سیزده بدر؛ روز کنار هم بودن در دل طبیعت
جشن سیزده بدر یا روز طبیعت، رسم دیرینه ایرانیان که همه ساله در سراسر کشور و حضور خانواده ها در طبیعت انجام می شود.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از قزوین، همه ساله روز سیزدهم فروردین ماه مصادف با روز طبیعت یا سیزده بدر است.
در این روز همه ایرانیان به رسم دیرینه، به طبیعت میروند تا این روز را در کنار خانواده و طبیعت سپری کنند.
ایرانیان از گذشتههای دور، با آغاز بهار و ورود به سال جدید و پس از چند روز دید و بازدید و تبریک سال نو، برای تکمیل شادی خود و دور کردن غم و غصه و خمودگی، در روز سیزدهم فروردین ماه با بیرون آمدن از خانه و پناه گرفتن در طبیعت، مراسم سیزده بدر را اجرا می کنند.
مردم قزوین در این روز معتقدند کسی در خانه نباید باشد و همه این روز را باید در طبیعت سپری کنند.
قزوینیها در این روز با تهیه غذاهای محلی از قبیل دیماج که از نان، سبزیهای معطر، پنیر محلی، خیار و...
است و آن را استفاده میکنند.
از دیگر رسوم که در سرتاسر کشور صورت میگیرد، گره سبزه و انداختن آن به به رودخانه یا آب روان است؛ که همراه با آرزو سبزه عید را گره میزنند و به منظور برآورده شدن آن، به آب روان آن را میسپارند.
از رسوم سنتی روز طبیعت در بین قزوینیها، انداختن سنگ در داخل آب رودخانه است، چرا که آنها معتقد با این کار باعث میشود بلا و بدیها در طول سال رفع شود و بدیها و بلاها را آب روان از بین میبرد.
طبیعت و محیط زیست، موهبتی خداوندی است از مجموعه موجودات، منابع و عوامل و شرایط هماهنگی که در اطراف هر موجود زنده وجود دارد و ادامه حیات به آن وابسته است و هر گونه تخریب و ایجاد آلودگی در آن بر کیفیت و چرخه طبیعی اثر می گذارد.
تخریب و آلودگی محیط زیست، اثرات سوء و زیانباری برای زندگی انسان، حیوان و گیاه دارد و در این میان نقش انسان در ایجاد آلودگی های محیط زیست بسیار چشمگیر است.
در این روز میبایست ضمن شادی و در کنار هم بودن و رقم زدن لحظههای خوش، حواسمان به طبیعت و محیطزیست باشد تا ضمن استفاده از آن، باعث آسیب به این موهبت و نعمت الهی نشویم.
انتهای پیام/