای منطقه به عنوان دلیل قطعی آب اشاره کردند، یکی از آنها در گفتگو با خبرنگار مهر بیان کرد: ویلانشینان ماشینهای خود را میشویند، استخرها را پر میکنند و حتی فرشهایشان را اینجا میشورند، میگویند پولش را میدهند، اما آب حق همه است.
نصب مخزن ذخیره و پمپ در منازل الزامی است
سرپرست فرمانداری دماوند در واکنش به این مشکلات در پاسخ به این گلایهها اعلام کرد: با توجه به افزایش مصرف آب در ایام تعطیل و ضرورت تأمین آب پایدار، ذخیرهسازی مخازن اصلی از ساعات پایانی شب تا بامداد انجام میشود، این اقدام برای حفظ فشار شبکه در ساعات اوج مصرف مانند افطار ضروری است.
وی افزود: بر اساس مبحث شانزدهم مقررات ملی ساختمان، نصب مخزن ذخیره و پمپ در منازل الزامی است، اما متأسفانه برخی مشترکان این تجهیزات را ندارند.
این موضوع فشار مضاعفی به شبکه وارد میکند.
حیدری آزاد با اشاره به اطلاعرسانی از طریق نصب بنر در سطح شهر، از شهروندان خواست نسبت به نصب مخازن خانگی اقدام کنند.
توقف صدور جواز ساختوساز تا بهبود زیرساختها
اما یک کارشناس، در تحلیل این معضل به خبرنگار مهر گفت: مشکل اصلی، نبود توازن بین توسعه شهری و ظرفیت منابع آبی است، صدور جوازهای ساختوساز بدون توجه به زیرساختهای لازم، فشار بر شبکه را افزایش داده است.
وی افزود: آبفا باید با اجرای طرحهای بازچرخانی آب و نصب کنتورهای هوشمند، مصرف را مدیریت کند، همچنین برخورد قانونی با متخلفان مصرف بی رویه ضروری است.
نوروزی گفت: اجرای طرح جریمه برای مصرفکنندگان بی رویه آب، توقف صدور جواز ساختوساز تا بهبود زیرساختها، نصب اجباری مخازن ذخیره در ساختمانهای جدید و استفاده از سیستمهای آبیاری قطرهای در فضای سبز محله از راهکارهایی است، که میبایست مدنظر قرار گیرد.
۶۳ درصد مردم تهران دو برابر الگوی مصرف کشور آب استفاده میکنند
این انتقادات در حالی انجام میشود، که محمّدصادق معتمدیان استاندار تهران روز گذشته در قرارگاه نوروزی سازمان مدیریت بحران که با حضور اسکندر مؤمنی وزیر کشور برگزار شد، نیز با ارائه گزارشی در مورد ناترازی آب در استان تهران گفت: علیرغم بارندگیهای اخیر، ذخایر پنجگانه استان نسبت به سال گذشته ۳۴ درصد کاهش داشته است؛ مدیریت مصرف نیز میتواند در پایداری آب سهم به سزایی داشته باشد.
وی با اشاره به سهم ۸۷ درصدی مصارف خانگی در مصرف آب تهران گفت: ۶۳ درصد مردم تهران دو برابر الگوی مصرف در کشور آب استفاده میکنند و از این رو مدیریت مصرف باید در اولویت قرار بگیرد.
کمتر از ۴۰ درصد ساختمانها مجهز به مخزن ذخیره آب است
مصرف آب در دماوند طی یک سال گذشته افزایشی بوده است و بررسیها نشان میدهد، کمتر از ۴۰ درصد از ساختمانها مجهز به مخزن ذخیره آب است.
و اغلب انتقادات مربوط به قطعی آب در ساعات دو تا پنج بامداد است.
حل معضل قطعی آب در محله «کردر» تنها با همکاری شهروندان و مسئولان قابل حل است.
اگرچه ذخیرهسازی شبانه آب توجیه فنی دارد، اما نصب مخازن خانگی باید با آموزش و نظارت همراه باشد.
از سوی دیگر، مهار ساختوسازهای بیضابطه و مدیریت مصرف، گام بعدی برای جلوگیری از تشدید بحران است.
همانطور که شهروندان میگویند: «آب داریم، اما مدیریت نداریم».