خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

شنبه، 09 فروردین 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

کاهش ۴۴ درصدی ورودی سد‌های کشور در مقایسه با متوسط ۵ ساله

باشگاه خبرنگاران | اقتصادی | چهارشنبه، 06 فروردین 1404 - 15:24
مدیرکل دفتر اطلاعات و داده‌های آب کشور، با اشاره به کاهش ۴۴ درصدی ورودی سد‌های کشور در سال آبی جاری نسبت به متوسط پنج ساله، وضعیت منابع آبی را نگران‌کننده توصیف کرد و گفت: کاهش چشمگیر ورودی سد‌ها موجب تداوم وضعیت بحرانی منابع آب در برخی استان‌ها شده است.
كاهش،آبي،كشور،منابع،آب،درصد،بارش،درصدي،متوسط

باشگاه خبرنگاران جوان - به نقل از وزارت نیرو، فیروز قاسم‌زاده روز چهارشنبه با اشاره به شرایط نگران‌کننده منابع آبی اظهار داشت: مطابق پیش‌بینی‌های اقلیمی، پاییز و زمستان امسال خشک بود و اکنون نیز آمار‌های ثبت‌شده نشان می‌دهد که میزان بارندگی کشور در سال آبی ۱۴۰۴-۱۴۰۳، تاکنون ۳۴ درصد کمتر از متوسط بلندمدت بوده است.
وی تصریح کرد: بارش‌های فعلی هر چند وضعیت منابع آبی برخی استان‌ها را بهبود بخشیده است، اما همچنان با میزان نرمال فاصله دارد و تنها دو استان کشور با افزایش بارش نسبت به بلندمدت همراه بوده‌اند.
قاسم‌زاده با بیان اینکه براساس آمار شبکه ایستگاه‌های مبنای وزارت نیرو، سه استان هرمزگان، سیستان و بلوچستان و بوشهر با کاهش بیش از ۵۰ درصدی بارش مواجه است، افزود: استان تهران نیز نسبت به شرایط نرمال، کاهش ۳۵ درصدی بارش را تجربه کرده است.
وی خاطرنشان کرد: از نظر رتبه‌بندی بارش، امسال در میان ۵۷ سال آماری، جایگاه ۵۳ را داریم که آن را در زمره سال‌های بسیار خشک قرار می‌دهد.
کاهش ورودی سد‌ها و افت شدید ذخایر آبی
مدیرکل دفتر اطلاعات و داده‌های آب کشور با اشاره به تأثیر خشکسالی بر منابع آبی ایران تصریح کرد: تداوم خشکسالی در سال‌های اخیر باعث کاهش جدی آورد رودخانه‌ها و ورودی سد‌ها شده است.
میزان ورودی سد‌های کشور از ابتدای سال آبی تاکنون، نسبت به سال گذشته ۳۱ درصد و نسبت به متوسط پنج‌ساله ۴۴ درصد کاهش داشته است.
وی با اشاره به کاهش حجم ذخایر سد‌های کشور گفت: درصد پرشدگی مخازن سد‌ها به‌طور متوسط به ۴۶ درصد رسیده است که در مقایسه با سال گذشته، کاهش ۱۰ درصدی و نسبت به متوسط پنج‌ساله، کاهش ۱۴ درصدی را نشان می‌دهد.
قاسم‌زاده با تاکید بر اینکه برخی از سد‌های مهم کشور در وضعیت نامطلوبی قرار دارند، گفت: سد‌های استان‌هایی نظیر تهران، اصفهان، خراسان رضوی، هرمزگان و مرکزی شرایط نگران‌کننده دارند و نیازمند مدیریت دقیق منابع آبی هستند.
مدیرکل دفتر اطلاعات و داده‌های آب کشور درباره برنامه‌های وزارت نیرو برای مقابله با بحران آب توضیح داد: طرح‌های اضطراری برای کاهش تنش آبی در شهر‌های مختلف کشور تدوین شده و در حال پیگیری است که البته منابع اعتباری مطمئن، رمز اثربخشی به موقع این طرح‌هاست.
وی تأکید کرد که مدیریت مصرف آب در بخش‌های مختلف، به‌ویژه در شرب و کشاورزی، برای عبور از این شرایط ضروری است و از مردم خواست در مصرف آب نهایت صرفه‌جویی را داشته باشند.