خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

سه شنبه، 12 فروردین 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

شهاب‌سنگ‌های جدید موزه نراق؛ نمونه‌هایی از سومالی و شمال غرب آفریقا

مهر | استان‌ها | یکشنبه، 10 فروردین 1404 - 23:47
دلیجان- مدیر کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان مرکزی گفت: نمونه‌های جدید شهاب سنگ‌های کشف شده از سومالی و شمال غرب آفریقا به گنجینه موزه شهاب سنگ نراق اضافه شد.
موزه،نراق،محل،برخورد،عشقي،پروفسور،نراقي،مرادي،دستي،گردشگري،ميراث

محمود مرادی نراقی در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار کرد: موزه شهاب‌سنگ نراق نخستین موزه‌ای است که در محل برخورد یک شهاب‌سنگ تأسیس شده و آثار باقی‌مانده از برخورد این شهاب‌سنگ روی سقف موزه به خوبی حفظ شده است.
وی افزود: پروفسور ایرج عشقی، مؤسس این موزه، هرساله در سفرهای خود از آلمان به شهر نراق، تعدادی شهاب‌سنگ را با خود آورده و به موزه اضافه می‌کند و تمامی شهاب‌سنگ‌های موجود در موزه توسط پروفسور عشقی از نقاط مختلف دنیا جمع‌آوری شده‌اند.
مدیر کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان مرکزی گفت: امسال نیز نمونه‌های جدیدی به مجموعه موزه اضافه شده است که از جمله آن‌ها می‌توان به شهاب‌سنگ کربنی بوراما اشاره کرد که در دسامبر ۲۰۲۳ در سومالی سقوط کرد، همچنین شهاب‌سنگ پالازیت ۷۷۸۸ که در شمال غرب آفریقا فرود آمد، به این موزه افزوده شده است.
مرادی نراقی بیان کرد: شهاب‌سنگ نراق از ویژگی‌های منحصر به فردی برخوردار است و یکی از این ویژگی‌ها تاریخ دقیق برخورد آن به زمین است و باید اذعان کرد که این شهاب‌سنگ از زمان برخورد تا کنون در مراکز علمی مورد تحقیق و بررسی قرار گرفته و به عنوان یک سنگ مرجع، تحقیقات زیادی روی آن انجام شده است.
مدیر کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان مرکزی با اشاره به ارزش علمی و تحقیقی شهاب‌سنگ‌های موجود در موزه بیان کرد: این اجرام آسمانی که از مناطق مختلف دنیا جمع‌آوری شده‌اند، متعلق به کرات مختلف از جمله ماه، مریخ، عطارد و دیگر سیارات هستند و ارزش علمی بالایی دارند.
وی با بیان اینکه شهاب‌سنگ‌های جدید موزه نراق، نمونه‌هایی از سومالی و شمال غرب آفریقا هستند، گفت: بر اساس گفته‌های پروفسور عشقی، از طریق مطالعه و مقایسه اجرام آسمانی با سنگ‌های زمینی می‌توان سن سیاره زمین را تخمین زد و به همین دلیل، شهاب‌سنگ نراق به عنوان یکی از هفت سنگ مرجع برای تخمین سن کره زمین شناخته می‌شود.
مرادی نراقی اشاره کرد: در حال حاضر، به دلیل مسائل امنیتی و ارزش بالای سنگ‌ها، موزه تنها در ایام خاص و در حضور پروفسور ایرج عشقی بازگشایی می‌شود و در دیگر روزها، شهاب‌سنگ‌ها از محل موزه خارج شده و در مخزن بانک نگهداری می‌شوند.
مدیر کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان مرکزی عنوان کرد: با توجه به اینکه محل برخورد این شهاب‌سنگ در سالن مدرسه بوده و این فضا به آموزش و پرورش تعلق دارد، در نشستی با شهرداری نراق برای توافق در مورد محل موزه، اجاره محل از آموزش و پرورش توسط شهرداری نراق در نظر گرفته شد که استانداردهای امنیتی شهاب‌سنگ‌ها از طریق حفاظت الکتریکی و فیزیکی در محل موزه تأمین شود و بازدید از موزه هر روزه برای علاقه‌مندان ممکن باشد.