خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

یکشنبه، 17 فروردین 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

96 درصد منابع بانکی در مرکزی صرف تأمین مواد اولیه تولید شد

تسنیم | استان‌ها | شنبه، 16 فروردین 1404 - 20:13
مدیرکل صنعت، معدن و تجارت استان مرکزی، گفت: سال گذشته بیش از 96 درصد از تخصیص های بانکی استان در حوزه مواد اولیه و کالای واسطه تولیدی هزینه شد که نشان از مصرف واقعی این منابع در حوزه تولید دارد.
استان،آب،توليد،درصد،ظرفيت،انتقال،صنعت،اشاره،جودكي،شعار،راستا ...

به گزارش خبرگزاری تسنیم از اراک، علی جودکی ظهر امروز در شورای اداری استان با اشاره به وضعیت ظرفیت تولید در واحدهای صنعتی استان، اظهار داشت: تنها 5 درصد صنایع استان با ظرفیت بالای 90 درصد فعالیت می‌کنند، در حالی‌ که بیش از 55 درصد آن‌ها با ظرفیت کمتر از 50 درصد مشغول به کار هستند.
وی افزود: یکی از مهم‌ترین دلایل این وضعیت، کمبود سرمایه در گردش به‌واسطه تورم فزاینده است که در همین راستا، درخواست داریم بانک‌ها تسهیلات خود را با رویکرد حمایت از تولید تنظیم کرده و منابع را به این سمت سوق دهند.
مدیرکل صنعت، معدن و تجارت استان مرکزی با بیان اینکه زیرساخت‌هایی همچون زمین، برق، آب و گاز نقش اساسی در جذب سرمایه‌گذار دارند، ادامه داد: خوشبختانه با درایت استاندار و پیگیری‌های صورت‌گرفته، اقدامات مؤثری در حوزه برق به‌‌ویژه توسعه نیروگاه‌های خورشیدی انجام شده که امید می‌رود در آینده نزدیک مشکلات این بخش مرتفع شود.
چالش‌های انتقال آب و تأمین انرژی؛ مانعی بر سر راه توسعه صنعتی استان
جودکی بیان کرد: انتقال آب از خلیج فارس و سایر منابع پروژه‌ای سنگین و پرهزینه است و استان‌هایی مانند اصفهان هزینه انتقال آب را پرداخت کرده‌اند و این موضوع نیازمند نگاه واقع‌بینانه است که در همین راستا، آمارها نشان می‌دهد تنها 3.5 درصد آب مصرفی مربوط به بخش صنعت است و بخش عمده آن در کشاورزی مصرف می‌شود.
بنابراین، اصلاح روش‌های آبیاری و سرمایه‌گذاری هدفمند در این بخش می‌تواند به نفع صنعت و شرب نیز باشد.
مدیرکل صمت استان مرکزی با اشاره به چالش‌های موجود در تأمین مواد اولیه از بورس کالا افزود: متأسفانه عملکرد بورس کالا گاه با اهداف آن مغایرت دارد و موجب بروز مشکلاتی برای تولیدکنندگان شده است.
وی به اشاره به بیانات مقام معظم رهبری در خصوص شعار سال و ضرورت حمایت از تولید تصریح کرد: تحقق این شعار مهم، صرفاً توسط یک دستگاه اجرایی میسر نیست بلکه نیازمند هم‌افزایی، همکاری و هماهنگی همه دستگاه‌های مرتبط است و همه باید برای تحقق هدف نهایی که همان رشد تولید و سرمایه‌گذاری است، تلاش کنند تا بتوانیم سرمایه‌گذاری‌های جدید را نیز در راستای تکمیل زنجیره‌های تولید به‌ویژه در حوزه‌های دارویی و صنایع غذایی رقم بزنیم.
انتهای پیام/711/