اعمال روز آخر ماه مبارک رمضان
یکی از اعمال توصیه شده در روز آخر ماه مبارک رمضان، خواندن دعای وداع با این ماه عزیز است.

به گزارش خبرنگار مهر، ماه رمضان به پایان خود نزدیک میشود و ساعات آخر ماه بندگی خدا فرصتی مغتنم است که بندگان پس از یک ماه روزه داری و عبادت در کنار سفره کریمانه پروردگار بهره هر چه بیشتر ببرند.
در روایات آمده است که خداوند در آغازین روز از ماه رمضان درهای رحمت بی انتهایش را میگشاید و تا آخرین شب بسته نمیشوند.
دهه آخر رمضان به ویژه روز آخر نیز از بافضیلتترین ایام است.
روایتی از امام رضا (ع) نقل شده است که میفرمایند: کانَ أَبی علیه السلام یَزیدُ فی الْعَشْرِ الأَواخِرِ مِنْ شَهْرِ رَمَضانَ فی کُّلِ لَیْلَةٍ عِشْرینَ رَکْعَةً؛ پدرم در دهه آخر ماه رمضان در هر شب بیست رکعت به نمازهای مستحبّی شبهای ماه رمضان میافزود.
در روایت دیگری از حضرت آمده است: کانَ أمیرُ المؤمنینَ علیه السلام لایَنامُ ثلاثَ لیالٍ: لَیلةَ ثلاثٍ وعِشرِینَ مِن شَهرِ رَمَضانَ، ولَیلةَ الفِطرِ، ولَیلةَ النِّصفِ مِن شَعبانَ، وفیها تُقسَمُ الأرزاقُ والآجالُ وما یَکونُ فی السَّنَةِ؛ امیر المؤمنین علیه السلام سه شب را نمیخوابید: شب بیست و سوم ماه رمضان، شب عید فطر و شب نیمه ماه شعبان؛ در این شبها، روزیها تقسیم و مدّت عمر و هر آنچه در آن سال رخ خواهد داد، تعیین میشود.
یکی از اعمال توصیه شده در روز آخر ماه مبارک رمضان، خواندن دعای وداع با این ماه عزیز است، یکی از دعاهای وداع را شیخ صدوق در کتاب من لایحضره الفقیه و شیخ کلینی در کافی آورده است و دعای دیگری در صحیفه سجادیه سفارش شده است که میتوانید هر دو دعا را در مطلب «دعای معروف وداع با رمضان در صحیفه سجادیه» بخوانید.
مرحوم استاد فاطمی نیا برای آخرین روز از ماه مبارک رمضان توصیه کرده است که: ماه مبارک رمضان، این ضیافت الهی را با یک زیارت جامعه کبیره به آخر برسانید.
در اثر این عمل، این ضیافت چنان رنگین خواهد شد که آثارش از عقول ما خارج است و روزی به کار خواهد آمد که آن روز هیچ چیز دیگری به کار نخواهد آمد.