خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

شنبه، 09 فروردین 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

تواضع و پرهیز از تکبر ویژگی انبیای الهی است

مهر | استان‌ها | چهارشنبه، 06 فروردین 1404 - 17:41
بوشهر- امام‌جمعه گناوه گفت: تواضع ، فروتنی و پرهیز از تکبر از ویژگی های بارز اخلاقی انبیا الهی است.
تكبر،اشاره،وطن،ركني،گناوه،تواضع،نماز،فساد،حسيني،دنبال

به گزارش خبرنگار مهر، حجت‌الاسلام سید عبدالهادی رکنی حسینی ظهر چهارشنبه در ادامه سلسله مباحث زندگی با آیه‌ها در مسجد شهید حر خسروی با اشاره به موضوع تواضع و پرهیز از تکبر در جامعه اسلامی اظهار کرد: آخرت متعلق به کسانی است که در زمین تکبر نمی‌ورزند و به دنبال فساد نیستند.
امام جمعه گناوه با اشاره به آیه ۸۳ سوره قصص که می‌فرماید: «تِلْکَ الدَّارُ الْآخِرَةُ نَجْعَلُهَا لِلَّذِینَ لَا یُرِیدُونَ عُلُوًّا فِی الْأَرْضِ وَلَا فَسَادًا وَالْعَاقِبَةُ لِلْمُتَّقِینَ» تأکید کرد: آخرت متعلق به کسانی است که در زمین تکبر نمی‌ورزند و به دنبال فساد نیستند.
وی با اشاره به آیات قرآن خاطرنشان کرد: کسانی که در زمین با غرور و تکبر راه می‌روند و گویی از آسمان افتاده‌اند، این تکبر مانعی جدی برای سعادت اخروی است.
تواضع و پرهیز از تکبر، ویژگی اخلاقی انبیا الهی
حجت‌الاسلام رکنی حسینی با اشاره به سیره پیامبر اکرم (ص)، بیان کرد: تواضع و فروتنی از ویژگی‌های بارز انبیا الهی به ویژه پیامبر گرامی اسلام (ص) است و آن حضرت در هر مجلسی که وارد می‌شد، در اولین جای خالی می‌نشست و برای خود امتیاز قائل نمی‌شد.
امام‌جمعه گناوه افزود: یکی از مشکلات بزرگ جوامع بشری و ریشه بسیاری از فسادها در جامعه، روحیه خود برتر بینی و تکبر است.
وی با اشاره به خوی استکباری آمریکا و کشورهایی که به دنبال تحمیل سلطه خود بر دیگران هستند، اظهار کرد: این روحیه استکباری باعث فساد در جهان شده و قرآن کریم بارها به مقابله با آن تأکید کرده است.
وطن در احکام اسلامی
حجت‌الاسلام رکنی حسینی در ادامه مباحث خود به احکام فقهی مربوط به وطن و نماز و روزه مسافر اشاره کرد.
وی پیرامون وطن اصلی گفت: وطن اصلی محل تولد و رشد انسان که تا زمانی که فرد از آن اعراض نکند (یعنی قصد سکونت دائمی را کنار نگذارد)، نماز و روزه‌اش در آنجا کامل است.
امام‌جمعه گناوه اضافه کرد: وطن اتخاذی مکانی که فرد به عنوان محل سکونت دائمی دوم خود انتخاب می‌کند، که در آنجا نیز نماز و روزه به‌طور کامل ادا می‌شود.