ترامپ مهلت فعالیت تیکتاک در آمریکا را تمدید کرد - تسنیم
رئیس جمهور آمریکا برای بار دوم یک مهلت 75 روزه به تیک تاک داد تا با قانونی که این شبکه اجتماعی چینی پرطرفدار را ملزم می کند که کسب و کار خود را در آمریکا بفروشد یا با ممنوعیت مواجه شود، تطابق پیدا کند.

به گزارش خبرگزاری تسنیم به نقل از بیبیسی، دونالد ترامپ، رئیسجمهور آمریکا، برای بار دوم یک مهلت 75 روزه به تیکتاک داد تا با قانونی که این شبکه اجتماعی چینی پرطرفدار را ملزم میکند که کسب و کار خود را در آمریکا بفروشد یا با ممنوعیت مواجه شود، تطابق پیدا کند.
ترامپ در شبکه اجتماعی خود یعنی تروث سوشال، نوشت: ما نمیخواهیم تیکتاک 'خاموش' شود.
وی با اشاره به این پلتفرم که در حال حاضر متعلق به شرکت چینی بایتدنس است، گفت: منتظر همکاری با تیکتاک و چین برای نهایی کردن توافق هستیم.
تمدید اول ترامپ پس از شروع دوره ریاستجمهوری وی در ژانویه انجام شد و قرار بود روز گذشته (شنبه) منقضی شود.
این پلتفرم که ادعا میکند بیش از 170 میلیون کاربر در آمریکا دارد، باید در صورت عدم یافتن خریدار، تحت قانونی که توسط کنگره تصویب شده است، در آمریکا تعطیل شود.
در بیانیهای که روز جمعه منتشر شد، بایتدنس اعلام کرد که با دولت ترامپ در حال مذاکره بوده، اما هنوز "توافقی به امضا نرسیده است".
سخنگوی بایتدنس گفت: مسائل کلیدی باید حل شوند.
تحت قوانین چین، هر توافقی باید به تایید (دولت این کشور) برسد.
دولت پیشین آمریکا به ریاست جو بایدن، استدلال کرده بود که تیکتاک ممکن است به عنوان ابزاری برای جاسوسی و دستکاری سیاسی توسط چین استفاده شود.
کنگره این کشور در سال گذشته میلادی قانونی دوحزبی تصویب کرد که به بایتدنس شش ماه مهلت داد تا سهام کنترل خود در تیکتاک را بفروشد، در غیر این صورت این اپلیکیشن در آمریکا مسدود خواهد شد.
مخالفان ممنوعیت تیکتاک، آزادی بیان را بهعنوان دلیل ضرورت حفظ این پلتفرم عنوان کردهاند.
این تمدید در حالی صورت گرفته که دولت ترامپ در تلاش است توافقی برای انتقال مالکیت این شبکه اجتماعی به آمریکاییها به دست آورد و تیکتاک را در آمریکا فعال نگه دارد.
ترامپ در پلتفرم تروث سوشال خود نوشت: قرارداد نیاز به کار بیشتری دارد تا تمام تاییدیههای لازم امضا شود.
گزارشها حاکی از آن است که قرارداد تیکتاک در روز چهارشنبه تقریباً نهایی شد، اما پس از اعلام تعرفههای جهانی ترامپ در همان روز، مذاکرات به بنبست خورد.
نمایندگان بایتدنس با کاخ سفید تماس گرفتند و اطلاع دادند که چین دیگر موافق توافق نیست مگر اینکه مذاکراتی در خصوص تعرفهها انجام شود.
یک منبع آگاه به سیبیاس نیوز گفت که قرار بود ترامپ دستوری برای آغاز دوره 120 روزه برای نهایی کردن قرارداد صادر کند، تا زمان کافی برای اتمام مستندات و تأمین مالی فراهم شود.
این توافق مورد تایید سرمایهگذاران فعلی، سرمایهگذاران جدید، بایتدنس و دولت آمریکا قرار گرفته بود، اما چین پس از اعمال تعرفههای جهانی توسط ترامپ، از این توافق عقبنشینی کرد.
سفارت چین در واشنگتن دیسی در بیانیهای اعلام کرد که "با روشهایی که اصول بنیادین اقتصاد بازار را نقض میکنند، مخالف است".
انتهای پیام/