کنسولگریهای جدید؛ تسهیلکننده روابط اقتصادی تهران-کابل - تسنیم
استاندار خراسان جنوبی از پیگیری راه اندازی کنسولگری های ایران در فراه و افغانستان در بیرجند خبر داد و بر اهمیت این اقدام برای تسهیل روابط اقتصادی و تجاری میان دو کشور تأکید کرد.

به گزارش دفتر منطقهای خبرگزاری تسنیم، سیدمحمدرضا هاشمی، استاندار خراسان جنوبی، در نشستی به تشریح برنامههای استان برای گسترش روابط اقتصادی با کشورهای همسایه، به ویژه افغانستان، پرداخت.
وی اعلام کرد که راهاندازی کنسولگریهای ایران در فراه و افغانستان در بیرجند، گامی مؤثر در تسهیل تردد تجار و سرمایهگذاران و بهبود روابط اقتصادی بین دو کشور خواهد بود.
استاندار با اشاره به مزیتهای جغرافیایی خراسان جنوبی، بیان کرد: این استان با دارا بودن بیشترین مرز مشترک با افغانستان و چهار بازارچه مرزی، ظرفیتهای بالایی برای توسعه مبادلات تجاری دارد.
در حال حاضر، حدود 95 درصد از حجم صادرات استان به افغانستان صورت میگیرد که این امر به عنوان یک مزیت اقتصادی مهم محسوب میشود.
به گفته روابط عمومی استانداری خراسان جنوبی، هاشمی در ادامه به برخی از برنامههای استان برای توسعه روابط اقتصادی با افغانستان در سال 1404 اشاره کرد و گفت: «ما به دنبال بازگشایی و فعالسازی بازارچههای مرزی یزدان، میل 73 و دوکوهانه هستیم.
این اقدامات به تسهیل تجارت و افزایش حجم مبادلات کمک خواهد کرد.»
وی همچنین افزود که جلسات کارگروه اندیشهورز مرز، با حضور نخبگان حوزههای مرتبط، بهطور منظم و مستمر برگزار خواهد شد تا موانع و مشکلات تجار و فعالان اقتصادی بررسی و رفع شود.
در این راستا، ملاقات با مقامات افغان و برگزاری کمیتههای مشترک همکاری با ولایت فراه نیز در برنامه قرار دارد.
استاندار خراسان جنوبی از پیگیری صادرات خدمات فنی و مهندسی استان در زمینههای مختلف و انجام سرمایهگذاریهای مشترک خارجی در منطقه ویژه اقتصادی و بازارچههای مرزی استان نیز خبر داد.
وی تأکید کرد: «توسعه زیرساختها، بهویژه در بازارچه مرزی ماهیرود، یکی از اولویتهای مهم ما در سال جاری است.»
به منظور تسهیل واردات و صادرات، هاشمی از استقرار قرنطینه نباتی و گیاهی در مرز ماهیرود خبر داد و گفت: «این اقدام با اعمال تعرفههای ترجیحی میتواند به تقویت روابط تجاری و اقتصادی کمک کند.»
استاندار خراسان جنوبی همچنین به پیگیری توسعه زیرساختهای گمرکی استان اشاره کرد و گفت: «ما در حال پیگیری ساخت آزمایشگاههای تعیین ماهیت کالاهای صادراتی و وارداتی هستیم تا فرآیند واردات و صادرات سریعتر و با کیفیتتر انجام شود.
همچنین، ارتقای آزمایشگاههای استاندارد محصولات کشاورزی و دامی از دیگر برنامههای استان است.»
انتهای پیام/.