تئاتریها روزشان را در سنگلج جشن گرفتند
جشن روز ملی هنرهای نمایشی در تماشاخانه سنگلج با حضور هنرمندان تئاتر و مدیران هنری برگزار شد.

به گزارش خبرنگار مهر، به دلیل مصادف بودن روز جهانی تئاتر و روز ملی این هنر، عصر روز گذشته ۷ فروردین اهالی تئاتر با حضور نادره رضایی معاون هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، اتابک پورنادری سرپرست اداره کل هنرهای نمایشی، پریسا مقتدی مدیر تماشاخانه سنگلج و هنرمندانی چون اکبر عبدی، سیروس همتی، اسماعیل خلج، خسرو احمدی، داریوش مؤدبیان، شهره سلطانی، بهروز پناهنده، علیرضا آرا، امین اشرفی، محسن حسنزاده، کاظم نظری، هادی مرزبان، ناصر آقایی، ناهید مسلمی، رویا میرعلمی، فرزانه کابلی، سیاوش چراغیپور، فرهاد بشارتی و ...
این رویداد را در تماشاخانه سنگلج جشن گرفتند.
این جشن با حضور یک گروه موسیقایی در جلوی در تماشاخانه سنگلج و اجرای چندین قطعه و صرف افطاری و پس از آن اجرای حرکات نمایشی سماع آغاز شد.
اجرای این مراسم را مهدی صفارینژاد عهدهدار بود.
سپس داریوش مودبیان برای خوانش پیام روز جهانی تئاتر پشت تریبون حاضر شد و گفت: برای من مایه افتخار است که امشب در اینجا جشن روز جهانی تئاتر را برگزار میکنیم و من پیام استاد فرهاد ناظرزاده کرمانی را قرائت میکنم.
پیش از آن لازم است بگویم من برای نخستین بار در سال ۱۳۴۴ روی صحنه رفتم و ۲ سال بعد در این تماشاخانه، در نمایش «بازرس» نوشته نیکولای گوگول، به عنوان بازیگر حضور داشتم.
سپس وی متن پیام فرهاد ناظرزاده کرمانی را به شرح زیر قرائت کرد:
«به همکاران ایراندوست که تئاتر، این چراغ-آینه فرهنگ و جامعه را در حد گنجایش و توانش ذهن و خیالِ خود، فروزان و توانمند کردهاند.
برای آنکه خورشیدی پدید آید، هرکس باید از خانه خود، چراغی بیافروزد.
خوشبختانه تئاتر ایران پویش و پیمایشِ دانشگاهی یافته و در بسیاری از شهرها، آموزشِ دانشگاهی که سببسازِ بالیدگی و گستردگی تئاتر است، برقرار گشته است.
در ایران، انقلاب کمیِ تئاتر روی داده است و شمار فراوانی هنرمند تئاتر، به کارکنشهایِ تئاتری، همت گماشتهاند.
اکنون بایسته است که همگی همداستان شویم و کوشنده رویدادنِ انقلاب کیفی هنر تئاتر نیز باشیم.
انقلاب کیفی را به روال، نوابغِ تئاتر رقم میزنند و از این رهگذر، آفرینشهای تئاتری پرشماری پدید آوردهاند؛ اما اینک به درستی باید منتظر هنرمندانی باشیم که تئاتر را نهتنها با نبوغ، بلکه با آگاهی و آموزش پدید میآورند.
از این قرار، چشم به راهِ سربرآوردنِ نوابغِ تئاتری هستیم.
اکنون در این بزنگاه تاریخی، نوبتِ دبستانی و دبیرستانی شدنِ گفتمان-متنِ تئاتر در ایران است.
بایستگی بسیار دارد که برای گسترش، رواج و ارتقایِ هنرِ تئاتر در دبستانها و دبیرستانها، آموزگاران و دبیرانِ تئاتر، بهصورت رسمی به خدمت گمارده شوند و در هر دبستان و دبیرستان، دستکم یک یا دو دانشآموخته دانشگاهیِ رشته تئاتر که دارنده درجه کارشناسی و یا کارشناسی ارشد هستند، استخدام شوند و درسهای تئاتر نیز، از درسهای موظفِ دوره دبستان و دبیرستان گردند.
برپایی تئاتر دانشآموزی، به شرحی که بیان شد، زمینهساز و پایهگذار طلوع نوابغ تئاتری خواهد بود.
اینجانب که از دهه شصت تاکنون کوشیدهام تئاتر دانشگاهی را در ایران پیریزی و دایر کنم، امیدوارانه به پدیداری تئاتر دانشآموزی که زیربنای تئاتر دانشگاهی است، چشم دوختهام و در این راستا به سهم خود کوشیدهام و خواهم کوشید.
این همان پدیدهای است که آن را، «جهادِ تئاتری» مینامم.
از این قرار، به امید پدیداریِ جهادِ تئاتری.»
سپس مجری برنامه، قرابت ۶۰ سالگی تماشاخانه سنگلج را یادآور شد.
در ادامه چند قطعه نمایشی با موضوع بازی سنتی ترنا در سالن انتظار تماشاخانه سنگلج اجرا شد.
سپس نادره رضایی پشت تریبون حاضر شد و عنوان کرد: روز ملی هنرهای نمایشی بر همه شما هنرمندان مبارک که با وجود تمام تنگناهای های حاکم، چراغ این هنر را روشن نگه میدارید و امیدواریم که امسال سال گشایش فرهنگ و هنر باشد.
آنچیزی که مطالعات ما نشان میدهد حاکی از این است که بیش از هر زمانی به گشایش فرهنگ و هنر نیازمندیم.
امیدوارم که امسال سال پررونقتری برای هنرهای نمایشی ایران باشد.
پس از رضایی، اسماعیل خلج روی صحنه حاضر شد و بیان کرد: تئاتر را در هر کشوری می شود دید و میتوان با دیدن آن از احوال آن کشور خبردار شد، تئاتر هیچوقت پیر نمیشود، ما پیر میشویم اما تئاتر هرگز پیر نمیشود.
تئاتر شغل اصلی من است و همان چیزی است که در این سالها به آن مشغول بودهام، حدود ۵۰ نمایشنامه نوشتم و ۴۰ اثر کارگردانی کردم، به نوبه خود این روز را به تمامی هنرمندان و علاقهمندان این حرفه تبریک عرض میکنم.
پس از خلج، رحمت امینی، بیان کرد: مفتخرم که در میان هنرمندان بزرگ این جمع حضور دارم و ممنونم از اینکه تماشای این نمایش را انتخاب کردید.
لازم به ذکر است که این مراسم با نخستین اجرای نمایش «جگر هندی» به کارگردانی رحمت امینی در تماشاخانه سنگلج، مصادف شده است.