خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

شنبه، 09 فروردین 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

توافق روسیه و آمریکا بر سر توقف حملات به زیرساخت‌های انرژی

مشرق | بین‌الملل | چهارشنبه، 06 فروردین 1404 - 16:47
در پی رایزنی‌های انجام شده بین روسیه و آمریکا در ریاض،دو طرف بر سر فهرستی از تأسیسات انرژی در خاک روسیه و اوکراین که مشمول اجرای آتش‌بس موقت می‌شوند و امنیت کشتیرانی در دریای سیاه، به توافق رسیده اند.
توافق،روسيه،اجراي،اوكراين،لغو،بيانيه،غذايي،كرملين،كود،تأسيسا ...

به گزارش مشرق، کاخ کرملین شب گذشته اعلام کرد که طرف‌های روسی و آمریکایی بر سر فهرستی از تأسیسات انرژی در روسیه و اوکراین که مشمول اجرای یک آتش‌بس موقت می‌شوند، به توافق رسیده‌اند.
در بیانیه منتشرشده در وب‌سایت رسمی کرملین آمده است: «این آتش‌بس موقت به مدت ۳۰ روز، از ۱۸ مارس سال ۲۰۲۵ آغاز می‌شود و با توافق متقابل دو طرف می‌تواند تمدید گردد.
در صورت نقض آتش‌بس از سوی یکی از طرفین، طرف دیگر حق دارد خود را از تعهدات مربوط به رعایت آن آزاد بداند.
بر اساس این توافق، تأسیساتی که شامل توقف حملات می‌شوند عبارت‌اند از: پالایشگاه‌های نفت، خطوط لوله نفت و گاز، انبارهای ذخیره‌سازی، نیروگاه‌های هسته‌ای و سدهای نیروگاه‌های برق‌آبی.»
در بیانیه کرملین با اشاره به اینکه این توافق در پی مشورت‌های کارشناسی بین روسیه و آمریکا که در تاریخ ۲۴ مارس در ریاض برگزار شد، حاصل شد، آمده است: «روسیه و آمریکا به همکاری خود برای دستیابی به صلحی پایدار و بلندمدت در اوکراین ادامه خواهند داد.»
همچنین دو طرف بر سر تدوین تدابیری برای اجرای توافق مربوط به ممنوعیت حملات به تأسیسات انرژی در روسیه و اوکراین، به مدت ۳۰ روز از ۱۸ مارس، با امکان تمدید و همچنین خروج از توافق در صورت نقض آن از سوی یکی از طرفین، به توافق رسیده‌اند.
در این بیانیه تأکید شده که مسکو و واشنگتن توافق کرده‌اند برای اجرای ابتکار دریای سیاه تلاش کنند؛ ابتکاری که هدف آن تضمین امنیت کشتیرانی در دریای سیاه و جلوگیری از استفاده نظامی از کشتی‌های تجاری است.
علاوه بر این، طرف آمریکایی متعهد شده است برای کاهش هزینه‌های بیمه حمل‌ونقل دریایی، گسترش دسترسی به بنادر و سامانه‌های پرداخت، و نیز بازگرداندن صادرات محصولات کشاورزی و کودهای روسیه به بازار جهانی تلاش کند.
بر اساس این توافق، اجرای موارد فوق مشروط به لغو محدودیت‌های تحریمی علیه بانک کشاورزی روسیه و سایر نهادهای مالی مرتبط با تجارت بین‌المللی مواد غذایی (از جمله محصولات شیلاتی) و کودها، اتصال این بانک‌ها به سامانه سوئیفت و افتتاح حساب‌های کارگزاری لازم خواهد بود.
طبق این اطلاعات، از دیگر شروط اجرای توافق می‌توان به لغو محدودیت‌ها برای عملیات تأمین مالی تجاری شرکت‌های تولیدکننده و صادرکننده کود و مواد غذایی، رفع محدودیت‌های شرکت‌های بیمه برای پوشش محموله‌های غذایی و کود، لغو محدودیت خدمات‌رسانی بندری به کشتی‌های فعال در این نوع تجارت، لغو تحریم کشتی‌های تحت پرچم روسیه، و نیز رفع محدودیت‌ها در واردات ماشین‌آلات کشاورزی و سایر کالاهای مورد استفاده در تولید مواد غذایی (از جمله محصولات شیلاتی) و کود به روسیه اشاره کرد.
بطور همزمان، کاخ سفید نیز اعلام کرد که در جریان مذاکرات انجام شده در ریاض، فدراسیون روسیه و ایالات متحده توافق کرده‌اند که تدابیری برای اجرای توافق منع حمله به تأسیسات انرژی در روسیه و اوکراین تدوین شود.
طبق بیانیه منتشره در وب‌سایت کاخ سفید، همچنین طرفین در باره تضمین امنیت کشتیرانی در دریای سیاه، عدم استفاده از توان نظامی در این منطقه و جلوگیری از استفاده نظامی از کشتی‌های تجاری به توافق رسیده‌اند.
همچنین در نشست ریاض، دو طرف توافق کردند که طرف آمریکایی به حمایت از گفت‌وگوهای میان روسیه و اوکراین با هدف حل‌وفصل صلح‌آمیز مناقشه ادامه دهد.