خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

دوشنبه، 11 فروردین 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

مسئولان برای حل مشکلات معیشتی اقدامات جهادی انجام دهند

مهر | استان‌ها | جمعه، 08 فروردین 1404 - 16:41
کرمانشاه- نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه کرمانشاه با اشاره به مشکلات اقتصادی مردم، از مسئولان خواست با روحیه جهادی و انقلابی برای رفع چالش‌های معیشتی اقدام کنند.
همسر،تأكيد،كرمانشاه،اشاره،اقتصادي،غفوري،نسل،انتخاب،خانواده،ص ...

به گزارش خبرنگار مهر، حجت‌الاسلام حبیب‌الله غفوری، نماینده ولی‌فقیه در استان و امام‌جمعه کرمانشاه، در خطبه اول نماز جمعه این هفته، ضمن دعوت خود و نمازگزاران به رعایت تقوای الهی، ماه مبارک رمضان را فرصتی برای تقویت تقوا دانست و بر لزوم استمرار آثار این ماه در زندگی فردی و اجتماعی تأکید کرد.
وی تصریح کرد: ثمره ماه مبارک رمضان و روزه‌داری، رسیدن به تقواست.
خداوند متعال در قرآن کریم هدف از واجب شدن روزه را دستیابی امت اسلامی به تقوا معرفی کرده است.
بنابراین، خروجی یک ماه عبادت، شب‌زنده‌داری و ذکر مدام باید این باشد که افراد به سمت پرهیزگاری و رعایت دستورات الهی حرکت کنند.
این آثار باید تا سال آینده در اعتقادات، اخلاق، اعمال و مواضع ما باقی بماند.
امام‌جمعه کرمانشاه در ادامه مباحث پیشین خود پیرامون تعلیم و تربیت، به موضوع ازدواج و تأثیر آن در تشکیل خانواده صالح پرداخت و بر ضرورت دقت در انتخاب همسر تأکید کرد.
وی با استناد به روایات اسلامی اظهار کرد: خانواده، اساس تربیت است و ازدواج که زیربنای تشکیل خانواده محسوب می‌شود، از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است.
انتخاب درست همسر می‌تواند زندگی مشترک را بر پایه اصول الهی بنا کند و خانواده‌ای باصفا و سعادتمند پدید آورد.
حجت‌الاسلام غفوری با نقل حدیثی از پیامبر اکرم (ص) افزود: آن حضرت می‌فرماید: تزوجوا فی الحجر الصالح؛ یعنی با خانواده‌ای ازدواج کنید که در دامن صالح پرورش یافته باشد.
ازدواج با خانواده‌ای که گرفتار فساد، لقمه حرام و بداخلاقی است، توصیه نشده و باید از آن پرهیز کرد.
وی همچنین با اشاره به مفهوم وراثت و تأثیر آن بر نسل آینده، تأکید کرد: امروزه در علوم جدید از "ژن" و نقش آن در انتقال ویژگی‌های نسل قبل به نسل بعد سخن گفته می‌شود.
این همان مفهومی است که پیامبر اسلام (ص) ۱۴۰۰ سال پیش در روایات خود به آن اشاره کرده و فرموده‌اند که عرق فعال است و ویژگی‌های اجداد و اقوام به نسل‌های بعدی منتقل می‌شود.
امام‌جمعه کرمانشاه در ادامه با بیان حدیثی دیگر از پیامبر اکرم (ص) تصریح کرد: آن حضرت فرمودند: فکم، فان النسا یلدن اشباه اخوانهن و اخواتهن؛ یعنی زنان فرزندانی به دنیا می‌آورند که شبیه برادران و خواهرانشان هستند.
این حدیث تأکید دارد که ویژگی‌های اخلاقی و رفتاری اقوام نزدیک همسر به فرزندان منتقل می‌شود، بنابراین باید در انتخاب خانواده همسر دقت کرد.
وی با اشاره به اینکه تأثیر خانواده همسر در فرزندان تنها به ظاهر محدود نمی‌شود، تصریح کرد: گاهی ویژگی‌های اخلاقی، اعتقادی و حتی روحیات چند نسل قبل در فرزندان ظاهر می‌شود.
بنابراین، لازم است که فرد همسر خود را از خانواده‌ای با صلاحیت انتخاب کند تا نسل آینده نیز صالح و باایمان باشد.
در پایان این خطبه، حجت‌الاسلام غفوری با قرائت سوره عصر، از خداوند متعال توفیق رعایت تقوا، انتخاب صحیح همسر و داشتن نسلی صالح را برای تمامی مؤمنان مسئلت کرد.
حجت‌الاسلام حبیب‌الله غفوری در خطبه دوم نماز جمعه این هفته کرمانشاه با تأکید بر لزوم توجه ویژه مسئولان به مسائل معیشتی مردم، خواستار اقدامات جهادی و انقلابی برای رفع مشکلات اقتصادی شد.
وی با اشاره به فشارهای اقتصادی که قشرهای مختلف جامعه را تحت تأثیر قرار داده است، اظهار کرد: مشکلات معیشتی امروز مردم واقعیتی است که نمی‌توان از آن چشم‌پوشی کرد.
انتظار داریم مسئولان با رویکردی جهادی، شبانه‌روزی و انقلابی به میدان آمده و برای حل این مشکلات چاره‌اندیشی کنند.
امام جمعه کرمانشاه همچنین بر لزوم همدلی و هماهنگی میان قوا تأکید کرد و گفت: دولت، مجلس و قوه قضائیه باید با همدلی و همکاری، سیاست‌های اقتصادی را به گونه‌ای اجرا کنند که مردم آثار مثبت آن را در زندگی خود احساس کنند.
شعار و وعده کافی نیست، بلکه اقدام عملی و ملموس لازم است.
وی با اشاره به نقش نظارت و مدیریت صحیح در کنترل بازار و جلوگیری از افزایش قیمت‌ها، افزود: دستگاه‌های نظارتی باید با جدیت بیشتری وارد عمل شوند و اجازه ندهند عده‌ای سودجو و فرصت‌طلب، از شرایط اقتصادی سوءاستفاده کنند و معیشت مردم را دچار مشکل کنند.
حجت‌الاسلام غفوری در بخش دیگری از سخنان خود، به اهمیت ترویج فرهنگ قناعت و اصلاح الگوی مصرف در جامعه اشاره کرد و بیان داشت: در کنار تلاش مسئولان برای حل مشکلات اقتصادی، مردم نیز باید فرهنگ قناعت و مصرف بهینه را مورد توجه قرار دهند.
اصلاح الگوی مصرف، هم یک وظیفه دینی است و هم یک راهکار عملی برای مقابله با فشارهای اقتصادی.
امام جمعه کرمانشاه در پایان سخنان خود، ضمن تقدیر از تلاش‌های شبانه‌روزی نیروهای انقلابی و جهادی در عرصه‌های مختلف، بر لزوم حرکت در مسیر تحقق عدالت اجتماعی تأکید کرد و گفت: همه ما وظیفه داریم در جهت تحقق عدالت اجتماعی و حمایت از قشرهای ضعیف جامعه گام برداریم و اجازه ندهیم هیچ فردی در این کشور، احساس نادیده گرفته شدن داشته باشد.