خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

جمعه، 15 فروردین 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

آبخیز داری و آبخوان داری به احیای منابع آب زیر زمینی منجر نمی شود

مهر | اقتصادی | پنجشنبه، 14 فروردین 1404 - 06:54
سخنگوی صنعت آب گفت: سطح آب زیرزمینی خیلی در دشت‌ها بسیار پایین رفته است، مثلاً ۲۰۰ تا ۴۰۰ متر پایین رفته است آبخیزداری و آبخوان‌داری غالباً به احیای منابع آب زیرزمینی منجر نمی‌شود.
آب،آبخيزداري،آبخوان،منابع،آبخيز،سخنگوي،صنعت،ادامه

عیسی بزرگ زاده سخنگوی صنعت آب در گفتگو با خبرنگار مهر در رابطه با اینکه آیا با وضعیت موجود و بحران آب برنامه‌ای برای آبخیز داری و آبخوان داری در دستور کار دارید، گفت: در برنامه هفتم این موضوع پیش بینی شده است و سازمان مراتع و منابع طبیعی در حال پیشبرد اقدامات آن است.
وی ادامه داد: به دلیل اینکه سطح آب زیرزمینی خیلی در دشت‌ها بسیار پایین رفته است، مثلاً ۲۰۰ تا ۴۰۰ متر پایین رفته است آبخیزداری و آبخوان‌داری غالباً به احیای منابع آب زیرزمینی منجر نمی‌شود، به عنوان مثال دشت رفسنجان نزدیک به ۴۰ سال از زمان دولت سازندگی آقای رفسنجانی می‌گذرد که ما در آنجا آبخیزداری و آبخوان داری می‌کنیم اما دشت احیا نشده است.
سخنگوی صنعت آب اضافه کرد: در شهرهای اصفهان، شیراز هم آبخیز داری و آبخوان داری می‌شود اما دشتی احیا نشده است بنابراین آبخیز داری و آبخوان داری تنها در برخی از مناطق پاسخگو هستند که متناسب با شرایط دچار تأثیرات مثبت و منفی می‌شوند.
وی ادامه داد: به علاوه آبخیزداری که جاهایی که سازه‌های نگه داشت آب می زنیم این سازه‌ها باعث می‌شود که نظام توزیع عرفی آب در گذشته دست بخورد به عنوان مثال ما در بالا دست سد زاینده رود بیش از هزار بند آبخیزداری زده و آب ورودی به سد زاینده رود را کم کردند و سدهای دیگر به همین منوال است.
سخنگوی صنعت آب ادامه داد: بنابراین آبخیزداری می‌تواند کمک منابع آبی باشد ولی باید در چهارچوب مطالعات یکپارچه منابع و مصارف حوزه بررسی شود.