برخی قوانین باید حذف یا ادغام شوند
رئیس شورای عالی استان ها گفت: برخی قوانینی که از سال 1334 تا 1403 باقی مانده اند، باید از دایره قوانین حذف یا ادغام شوند.

موسیالرضا حاجیبگلو، رئیس شورای عالی استانها در گفتوگو با خبرنگار تسنیم از کرج با اشاره به اقدامات انجام شده در سال 1403، تمدید یا افزایش عمر فعالیت دوره ششم شوراها را یکی از دستاوردهای این شورا در سال گذشته دانست و مطرح کرد: اصلاح قانون شوراها را میتوان یکی دیگر از دستاوردها عنوان کرد که یکی از مباحث مهم اساسی و مهم در این زمینه، موضوع شوراهای فرادست بود.
وی افزود: نظارت شورای عالی استانها بر حسابها و ارزیابی ارزشهای افزودهای که از سوی وزارت کشور اعمال میشود، از جمله وظایفی است که باید بهدقت مورد بررسی و کنترل قرار گیرد.
مدت دوره فعالیت هیئترئیسه شوراهای فرادست که پیشتر یکساله بود نیز به دو سال افزایش یافت.
قوانینی که دستاوردهای شورای عالی استانها محسوب میشوند، با حمایت نمایندگان مجلس به نتیجه رسیدند.
رئیس شورای عالی استانها عنوان کرد: با تلاشهای شورای عالی استانها، موضوعات مهمی همچون تأمین مالی شوراها و شهرداریها و موضوع ماده 42 قانون مالیات بر ارزش افزوده برای شهرداریها و دهیاریها به نتیجه رسید.
قرار بود سهم شهرداریها کاهش یابد اما با تلاش شورای شهرستانها توانستیم از این موضوع جلوگیری کنیم و اجازه ندادیم که دولت از این سهم برداشت داشته باشد.
ساماندهی آئیننامه خدمات ایمنی و آتشنشانی
وی بیان کرد: در حال حاضر، چهار یا پنج طرح مهم در دستورکار شورای عالی استانها قرار گرفته است که از جمله آنها میتوان به مسئله فرونشست زمین و ساماندهی میادین ترهبار و قانون تسهیل اشاره کرد که قانون مهمی در حوزه فرآوردهها و محصولات کشاورزی بوده و با هدف عرضه مستقیم محصولات از تولیدکننده به مصرفکننده و حذف واسطهها و دلالها تدوین شده و اکنون در مجلس است.
حاجی بگلو اذعان کرد: یکی از مباحث مهم، ساماندهی آییننامه خدمات ایمنی و آتشنشانی است.
در این قانون تلاش شده تا امکان ارائه خدمات ایمنی و آتشنشانی نهتنها در محدوده شهرها، بلکه در روستاها و جادههایی که فاقد امکانات لازم هستند نیز فراهم شود.
هدف از این اصلاحات، گسترش خدمات و افزایش ایمنی در مناطق مختلف کشور است.
قوانین بسیاری نیز نیازمند بروزرسانی هستند.
رئیس شورای عالی استانها با اشاره به اینکه این موضوع در دستورکار شورای عالی استانها قرار گرفته است، عنوان کرد: از همه دوستان انتظار میرود که به قانون اساسی، اصول مرتبط با تشکیل شوراها و جایگاهی که برای شوراها در قانون اساسی پیشبینی شده است، احترام بگذارند.
در صورتی که به این موضوع توجه و خود را از رقابت با شوراها و مدیریت شهری آزاد کنند، بسیاری از مشکلات قابل حل است.
عدم هماهنگی بین مدیران بالادستی
حاجیبگلو عدم هماهنگی بین مدیران بالادستی را یکی از چالشهای اساسی دانست و خاطرنشان کرد: بسیاری از قوانین و مقررات در حال حاضر بهخوبی موجود و جاری هستند، اما هدف از تشکیل شوراها این است که در موضوعات روزمره مدیریت شهری که مستقیماً با مردم در ارتباط است، بتوانند تصمیمگیری و این تصمیمات را به قانون تبدیل و آنها را اجرا کنند.
وی اظهار کرد: اگر مدیران بالادستی به شوراها و اهمیت نقش آنها اعتقاد داشته باشند و هماهنگیها بر اساس اصول قانون اساسی صورت گیرد، بسیاری از معضلات و مشکلات استانها قابل حل خواهد بود، چراکه قانونگذار بهصراحت در قانون اساسی این تکلیف را برای شوراها تعیین کرده است.
شوراها میتوانند در زمینه طرحهای عمرانی و رفع تبعیضها در هر جایی که وجود داشته باشد، ورود کنند.
حاجیبگلو با بیان اینکه اگر مدیران به نقش شوراها ایمان داشته باشند، بسیاری از مشکلات قابل حل خواهد بود، مطرح کرد: در سال جاری، دستورکارهای بسیاری داریم.
یکی از مسائل اساسی ما، موضوع ماده 105 برنامه هفتم توسعه است که بر اساس آن، برخی از دستگاههایی که قابلیت لازم را دارند، باید به شهرداریها ملحق شوند.
هدف این است که مدیریت یکپارچه شهری را فراهم کنیم.
برخی قوانین با شرایط امروزی همخوانی ندارند
رئیس شورای عالی استانها با بیان اینکه درصدد هستیم بررسی کنیم که کدام دستگاهها میتوانند با توجه به این برنامهها، به شهرداریها ملحق شوند و خدمات خود را در اختیار آنها قرار دهند، عنوان کرد: چندین طرح را نیز آماده کردهایم که در رابطه با انتصاب مدیران در استانها بوده و یکی از دستورکارهای مهم ماست و به زودی آن را به مجلس خواهیم برد.
وی خاطرنشان کرد: یکی دیگر از دستورکارهای ما در رابطه با مدیریت واحد منطقه یا مدیریت اجرایی بوده و هدف این است که در بخشهای مختلف، بهویژه در حوزه روستایی، از امکانات و اعتبارات شهرداریهای مراکز شهرستانها و بخشهایی که شهرها در آنها وجود دارد، بهرهبرداری کنیم تا بتوانیم خدمات لازم را به روستاها نیز ارائه دهیم.
قانون شفافیت نیز ابلاغ شده و در حال اجراست.
حاجی بگلو بیان کرد: باید بپذیریم که قوانین بسیاری در حوزه مدیریت شهری و شوراها وجود دارد و مدلهای مختلفی برای ورود به این موضوعات مطرح شده است.
به عنوان مثال آییننامهای که مربوط به سال 1334 است، با شرایط امروزی همخوانی ندارد.
این عدم بهروزرسانی برخی از قوانین، مشکلاتی را برای حوزه مدیریت شهری و شوراها ایجاد کرده و لذا باید به سمت اصلاح قوانین برویم.
تعامل شورای عالی استانها با مجلس و دولت
رئیس شورای عالی استانها با بیان اینکه باید زمینه شفافیت را در قوانینی که بهروز و مرتبط با مسائل روزمره مردم و مدیریت شهری هستند، فراهم کنیم، اظهار کرد: برخی قوانینی که از سال 1334 تا 1403 باقیماندهاند، باید از دایره قوانین حذف یا ادغام شوند.
هدف این است که بتوانیم یک تکلیف مشخص در بحث مدیریت شهری و مدیریتهای محلی ایجاد و آن را محقق کنیم.
وی با اشاره به ارتباط شورای عالی استانها با دولت و مجلس توضیح داد: هم رئیس مجلس شورای اسلامی که سابقه شهرداری داشته و هم دولت به شوراها باور و اعتقاد دارند.
این رویکرد باعث شده که در پیگیری قوانین مربوط به شوراها و مدیریت شهری در مجلس، حمایتهای قابل توجهی را دریافت کنیم.
آنها بهصورت جدی در کنار شوراها هستند و در این مسیر به ما کمک میکنند.
حاجیبگلو اذعان کرد: تعامل شورای عالی استانها با دولت، مجلس و قوه قضاییه بسیار مثبت و سازنده است که این همکاری مؤثر نقش مهمی در تحقق اهداف و خواستههای مردم دارد و زمینه را برای اجرای بهتر قوانین و توسعه مدیریت شهری فراهم میکند.
از مسئولین بالادستی درخواست میشود که همچنان به شوراها باور داشته باشند و به قانون اساسی احترام بگذارند.
مسئولین شوراها را یار و یاور خود ببینند
وی با بیان اینکه مسئولان شوراها را بهعنوان یار و یاور خود در ارائه خدمات به مردم ببینند، افزود: درست است که ممکن است در برخی از شوراها و شهرداریها اتفاقاتی رخ دهد اما این موارد در مقایسه با کل مجموعه بسیار ناچیز است.
در هر جایی ممکن است خوبی و بدی وجود داشته باشد، اما نباید تلاشها و زحمات یک خانواده بزرگ را به خاطر تخلفات تعداد محدودی زیر سوال برد.
رئیس شورای عالی استانها خاطرنشان کرد: لذا اگر آنها نگاه خود را تغییر دهند و به قانون اساسی که همه ما به آن احترام میگذاریم، پایبند باشند و به اجرای مفاد مرتبط با شوراها متعهد بمانند، قطعاً میتوانند نقش مؤثرتری در حل مسائل ایفا کنند.
اگر مسئولان وارد میدان شوند و از شوراها حمایت کنند، به جرأت میتوانم بگویم و قول بدهم که بسیاری از مشکلات کشور قابل حل خواهد بود.
انتهای پیام/