خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

پنجشنبه، 14 فروردین 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

توافقات درازمدت با کشورهای آفریقایی پویایی اقتصاد را سرعت می‌بخشد

مهر | سیاسی | چهارشنبه، 13 فروردین 1404 - 13:18
کارشناس مسائل منطقه گفت: توافقات دراز مدت با کشورهای آفریقایی بخصوص الجزایر و سودان از نکات مهمی است که می‌تواند پویایی اقتصاد ما را با سرعت بیشتری همراه داشته باشد.
كشورهاي،ديپلماسي،اولويت،ارتباط،موضوع،دستگاه،اقتصادي،توجه،قرا ...

سیدرضا صدرالحسینی در گفتگو با خبرنگار مهر، با اشاره به اولویت‌های دستگاه دیپلماسی در سال جدید، اظهار داشت: امروزه برای کسب منافع ملی یکی از مهم‌ترین مؤلفه‌ها موضوع سیاست خارجی است.
این مهم در جمهوری اسلامی ایران یکی از اساسی‌ترین جهت گیری های دولت‌ها در طول ۴۶ سال گذشته بوده است.
براساس اسناد بالادستی و قانون اساسی سه مؤلفه «عزت، حکمت و مصلحت» در این امر مهم است.
وی ادامه داد: به نظر می‌رسد در برنامه پنج ساله هفتم چند نکته مورد توجه قرار گیرد که در واقع اولین سال آن در ۱۴۰۴ اجرایی خواهد شد.
یکی موضوع ارتباط با همسایگان است.
همچنین موضوع ارتباط با کشورهای اسلامی که در حقیقت همه کشورهای همسایه ما را به جز ارمنستان شامل می‌شود، جز موضوعات اساسی است که البته اولویت همسایگی برای ارمنستان نیز همچنان وجود داشته باشد.
کارشناس مسائل غرب آسیا عنوان کرد: اولویت دوم با کشورهای غیر معاند و معارض در پنج قاره است که به نظر می‌رسد قاره آفریقا و آسیا در اولویت هستند.
شرایط کشورهای آفریقایی برای ایجاد ارتباط بویژه با تاکید بر موضوعات اقتصادی است.
وی ارتباط با کشورهای آسیایی از جمله چین و هند و کشورهای اسلامی از جمله مالزی و اندونزی و شرق آسیا جزو اولویت‌های سوم وزارت خارجه دانست و گفت: ارتباط با همه کشورهای پنج قاره به جز رژیم صهیونیستی و آمریکا جزو اولویت چهارم دستگاه دیپلماسی خواهد بود.
صدرالحسینی عنوان کرد: نکته دیگر که باید مورد توجه قرار گیرد تحرک در دیپلماسی در سال جدید است.
وی در ادامه یادآور شد: اجرایی کردن دو توافق مهم چین و روسیه از دیگر اولویت‌های دستگاه دیپلماسی است و همچنین موضوع مهم دیگری که باید دستور کار قرار گیرد اولویت قراردادن اقتصاد است.
کارشناس مسائل منطقه‌ای گفت: تحکیم و تعمیق روابط اقتصادی با کشورها از جمله عراق از دیگر موضوعاتی است که باید مورد توجه دستگاه دیپلماسی قرار گیرد.
صدرالحسینی عنوان کرد: انجام توافقات اقتصادی با کشورهای شرقی هند، پاکستان و افغانستان از موضوعات با اهمیت است که با تحرک سیاست خارجی امکان سرعت بخشی به گذرگاه‌ها و بنادر مشترک همچون چابهار در منطقه مکران امکان پذیر خواهد بود.
وی ادامه داد: توجه ویژه به موضوع انجام توافقات دراز مدت با کشورهای حوزه آفریقایی بخصوص الجزایر و سودان و کشورهای آفریقا از نکات مهمی است که می‌تواند پویایی اقتصاد ما را با سرعت بیشتری همراه داشته باشد.
کارشناس مسائل منطقه در پایان الویت دیگر وزارت خارجه را انتخاب سفرای جوان و باتجربه با نگاه سیاسی و اقتصادی دانست.