خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

دوشنبه، 11 فروردین 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

مبارزه با «سن غلات» در 1230 هکتار از مزارع لرستان

تسنیم | استان‌ها | شنبه، 09 فروردین 1404 - 13:53
مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی لرستان از مبارزه با سن غلات در 1230 هکتار از مزارع این استان خبر داد.
گندم،سن،مزارع،لرستان،غلات،جهاد،كشاورزي،مرحله،نباتات،آفت

به گزارش خبرگزاری تسنیم از خرم‌آباد، در مزارع گندم، آفتی خاموش و ویرانگر حضور دارد که می‌تواند محصول را از ریشه نابود کند.
سن غلات، به‌ویژه سن گندم یکی از مخرب‌ترین آفات غلات در ایران و کشورهای همسایه است.
سن گندم سالی یک نسل دارد و زمستان را در زیر بوته‌ها، سنگ‌ها و برگ‌های خشک مناطق کوهستانی سپری می‌کند.
این حشرات با گرم‌شدن هوا، به مزارع مهاجرت کرده، از گیاه تغذیه و سپس تخم‌گذاری را آغاز می‌کنند.
تخم‌ها معمولاً در پشت برگ‌های میزبان قرار می‌گیرند و پس از تفریخ، پوره‌ها پنج مرحله رشد را پشت‌سر گذاشته و در نهایت به حشرات بالغ تبدیل می‌شوند.
کامران پیرزادی، مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی لرستان، بر اهمیت سم‌پاشی مزارع گندم برای مقابله با سن غلات تأکید کرد و گفت که این اقدام باید در دو مرحله انجام شود.
او افزود که مرحله نخست سم‌پاشی زمانی انجام می‌شود که تراکم آفت به حد مبارزه رسیده و قبل از تخم‌گذاری است و مرحله دوم نیز برای کنترل پوره‌های نسل جدید سن غلات انجام می‌شود.
مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی لرستان، اعلام کرد که آفت سن دارای پنج سن پورگی است و پوره‌های سنین بالاتر به‌همراه حشرات بالغ، با تغذیه از دانه‌های گندم، باعث کاهش کیفیت محصول می‌شوند.
پیرزادی هشدار داد که خسارت آفت سن می‌تواند تا صدردرصد دانه‌های گندم را تحت‌تأثیر قرار دهد و باعث چروکیدگی، کاهش میزان پروتئین و افت کیفیت نانوایی شود.
او تأکید کرد که حتی یک نیش این حشره کافی است تا دانه گندم سن‌زده محسوب شده و در نتیجه، محصول یا خریداری نشود یا قیمت آن کاهش یابد.
به‌گفته مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی لرستان، تعیین زمان مناسب برای مرحله دوم سم‌پاشی بر اساس تراکم‌گیری آفت و دستورالعمل‌های جهاد کشاورزی انجام و از طریق شبکه‌های مراقبت به کشاورزان اطلاع‌رسانی می‌شود.
پیرزادی اعلام کرد که 69 شبکه مراقبت و پیش‌آگاهی با 401 کارشناس در سطح لرستان فعالیت دارند و تاکنون عملیات مبارزه شیمیایی در 1230 هکتار از مزارع این استان انجام شده‌است.
او به خطر بیماری زنگ زرد غلات در مزارع لرستان اشاره کرد و گفت که بارندگی‌های اخیر شرایط را برای گسترش این بیماری مهیا کرده‌است.
مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی لرستان از کشاورزان خواست که مزارع گندم دارای ارقام حساس و نیمه‌حساس را با سموم محافظتی توصیه‌شده سم‌پاشی کنند تا از شیوع زنگ زرد جلوگیری شود.
انتهای پیام/ 644