خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

چهارشنبه، 13 فروردین 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

تولید تیلاپیا در ۵ استان در حال انجام است

باشگاه خبرنگاران | اقتصادی | سه شنبه، 12 فروردین 1404 - 09:06
مدیرکل دفتر آبزیان آب شیرین سازمان شیلات گفت: بنابر آمار واردات فیله تیلاپیا از ۱۵ هزارتن سنوات اخیر به ۳۰۰ تن در سال گذشته رسید.
توليد،پروري،آبزي،ماهي،خاويار،شيلات،استان،سازمان،بنابر،امنيت، ...

باشگاه خبرنگاران جوان؛ آزاده محبی - قباد مکرمی مدیرکل دفتر آبزیان آب شیرین سازمان شیلات با اشاره به چالش های پیش روی تولید گفت: در حال حاضر تولید با چالش های کمبود آب و افزایش قیمت نهاده ها روبروست.
به گفته وی، بنابر دستور وزیر وقت جهاد کشاورزی طرح تلفیق آبزی پروری با فعالیت های کشاورزی طراحی کردیم و به استان ها ابلاغ شد که امیدواریم از این فرصت برای توسعه آبزی پروری استفاده شود.
البته آبزی پروری نیاز به نگاه و حمایت بیشتری در سطح تصمیم گیران کشور بویژه در قانون بودجه سنواتی دارد.
مکرمی درباره آخرین وضعیت تولیدتیلاپیا بیان کرد: بنابر آمار در حال حاضر تولید تیلاپیا بصورت رسمی در ۵ استان بنابر مجوزهای قبلی انجام می شود و در برخی استان ها بصورت غیررسمی تولید در حال انجام است، اما از نظر سازمان شیلات مزارع مجوز دار رسمی هستند و در خیلی از استان ها پتانسیل پرورش این ماهی دارند و در حال پیگیری هستیم که مجوز پرورش این ماهی را از طریق هیئت مقررات زدایی در استان هایی همچون مرکزی و تهران که شرایط مشابهی دارند بگیریم تا دغدغه دوستان محیط زیست رفع شود.
این مقام مسئول ادامه داد: برای امنیت آبزی پروری در آینده در حوزه آبزی پروری به غیر از برنامه ها برای تاب آوری توسعه فعلی ماهیان گرم آبی راهی جزء تولید تیلاپیا نداریم، هرچند برخی کارشناسان تولید خاویار را مطرح می کنند، اما با توجه به سال های متمادی برای تولید و نیاز به سرمایه گذاری بالا قیمت بالای این ماهی، این ماهی برای حفظ جایگاه ایران مناسب است، اما در عرصه امنیت غذایی جایگاهی ندارند.
البته سازمان شیلات اقدامات متعددی در خصوص تولید ماهیان خاویار انجام داده است به طوریکه بیش از ۲۰۰ مزرعه خاویار داریم و آمارهای تولید خاویار و صادرات در حال افزایش است.
به عنوان مثال ما در حوزه صادرات فیل ماهی رتبه اول عرضه به بازارهای جهانی هستیم و حجم عرضه به بازارهای جهانی زیر ۳۰۰ تن است.
به گفته وی، امنیت غذایی ما در ماهیان همچون تیلاپیا و تاب آوری به حفظ و افزایش تولید از طریق مکانیزاسیون در آبزی پروری فعلی است و از آنجا که تسهیلات در حوزه آبزی پروری در جایگاه آخر قرار دارد.
تولید خاویار پرورشی نیاز به سرمایه بالا دارد، از این رو جایگاهی در امنیت غذایی ندارد.مدیرکل دفتر آبزیان آب شیرین سازمان شیلات از کاهش واردات تیلاپیا خبر داد و گفت: بنابر آمار تا سال های گذشته ۱۵ هزارتن فیله تیلاپیا معادل ۴۰ هزارتن ماهی تازه تیلاپیا وارد می شد که سازمان شیلات در راستای حمایت از تولید با افزایش تعرفه بالا واردات کاهش داد به طوریکه در ۱۰ ماهه سال ۱۴۰۳ میزان واردات به ۳۰۰ تن رسیده است و توصیه ما به تولید و تشویق سرمایه گذاران برای ورود به این عرصه است تا برای کشور تولید خوبی شود.