اتیسم و هزاران درد نهفته؛ بیماریای که درمان ندارد! - تسنیم
اتیسم یک اختلال عصب-رشدی است. بخش های مختلف مغز در افراد دارای اتیسم در همکاری با یکدیگر دچار مشکل می شوند.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از کردستان، اصطلاح "اختلال طیف اوتیسم" و یا مخفف آن ASD، گروه اختلالات عصبی رشدی است که در دو حوزه کلی ارتباط و تعامل اجتماعی و رفتارها، علائق و فعالیتهای محدود و تکراری نقص دارند.
بیماری اوتیسم یکی از بیماریهای اعصاب و روان است که بیشتر در کودکی تشخیص داده میشود.
این بیماری درمان ندارد اما میتوان برای بهبود کودکان مبتلا به این بیماری، از روشهای درمانی مختلف مانند گفتار درمانی، کار درمانی یا حتی دارو و سلولهای بنیادی استفاده کرد.
اتیسم به زبان ساده یک بیماری پیچیدهی عصبی - رفتاری و از جمله اختلالات و بیماریهای اعصاب و روان است که شامل اختلال در تعاملات اجتماعی، رشد کلامی و مهارتهای ارتباطی همراه با رفتارهای سخت و تکرارشونده است و به دلیل گستردگی علائم، آن را اختلال طیف اوتیسم مینامند.
این بیماری اختلال در طیف وسیعی از علائم و مهارتها در سطوح مختلف را شامل میشود.
درجات مختلف این بیماری میتواند از یک اختلال ساده که تا حدودی زندگی طبیعی بیمار را محدود میکند، تا یک ناتوانی شدید که به مراقبتهای اساسی نیاز دارد، گستردگی داشتهباشد.
کودکان مبتلا به اوتیسم در برقراری ارتباط مشکل دارند و قادر به فهم افکار و احساسات دیگران نیستند، بنابراین در بیان احساسات خود از طریق کلمات، رفتارها، حالات صورت یا لمس کردن دچار مشکل هستند.
علائم اوتیسم به انگلیسی autism یا درخودماندگی معمولا در 3 سال اول زندگی ظاهر میشود و برخی کودکان این علائم را از بدو تولد نشان میدهند.
با این حال بعضیها در ابتدا طبیعی به نظر میرسند، اما این علائم به طور ناگهانی از 18 تا 36 ماهگی ظاهر میشوند.
برخی افراد تا زمانی که در جامعه حضور نیابند، علائم اختلالات ارتباطی را بروز نخواهد داد.
در همین زمینه؛ حسین رسولی، مدیرکل بهزیستی استان کردستان در گفتوگو با خبرنگاران با تبریک روز جهانی آگاهسازی اُتیسم اظهار داشت: همه ساله دوم آوریل به عنوان روز جهانی آگاهسازی از اُتیسم نامگذاری شده که امسال با 13 فروردین ماه مصادف گشته است.
اُتیسم یا اختلال در خود ماندگی طیفی از اختلالات را شامل میشود که امروزه باید مردم نسبت به این اختلال و برخورد صحیح با افراد مبتلا به اتیسم، به آگاهی کافی برسند.
وی گفت: افراد مبتلا به اتیسم همچون فرشتگانی مهربان در بین ما زندگی میکنند و ما باید این را بدانیم که روح مهربان آنان به درک، عشق، آموزش و حمایت نیاز دارد و آنها نیز مثل سایر افراد جامعه، از حقوق ویژه ای برخوردارند تا همچون دیگران مطابق با خواسته هایشان برای زندگی خود تصمیم بگیرند.
مدیرکل بهزیستی استان کردستان تصریح کرد: امسال نیز سعی بر این داریم تا از طریق شناخت ویژگیهای افراد دچار این اختلال، با خانوادههای دارای عضو با اختلال اتیسم، همدلی و همراهی داشته باشیم و با ارائه خدمات به این افراد و خانواده آنها، در راستای توانمند سازی این عزیزان گام برداریم.
رسولی بیان کرد: بر خود واجب میدانم تا ضمن تبریک این روز به خانوادههای دارای فرد مبتلا به اختلال طیف اتیسم، خداقوت ویژهای به کارشناسان و مدیران مراکز ارائه دهنده خدمات به کودکان دارای اتیسم گفته و از خداوند منان برای تمامی تلاشگران در این عرصه، موفقیت و توفیق مسئلت نمایم.
امید است در سال جدید با تلاشهای مجدانه و مجاهدانه دست اندرکاران امر، شاهد گسترش کمی و کیفی خدمات مورد نیاز خانوادههای دارای فرزند با اختلال طیف اتیسم، باشیم.
به گزارش تسنیم؛ اختلال طیف اوتیسم (ASD) نوعی اختلال رشد است.
این اختلال شامل نقص در تعامل و برقراری روابط اجتماعی، مشکل در پردازش ادراک و رفتارهای تکراری میشود.
اصطلاح طیف بازتاب دهنده این حقیقت است که علائم در بین افراد مختلف متفاوت است و انواع و شدت متغیری دارد.
هنوز دلیل اصلی بروز اختلال اوتیسم مشخص نیست.
اما تحقیقات نشان میدهد ترکیب ژن با جنبههای محیطی عامل تعیین کنندهای در ابتلای فرد به اوتیسم است.
شواهد همچنین نشان میدهد که ممکن است این اختلال در اثر عدم توانایی سلولهای مغز جنین برای پیروی از الگوهای عادی رشد طی اولین مراحل رخ دهد.
همین امر نیز میتواند ساختار مغز و ترکیب مداری سلولهای عصبی را که مهارتهای اجتماعی، زبان، حرکت و سایر تواناییها را کنترل میکند مختل سازد.
هیچ درمانی برای اختلال طیف اوتیسم وجود ندارد.
اما درمان زودهنگام میتواند به تسکین چالشهای مربوط به آن کمک کند.
اقدامات درمانی و آموزشی به افراد مبتلا به ASD کمک میکند تا مهارتهای اجتماعی و عملی مهم را یاد بگیرند و رفتارهای مخرب خود را تا جای ممکن کاهش دهند.
انتهای پیام/481/