«با عرض معذرت» یا گفتن آنچه نمیتوانیم جدی بگوییم!
یک مستندساز یادداشتی درباره مجموعه طنز «با عرض معذرت» به نگارش درآورده و به مزایای این مجموعه و همچنین پرداختن به سخنانی که نمیتوانیم جدی بگوییم پرداخته است.

به گزارش خبرنگار مهر، مجموعه طنز «با عرض معذرت» از ابتدای ماه مبارک رمضان روی آنتن شبکه نسیم رفته است.
این مجموعه طنز آیتمی به کارگردانی محمدرضا حاجی غلامی ساخته شده و محصول مرکز سیمرغ است.
در همین راستا مهدی خالقی مستندساز و منتقد سینما درباره سریال «با عرض معذرت» یادداشتی را به نگارش درآورده است.
متن این یادداشت را در زیر میخوانید:
«گفتن آنچه نمیتوانیم جدی بگوییم
۱.
«با عرض معذرت» همه مزیت های دیگر برنامه های آیتمی سالهای قبل تلویزیون را دارد … خنده دار بودن، فانتزی و اغراق، فضاهای ثابت با قصه های متفاوت، هنرپیشه های طناز و دوست داشتنی و ...
اما «با عرض معذرت» به دلیل داشتن مزیت هایی بیشتر از همه برنامه های گذشته، یک قدم رو به جلو برای طنزهای آیتمی تلویزیون به حساب می آید ...
۲.
گستره هنرپیشه ها در «با عرض معذرت» بسیار خوب است ...
هم به معنای کیفیت و هم کمیت.
تلفیق هنرپیشه های مشهور و نا آشنا، تلفیق هنرپیشه های تهرانی و مشهدی، داشتن چند کاراکتر بسیار جذاب به ویژه بین خانم ها، یکدست بودن بازی هنرپیشه ها بهطور نسبی و نداشتن حفره های عمیق در بازی و ...
۳.
در همه سالهای دور و نزدیک عادت کرده بودیم که طنزهای آیتمی باید و لزوماً تصاویری چرک، کدر، لخت و با تجهیزات و هنر حداقلی داشته باشند اما «با عرض معذرت» یک تصویر برداری بسیار خوب - به نسبت طنزهای آیتمی- دارد … نورپردازی جذاب، دوربین حرکتی، رنگ آمیزی متناسب، توجه به عمق میدان و استفاده درست از لنزها و اندازه نماهای طراحی شده که بازخوردش را در صفحه مجازی این سریال می بینیم.
۴.
«با عرض معذرت» بالاخره بعد از سالها توانسته طنز تلویزیونی را به خوبی و در سطحی قابل قبول از دست باندهای آشنای تلویزیونی خارج کند … باندهایی که طرح نخوانده تصویب می کردند و به جای تقاضا برای ساخت، با تقاضا از طرف تلویزیون مواجه بودند و کارها را نوبت بندی می کردند.
با این سریال ثابت شد که تلویزیون می تواند، اعتماد به گروه های غیر تهرانی را به سرعت گسترش دهد ...
۵.
«با عرض معذرت» یک سریال صرفاً هجوآمیز نیست و مفهوم واقعی طنز هدفمند یا «گفتن آنچه نمیتوانیم جدی بگوییم» را تا اندازه زیادی محقق کرده است.
بین آیتم ها تنوعی از موضوعات اجتماعی، اقتصادی، سیاسی، فرهنگی و … گنجانده شده اند که نشانه کار سنگین تیم ایده پرداز، نویسنده و ناظران این سریال است.
همچنین از ابتذال در موسیقی، حرکات موزون، کلمات و جملات ناشایست و استفاده از شوخی های جنسی و ...
نیز مبراست.
۶.
«با عرض معذرت» به اندازه ای که من به یاد دارم، حرفه ای ترین و جذاب ترین صفحه مجازی را بین برنامه های تلویزیونی تا امروز و در اینستاگرام داشته است.
طراحی گرافیک بسیار خوب، زیرنویس های هدفمند و راه اندازی و اداره منظم و در زمان مناسب این صفحه به برنامه کمک زیادی کرده است.
۷.
به رفقای مرکز سیمرغ صدا و سیما توصیه می کنم که سریال را به جای فصل بندی سریالی منقطع به شکل یک مجموعه حداقل ۹۰ شبی به سیاق سال های دور تلویزیون ببینند.
هم به این دلیل که اثبات شود، بچه های انقلابی شهرهای دیگر توان برنامه سازی حرفه ای و سطح بالا دارند، هم به دلیل صرفه جویی در هزینه ها و هم کمک به گسترش مخاطب.
یک توصیه دیگر هم دارم و اینکه این سریال را جدی بگیرند و یک زمان پخش مناسب تر به آن اختصاص دهند.
۸.
یک نکته هم نسبت به ادامه احتمالی برنامه متذکر می شوم، زمان بندی آیتم ها کمی طولانی است و بسیاری از آیتم ها در جای مناسب به اتمام نمی رسد، طولانی بودن، باعث کاهش جذابیت و کاسته شدن از اوج خنده آیتم می شود.
نکته دیگر هم اینکه بیشتر آیتم ها «پلان پس از پایان» ندارند، پلان پس از پایان، یعنی دیالوگ یا حرکت خنده داری که پس از اتمام آیتم و برای تثبیت خنده تماشاگر گنجانده میشود.»