خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

یکشنبه، 10 فروردین 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

مجلس و دولت باید ثبات اقتصادی را ایجاد کنند

تسنیم | استان‌ها | پنجشنبه، 07 فروردین 1404 - 11:13
نماینده مردم اصفهان در مجلس با بیان اینکه مجلس و دولت باید ثبات اقتصادی را ایجاد کنند، گفت: باید وابستگی کشور به ارز را کاهش دهیم و اگر این امر محقق شود، خود به خود محصولات تولیدی جایگاه خودشان در بازار داخلی و خارجی پیدا می کنند.
توليد،دولت،توليدي،مجلس،كشور،شعار،تحقق،جهش،ايجاد،يزديان،كارها ...

حامد یزدیان در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم دراصفهان، درباره راهکارهای تحقق شعار سال اظهار داشت: تحقق این شعار به ابزارهای مختلفی نیاز دارد از جمله مسائل فرهنگی؛ تولید، راه برون رفت کشور از شرایط و بحران‌های اقتصادی کنونی است و این موضوع باید تبدیل به یک باور عمومی شود.
وی با بیان اینکه باید با راهکارهای فرهنگی این باور عمومی را ایجاد کنیم که تولید، نجات‌بخش اقتصاد کشور است، افزود: برای اینکه مردم بتوانند سرمایه‌های خرد و کلان‌ خود را وارد عرصه تولید کنند، نیاز است که زیرساخت‌های اطمینان‌بخشی ایجاد شود و دولت در زمینه باید تسهیل‌گری کرده و شرایط را به نحوی فراهم کند که اگر تولیدی انجام شد، با کمترین ریسک باشد و به عبارت دیگر دولت باید ریسک‌ کارهای تولیدی را تضمین کند.
این نماینده مردم اصفهان در مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: البته باید در نظر داشت که همه مردم نمی‌توانند وارد عرصه تولید شوند و در همین رابطه حدود یک دهه است که در سطح جهان بحث پلتفرم‌های تامین سرمایه‌های جمعی مطرح شده و حدود 5 یا 6 سال است که زمینه‌های قانونی آن ایجاد شده و این پلتفرم‌ها در کشور وجود دارند و شرکت‌های سرمایه‌پذیر از طریق آنها ایده‌هایشان را مطرح می‌کنند و بعد از بررسی‌، فراخوان جذب سرمایه می‌دهند.
وی ادامه داد: به نظرم معرفی و توسعه این پلتفرم‌ها در کشور می‌تواند به جهش تولید کمک کند؛ البته این پلتفرم‌ها در زمینه توسعه کارهای تولیدی فعال هستند و برای ایجاد و آغاز کارهای تولیدی نگرانی‌هایی وجود دارد که دولت باید آن‌ها را رفع کند.
یزدیان در بخش دیگری از سخنانش به تشریح نقش دولت در تحقق شعار سال پرداخت و گفت: دولت نباید برای کسانی که می‌خواهند در بخش تولید فعال باشند، مانع‌تراشی کند و روند شروع کارهای تولیدی باید تسریع داده شود و تولیدکنندگان بتوانند ایده‌هایشان را به سرعت اجرایی کنند؛ البته بعد از شروع فرآیند تولید دولت حتما باید درخصوص بحث قیمت‌ها، کیفیت و استاندارد محصولات نظارت کند.
وی تاکید کرد: با این نگاه می‌توانیم اقدامات خوبی را انجام دهیم؛ البته بانک‌ها هم باید کمک کنند و هر کجا نیاز به تامین مالی باشد، دولت موظف است که همراهی لازم را داشته باشد؛ علاوه بر این دولت می‌تواند در بحث صادرات و بازاریابی محصولات تولیدی نقش موثری داشته باشد و زنجیره تولیدات داخلی را به چرخه بازرگانی و صادرات وصل کند.
نماینده مردم اصفهان در مجلس شورای اسلامی با تاکید بر اینکه برای تحقق شعار سال نباید منتظر دولت‌ها بود، خاطرنشان کرد: برای تحقق شعار سال باید در استان‌ها قرارگاه‌های مردمی شکل بگیرد و روند سرمایه‌گذاری را تسریع کنیم؛ اگر بخواهیم منتظر بخشنامه و عمل دولت‌ها بمانیم، فرصت‌ها را از دست خواهیم داد.
وی درباره نقش مجلس در تحقق شعار سال گفت: مجلس در چند سال اخیر قوانین خوبی پیرامون همین موضوع به تصویب رسانده از جمله قانون تسهیل کسب و کار و جهش تولید دانش‌بنیان؛ علاوه بر این کمیسیون ویژه جهش تولید در مجلس به طور مداوم درحال بررسی‌ شرایط است و اگر جایی قانون مانع جهش تولید است، قانون‌زدایی می‌کند و در مجموع بستر قانونی برای سرمایه‌گذاری و حمایت از تولید وجود دارد.
یزدیان گفت: در بحث نظارت نیز مجلس قبلا به طور جدی ورود کرده بود و این جدیت پابرجا خواهد بود؛ اگر جایی موانعی وجود دارد، باید برطرف شود، اگر در دستگاه‌ها بی‌انگیزگی وجود دارد، تذکر دهد و با ابزارهای نظارتی خودش موانع را برطرف کند.
علاوه بر این درب دفتر نمایندگان باید به روی همه سرمایه‌گذارانی که خواهان مشارکت در تولید هستند، باز باشد و در صورت نیاز با وزرا برای تسهیل سرمایه‌گذاری در امر تولید جلسه برگزار کند تا شاهد جهش در تولید باشیم.
وی در پاسخ به این سوال که مجلس و دولت چگونه می‌توانند به سرمایه‌گذاران درخصوص فروش محصولات تولیدی و بازگشت سرمایه‌شان تضمین دهند، گفت: واقعیت این است که خیلی نمی‌توان در بازار دخالت کرد، مجلس و دولت باید ثبات اقتصادی را ایجاد کنند.
یزدیان با تاکید بر اینکه تراز صادرات و واردات کشور باید مثبت شود،گفت: باید وابستگی کشور به ارز را کاهش دهیم و اگر این امر محقق شود، خود به خود محصولات تولیدی جایگاه خودشان در بازار داخلی و خارجی پیدا می‌کنند؛ کشور ما نیروی کار زیادی دارد و باید از ظرفیت دانش‌بنیان‌ها استفاده کنیم و ترکیب نیروی انسانی و دانش‌بنیان‌ها کمک می‌کند که در بازارهای جهانی رقابت کنیم.
البته در این حوزه دیپلماسی کشور بسیار حائز اهمیت است و دستگاه دیپلماسی باید این موضوع را با جدیت دنبال کند.
انتهای پیام/170