خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

شنبه، 09 فروردین 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

جزئیات عفو و تخفیف مجازات ۱۵۲۶ محکوم؛ ۱۳ تبعه خارجی عفو شدند

اعتماد | همه | چهارشنبه، 06 فروردین 1404 - 17:52
معاون قضایی قوه قضاییه جزئیات عفو، تخفیف و تبدیل مجازات ۱۵۲۶ نفر از محکومان محاکم عمومی و انقلاب به مناسبت عید سعید فطر، عید باستانی نوروز و روز جمهوری اسلامی را تشریح کرد.
عفو،قضاييه،قوه،نفر،اسلامي،مجازات،قضايي،محكومين،تخفيف،عيد

معاون قضایی قوه قضاییه جزئیات عفو، تخفیف و تبدیل مجازات ۱۵۲۶ نفر از محکومان محاکم عمومی و انقلاب به مناسبت عید سعید فطر، عید باستانی نوروز و روز جمهوری اسلامی را تشریح کرد.
کد خبر: 705449 | ۱۴۰۴/۰۱/۰۶ ۱۶:۵۰:۴۱
حضرت آیت‌الله خامنه‌ای رهبر معظم انقلاب اسلامی با درخواست ریاست قوه قضاییه مبنی بر عفو یا تخفیف و تبدیل مجازات ۱۵۲۶ نفر از محکومان محاکم، به مناسبت عید باستانی نوروز، عید سعید فطر و ۱۲ فروردین روز جمهوری اسلامی موافقت کردند.
به گزارش مرکز قوه قضاییه، حجت‌الاسلام والمسلمین علی مظفری معاون قضایی قوه قضاییه در تشریح جزییات این خبر اظهار کرد: در اجرای بند ۱۱ از اصل ۱۱۰ قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران و به مناسبت عید باستانی نوروز ۱۴۰۴، عید سعید فطر ۱۴۴۶ و ۱۲ فروردین ماه (روز جمهوری اسلامی) در خواست عفو و تخفیف مجازات تعداد هزار و ۵۲۶ نفر از محکومین دادگاه‌های عمومی و انقلاب، سازمان قضایی نیروهای مسلح و سازمان تعزیرات حکومتی توسط ریاست قوه قضاییه به محضر مقام معظم رهبری ارسال شد که ایشان با این پیشنهادات عفو موافقت کردند و این محکومان مشمول رافت اسلامی قرار گرفتند.
وی افزود: از این تعداد هزار و ۴۵۷ نفر از محکومین دادگاه انقلاب، ۱۶ نفر از محکومین سازمان قضایی نیروهای مسلح و ۵۳ نفر از محکومین سازمان تعزیرات حکومتی بودند.
تبدیل حکم ۴۶ محکوم به اعدام
معاون قضایی قوه قضاییه تصریح کرد: از بین عفوشدگان ۴۶ نفر محکوم به اعدام بودند که احکام این محکومین تایید و در مرحله اجرا قرار داشت که مشمول عفو و رحمت اسلامی همچنین عنایت رهبر انقلاب اسلامی قرار گرفته و مجازات آنها به حبس تبدیل شد و جرم این افراد (محکومین اعدام) عمدتا مربوط به جرایم مواد مخدر بود.
مظفری تاکید کرد: از مجموع عفوشدگان اخیر، ۱۳ نفر اتباع خارجی و ۶۶ نفر خانم بودند که مشمول عفو و تخفیف مجازات قرار گرفتند.
وی یادآور شد: در مجموع پرونده ۵۶۷ نفر از محکومان، با عفو مقام معظم رهبری مختومه و این افراد آزاد می‌شوند و ۹۵۹ نفر نیز مشمول تخفیف یا تبدیل مجازات خواهند شد.
مظفری از بررسی ۱۷ هزار و ۵۷ مورد تقاضای عفو در کمیسیون مرکزی عفو و بخشودگی قوه قضاییه در سال ۱۴۰۳ خبر داد و گفت: از این تعداد ۱۲ هزار و ۳۲۲ درخواست، توسط ریاست قوه قضاییه به محضر رهبر معظم انقلاب پیشنهاد شد که مشمول عفو رهبری قرار گرفتند.
وی در تشریح فرآیند بررسی درخواست‌های عفو افزود: تقاضاهای عفو و بخشودگی ابتدا در کمیسیون‌های عفو و بخشودگی استان‌ها مطرح و پس از بررسی استانی و تایید اعضای این کمیسیون، به معاونت قضایی قوه قضاییه ارسال می‌شوند.
این درخواست‌ها سپس در کمیسیون مرکزی عفو بخشودگی معاونت قضایی قوه قضاییه و در کمیسیون خاصی که به صورت هفتگی تشکیل می‌شود بررسی می‌شوند و در صورت احراز شرایط قانونی به ریاست قوه قضاییه پیشنهاد می‌شوند.
درخواست‌های مذکور پس از تایید ریاست قوه قضاییه برای موافقت نهایی به محضر مقام معظم رهبری ارسال و با موافقت ایشان عفو و تخفیف مجازات در این پرونده‌ها لحاظ خواهد شد.