خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

چهارشنبه، 13 فروردین 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

قیمت گوشت مرغ تابع عرضه و تقاضا است

مهر | استان‌ها | سه شنبه، 12 فروردین 1404 - 15:31
اصفهان- معاون توسعه بازرگانی و صنایع کشاورزی سازمان جهاد کشاورزی استان اصفهان گفت: قیمت مرغ گرم تابع شرایط عرضه و تقاضا در بازار است.
مرغ،عرضه،بازار،اصفهان،قيمت،گوشت،نرخ،كشاورزي،كاهش،تومان،گريد

به گزارش خبرنگار مهر، قیمت گوشت مرغ گرم طی هفته نخست فروردین ماه نسبت به پیش از عید نوروز افزایش نسبی داشته است.
بررسی میدانی خبرنگار مهر در بازار مرغ و ماهی حاکی است که هرکیلوگرم مرغ گرم اصفهان طی هفته نخست فروردین با نرخ ۹۸ هزار تا ۱۰۵ هزار تومان در خرده فروشی‌ها و حتی در فروشگاه‌های کوثر عرضه شد.
این درحالی است که قیمت هر کیلوگرم مرغ گرم (اصفهان) پیش از سال جدید بین ۹۲ هزار تا ۹۶ هزار تومان نوسان داشت و یا مرغ شمال با قیمت حدود ۱۲۵ هزار تومان در برخی فروشگاه‌ها عرضه کننده فروخته می‌شد.
با شروع هفته دوم فروردین قیمت مرغ گرم اصفهان کمی کاهش یافت به طوری که امروز در فروشگاه‌های کوثر به قیمت ۹۸ هزار تومان و در خرده فروشی‌ها ۱۰۱ هزار تومان عرضه می‌شود.
تأثیر عرضه و تقاضا بر قیمت گوشت مرغ
در همین ارتباط فرهاد حاجی مرادی معاون توسعه بازرگانی و صنایع کشاورزی سازمان جهاد کشاورزی استان اصفهان در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار کرد: قیمت مرغ در بازار تابع عرضه و تقاضا است.
وی افزود: اگر پیش از عید نوروز با قیمت‌های پایین‌تر گوشت مرغ مواجه شدید دلیل آن افزایش عرضه مرغ در بازار و کاهش تقاضا بوده است.
۳ نوع مرغ در بازار عرضه می‌شود
حاجی مرادی با اشاره به اینکه سه نوع مرغ با کیفیت گرید B، A و A+ در بازار اصفهان عرضه می‌شود، ادامه داد: گوشت مرغ گرید A حدود ۱۰ درصد و A+ حدود ۱۶ درصد از مرغ گرید B گران‌تر است.
معاون توسعه بازرگانی و صنایع کشاورزی سازمان جهاد کشاورزی استان اصفهان با بیان اینکه حدود ۳۰ درصد گوشت مرغ عرضه شده در بازار دارای گرید A و A+ است، خاطرنشان کرد: بیشترین گوشت مرغی که در بازار استان عرضه می‌شود، گرید B است که نرخ آن بسته به شرایط عرضه و تقاضای بازار است.
حاجی مرادی ادامه داد: برای مثال طی ماه‌های بهمن و اسفند سال گذشته به دلیل افزایش عرضه و کاهش تقاضا، قیمت مرغ تا حدودی ارزان بود به طوری که بین ۸۰ هزار تا ۹۲ هزار تومان عرضه می‌شد در حالی که نرخ ۸۰ هزار تومان برای مرغدار و تولیدکننده ضرر مطلق است و تأثیر و آسیب این شرایط سبب کاهش جوجه‌ریزی توسط تولید کننده و کاهش عرضه مرغ در بازار می‌شود.‌
نرخ فروش گوشت سفید تحت کنترل بخش خصوصی
وی با بیان اینکه برای حفظ ثبات بازار، حجم تولید باید مناسب با نیاز بازار باشد، ابراز کرد: تعیین قیمت حداکثری گوشت مرغ ارتباطی به نوسانات اخیر بازار ارز ندارد و باید توجه داشت که دلار اثر تورمی در بازار دارد اما فعلاً روی بازار مرغ، تخم مرغ و گوشت تأثیری نداشته است.
معاون توسعه بازرگانی و صنایع کشاورزی سازمان جهاد کشاورزی اصفهان با بیان اینکه از مهر ماه سال گذشته با کمک تشکل‌ها و بخش خصوصی نرخ تورم در استان اصفهان به تدریج کاهش یافته است، خاطرنشان کرد: در استان اصفهان طی ۶ ماه گذشته با کمک تشکل‌ها تلاش کردیم علاوه بر افزایش تولید و خدمات، نرخ فروش گوشت سفید در استان تحت کنترل بخش خصوصی باشد.
نرخ تورم محصولات خوراکی در اصفهان کاهش یافت
وی ادامه داد: ارزیابی دستگاه‌های نظارتی نیز گواه این مهم است که در اصفهان موفق به کاهش نرخ تورم محصولات خوراکی نسبت به سایر استان‌های کشور شدیم.‌
معاون توسعه بازرگانی و صنایع کشاورزی سازمان جهاد کشاورزی اصفهان تصریح کرد: می‌کوشیم با افزایش عرضه مرغ، تقاضا را مدیریت کنیم و به لحاظ قیمت، با نرخ کمتر از میانگین کشور مرغ در بازار اصفهان توزیع شود.
حاجی مرادی تاکید کرد: اگر فردی گرانفروشی می‌کند و مرغ گرید B را با نرخی بالاتر از قیمت مصوب می‌فروشد، مردم به ۱۲۴ (شماره رسیدگی به تخلفات صنوف) گزارش کنند.