خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

سه شنبه، 12 فروردین 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

معمایی که پرسپولیس را در قزوین زمین‌گیر کرد

مشرق | ورزشی | یکشنبه، 10 فروردین 1404 - 23:12
اسماعیل کارتال با تعویض‌های عجیب در ابتدای نیمه دوم عملا دست تیمش را برای بازگشت به بازی بست.
پرسپوليس،تيم،دقيقه،تعويض،بازي،هواداران،عجيب،اتفاق،دست،كنعاني ...

به گزارش مشرق، در شبی که پرسپولیس مقابل شمس‌آذر قزوین با نتیجه ۳-۲ تن به شکست داد، عجیب‌ترین اتفاق مسابقه برای بسیاری از هواداران نه گل‌های تماشایی حریف بود و نه جنجال VAR، بلکه تصمیم‌های بحث‌برانگیز تعویض‌های کارتال، سرمربی سرخ‌ها، بود که هواداران را در بهت فرو برد.
این تعویض‌ها، که به نظر نمی‌رسید بتوانند ورق بازی را به نفع پرسپولیس برگرداند، در نهایت هم به پاشنه آشیل این تیم تبدیل شد و پرسپولیس را در برابر حملات برق‌آسای شمس‌آذر بی‌دفاع گذاشت.
شوک نیمه دوم: سه تعویض عجیب در دقیقه ۴۶
نیمه اول با تساوی ۱-۱ به پایان رسیده بود و پرسپولیس، با توجه به بازگشت وحید امیری و گلزنی سردار دورسون، این شانس را داشت که در نیمه دوم ابتکار عمل را در دست بگیرد.
اما به یک‌باره، کارتال با تصمیمی که کمتر کسی انتظارش را داشت، سه تعویض همزمان انجام داد که ستون فقرات تیم را زیر و رو کرد.
سروش رفیعی، بهترین پاسور تیم، علی علیپور، گلزن قهار سرخ‌ها و حسین کنعانی، مدافع ملی‌پوش تیم، همگی در دقیقه ۴۶ جای خود را به میلاد سرلک، ابوالفضل بابایی و گئورگی گولسیانی دادند.
این تصمیم، برای بسیاری از هواداران بسیار عجیب بود و این سوال را به وجود آورد که آیا دلیل فنی پشت این تعویض‌ها بود؟
آیا کارتال به دنبال تغییر تاکتیک و تزریق انرژی تازه به تیم بود؟
یا شاید اتفاقاتی در رختکن رخ داده که هنوز از چشم‌ها پنهان مانده؟
خروج سروش، که نبض میانه میدان را در دست داشت، و علیپور، که می‌توانست با تجربه‌اش خط دفاع شمس‌آذر را آزار دهد، عملاً خلاقیت و قدرت تهاجمی پرسپولیس را به حداقل رساند.
کنعانی هم با خروجش باعث شد خط دفاعی متزلزل‌تر بشود.
مصدومیت و تعویض اجباری: بدشانسی مضاعف
هنوز هواداران پرسپولیس این تعویض‌ها دا درک نکرده بودند که در دقیقه ۵۰، بدشانسی دیگری گریبان تیم را گرفت.
ایوب العملود، مدافع راست سرخ‌ها مصدوم شد و نتوانست به بازی ادامه دهد.
یعقوب براجعه، بازیکن جوان و کم‌تجربه این تیم به اجبار وارد میدان شد و پرسپولیس تا دقیقه ۵۰، چهار تعویض از پنج فرصت خود را خرج کرد.
این اتفاق، دست کارتال را برای واکنش به گل‌های دوم و سوم شمس‌آذر (نوید کومار در دقیقه ۵۴ و محمدجواد آزاده در دقیقه ۷۹) کاملاً بست.
تیمی که می‌توانست با تعویض‌های تاکتیکی ورق را برگرداند، حالا عملاً فلج شده بود.
تعویض آخر و تلاشی بی‌ثمر
آخرین تعویض پرسپولیس در دقیقه ۸۰ رقم خورد؛ وقتی اوستون اورونوف، که تازه از مصدومیت بازگشته بود، جانشین میلاد محمدی شد.
اما این تغییر دیرهنگام، مثل آبی بود که توان خاموش کردن آتش حریف را نداشت.
اورونوف، هرچند بازیکنی توانمند است، اما نه در شرایط آمادگی کامل بود و نه زمان کافی داشت تا گرهی از کار پرسپولیس باز کند.
در مقابل، شمس‌آذر با گل‌های تماشایی‌اش، بازی را از دسترس سرخ‌ها خارج کرده بود.
اشتباه تاکتیکی یا اتفاق خاص؟
این تعویض‌های عجیب، پرسپولیس را از تیمی که می‌توانست با تکیه بر تجربه و کیفیت بازیکنانش بازی را کنترل کند، به مجموعه‌ای شکننده تبدیل کرد که در برابر ضدحملات شمس‌آذر حرفی برای گفتن نداشت.
خروج همزمان سه بازیکن کلیدی در ابتدای نیمه دوم، نه‌تنها تعادل تیم را بر هم زد، بلکه روحیه بازیکنان را هم تحت تأثیر قرار داد.
شاید هم کارتال قصد داشت با این تغییرات، شوکی مثبت به تیم وارد کند، اما نتیجه، شوکی منفی بود که تا پایان بازی ادامه داشت.
با این حال باید دید چه اتفاقاتی باعث این تصمیم بحث‌برانگیز از سوی کارتال شده است.