رهبر طالبان: نیازی به دموکراسی و قوانین غرب نداریم، از این پس قانون اسلام در افغانستان اجرا میشود
ملا هبتالله آخوندزاده، رهبر طالبان روز یکشنبه ۱۰ فروردین در خطبه نماز عید فطر گفت که قوانین غربی در افغانستان بیربط است و دموکراسی در این کشور تحت اجرای قانون شریعت پایان یافته است.

اظهارات آخوندزاده در یک پیام صوتی ۵۰ دقیقهای به مناسبت عید فطر از مسجد عیدگاه در قندهار پخش شد.
رهبر طالبان گفت: «نیازی به قوانینی نیست که از غرب سرچشمه بگیرند، ما قوانین خودمان را ایجاد خواهیم کرد.»
او در این پیام که سخنگوی ارشد دولت طالبان، ذبیح الله مجاهد آن را در ایکس همرسان کرد، تأکید کرده است که قانون اسلامی در کشور کافی است.
ملا هبت الله آخوندزاده غرب را محکوم کرد و ادعا کرد که کشورهای غیر مسلمان از جمله آمریکا در خصومت خود با اسلام متحد هستند.
او به عنوان مثال، به جنگ ادامهدار اسرائیل و حماس اشاره کرد.
او گفت که دموکراسی در افغانستان پایان یافته است و قانون شریعت در حال اجرا است و ادعا کرد که حامیان دموکراسی تلاش میکنند بین مردم و دولت طالبان اختلاف ایجاد کنند.
ملا هبتالله گفت: «ما به هیچ عنوان تحت تأثیر تبلیغات دشمنان قرار نخواهیم گرفت و هرگونه تلاش برای تحمیل نظامهای غربی به افغانستان را رد میکنیم.»
رئیس گروه طالبان همچنین با رد قوانین دوران جمهوری پیشین، گقت که کار بر روی قوانین جدید در حال پیشرفت است.
او تصریح کرد که برخی قوانین به اطلاع او رسیده، اما برخی از آنها را که تنها نسخههای اصلاحشده قوانین دوران جمهوری بوده رد کرده و به جای آن از وزارتخانهها و مسئولان خواسته تا قوانین جدیدی را به طور کامل و منطبق با شریعت اسلامی تدوین کنند.
رهبر طالبان «اطاعت» را «وظیفه شرعی» خواند و از مردم خواست که از حکومت افغانستان حمایت کنند و به تبلیغات و ادعاهای دشمنان توجه نکنند.
نفوذ آخوندزاده از زمان بازگشت طالبان به قدرت در سال ۲۰۲۱ به میزان قابل توجهی افزایش یافته است.
طالبان از زمان بازگشت به قدرت، محدودیتهای شدیدی را بر زنان و دختران اعمال کرده و آنها را از تحصیل در مقاطع متوسطه و عالی و نیز از حضور در بیشتر مشاغل و فضاهای عمومی منع کردهاند.
این اقدامات دولت طالبان را در سطح بین المللی منزوی کرده است، اگرچه طالبان روابط دیپلماتیک خود را با کشورهایی مانند چین و امارات متحده عربی حفظ کرده است.
گرچه طالبان در داخل یا خارج از افغانستان با مخالفت قابل توجهی روبرو نیستند، اما شکافهای داخلی در این کشور به وجود آمده است.
برخی از شخصیتهای ارشد دولت از تصمیمگیری متمرکز در حلقه آخوندزاده ابراز دلسردی کردهاند.
برخی از مقامات طالبان برای تعامل بیشتر بینالمللی و لغو سیاستهای سختگیرانه برای جلب حمایت بیشتر خارجی تلاش میکنند.
در ماههای اخیر، تعامل بیشتری بین طالبان و آمریکا تحت ریاست جمهوری دونالد ترامپ وجود داشته که بر مبادله زندانیان و آزادی آنها متمرکز بوده است.
منبع : یورو نیوز