جوکار: ادعای استفاده آب انتقالی به یزد برای کشاورزی و صنعت صحت ندارد
یزد-نماینده مردم یزد و اشکذر در مجلس گفت: ادعای استفاده آب انتقالی به یزد برای مصارف کشاورزی و صنعت کذب محض است و این آب شرب مردم استان یزد میباشد

اشکذر در مجلس در گفتگو با درخصوص تخریب خط لوله آب انتقالی به استان یزد بیان داشت: بحث تخریب خط لوله و تأسیسات آب انتقالی به یزد سابقه تاریخی داشته یعنی بیش از ۵۰ مورد با تخریب و قطعی آب شرب مردم یزد مواجه بودیم.
عدهای در اصفهان مطالباتی دارند که مطالباتشان هم به حق بوده ولی این مطالبات از باید از طریق مجاری قانونی دنبال شود که روشهای خاص خودش را داردنه اینکه به هر روشی ما متوسل شویم و حقوق دیگران را تضییع کنیم.
محمدصالح جوکار نماینده مردم یزد ودر مجلس در گفتگو با خبرنگار مهر تخریب خط لوله آب انتقالی به استان یزد بیان داشت: بحث تخریب خط لوله و تأسیسات آب انتقالی به یزد سابقه تاریخی داشته یعنی بیش از ۵۰ مورد با تخریب و قطعی آب شرب مردم یزد مواجه بودیم.
عدهای در اصفهان مطالباتی دارند که مطالباتشان هم به حق بوده ولی این مطالبات از باید از طریق مجاری قانونی دنبال شود که روشهای خاص خودش رااینکه به هر روشی ما متوسل شویم و حقوق دیگران را تضییع کنیم.
وی افزود: بنده با اطلاعاتی که داشتم میدانستم این اتفاق در آینده خواهد افتاد چون دو مورد تعرض جزئی قبل از سال داشتیم و در جلسهای که با معاون اول رئیس جمهور، استانداران سه استان یزد، اصفهان و کهگیلویه و بویر احمد و وزیر نیرو داشتیم در آنجا بحث تهدید خط آب انتقالی به یزد را اعلام کردم و طی نامهای به معاول اول رئیس جمهور هم رسماً این تهدیدات را بیان کردم.
جوکار با کذب خواندن ادعای استفاده آب انتقالی به یزد جهت مصارف کشاورزی و صنعت تصریح داشت: اصلاً این آب به هیچ عنوان برای کشاورزی و صنعت استفاده نشده و این آب برای شرب مردم استان یزد میباشد.
جالبتر اینکه این آب هم برای یک میلیون دویست هزار شهروند یزدی کافی نیست.
در حال حاضر ظرفیت چاههای آب یزد که هزار لیتر بر ثانیه هست با آب انتقالی ترکیب شده و یک آب معتدلی در اختیار مردم قرار میدهیم.
جوکار با بیان اینکه آب انتقالی به یزد حق آبه بوده و دهه اول انقلاب مصوبه داشته و ارتباطی به دولت خاصی ندارد، ابراز داشت: حق آبه ای که استان اصفهان دارد مربوط به زمان شیخ بهایی بود زمانی که شاید کل استان دویست هزار نفر جمعیت داشته است و ضمن اینکه این آب قبلاً زمانی صنایع برداشت نمیکردند وارد باتلاق گوخونی می شده که جزو حوزه آب ریز استان یزد هست و سالیان متمادی است که حوزه آب ریز یزد خشک میباشد و ذخایر چاههای یزد به شدت افت پیدا کرده است و شاهد فرونشستهای متعددی در استان یزد هستیم.
در این سالها صنایعی را در اصفهان بنا کردند که مواد اولیه آن در استان یزد و استانهای دیگر میباشد و فقط در آنجا فراوری میشود و هزینه آب مصرفی را بایستی زاینده رود پرداخت کند.
کلاً ۸ درصد آب اصفهان برای آب شرب یزد بوده و ۱۰ درصد این آب هم استان چهارمحال و بختیاری استفاده میکند سوال ما این است که ۸۲ درصد آب باقیمانده کجا میرود؟
در هر صورت بایستی آقایان به این موارد را شفاف پاسخ دهند.
وی از پیگیری شکایات و جلسات خود با ریاست مجلس و وزیر کشور جهت تأمین امنیت خط انتقالی خبر داد و عنوان کرد: قبلاً هشدار دادیم به آقایان در صورتی که امنیت خط انتقالی برقرار نشود مشکل ساز خواهد بود.