«یک همتی» که گردشگری لرستان را پولدار کرد!
خرمآباد - در ایام نوروز امسال، لرستان شاهد اقامت و حضور گردشگران زیادی بود بهطوریکه به گفته مسئولان استان در این ایام یکهمت عاید گردشگری لرستان شده است.

خبرگزاری مهر - گروه استانها: لرستان را میتوان بهشت چهارفصل ایران نامید؛ استانی با کوههای سر به فلک کشیده، رودخانههای خروشان و آبشارهای سحرانگیز، دشتهای بهشتی، دریاچههای منحصربهفرد، تالابهای بکر و جنگلهای انبوه بلوط، جایی که یک قطعه ناب از طبیعت بهشتی ایران اسلامی را در خود جایداده است.
وجود آثار تاریخی منحصربهفرد اعم از قلعهها، خانههای تاریخی و غارهای باستانی، جاذبههای گردشگری مذهبی ازجمله امامزادهها، جاذبههای طبیعی ازجمله آبشارهای منحصربهفرد، سرابهای جوشان، دریاچههای بکر، تالابهای زیبا و دشتهای سرسبز از لرستان دیاری خواستنی و پرجاذبه برای گردشگران ساخته است.
لرستان سرزمین چهارفصل و نگین زاگرس است، جایی که از کوههای پربرف آلپ ایران تا تالابهای گرمابخش پلدختر در اقلیمی ۲۸ کیلومترمربعی جمع شدهاند، همه این زیباییها در آستانه فصل بهار مهیای پذیرایی از گردشگران است.
استان لرستان در ایام نوروز امسال شاهد حضور و اقامت گردشگران زیادی بود و به گفته مسئولان از ِقبل حضور این گردشگران یک همت عاید حوزه گردشگری لرستان شده است.
سفرهای نوروزی امسال بدون هیچگونه مشکلی به پایان رسید
عطا حسنپور مدیرکل میراثفرهنگی لرستان امروز دوشنبه در ستاد خدمات سفر لرستان با بیان اینکه امسال بدون هیچگونه مشکلی سفرهای نوروزی به پایان رسید، اظهار داشت: اینکه بحث امنیت در استان ما پایدار است و اتفاقی رخ نمیدهد نشاندهنده این است که سفر امن و ایمنی گردشگران به استان ما داشتهاند و در آینده هم خواهند داشت.
وی با اشاره به اینکه سه شاخص برای ارائه آمار سفرهای نوروزی داریم، گفت: در این هیچکدام از این سه شاخص ما دخیل نیستیم، نه در بالابردن و نه در پایین آوردن آمار.
مدیرکل میراثفرهنگی لرستان با اشاره به فعالبودن سامانه «جانا» دراینرابطه، گفت: در قالب این سامانه چند بخش وجود دارد که آمار را از ادارات، مدارس، بومگردیها، هتلها، اقامتگاههای سنتی، خانههای مسافر و… اخذ میکنیم و در این سامانه ثبت میکنیم.
آمار بر اساس سامانه «جانا» اعلام میشود
حسنپور، ادامه داد: شاخص اولی که هر روز در ایام نوروز ارائه میشود شاخص اقامت یا اسکان در استان است که بر اساس «نفر شب» محاسبه میشود، به طور مثال اگر خانواده چهارنفرهای در استان اقامت پیدا کنند، میگویند که چهار نفر امشب در استان اقامت کردهاند.
وی با بیان اینکه این آمار اسکان را ما در دو بخش میگیریم، یکی اقامتگاههای رسمی شامل هتل، متل، اقامتگاه سنتی، بومگردی و… است، دوم اقامتگاههای غیررسمی شامل مدارس، خانههای مسافر، باغ ویلاها و….
مدیرکل میراثفرهنگی لرستان با بیان اینکه امسال بهوفور شاهد اجاره باغ ویلا، خانه مسافر غیرمجاز (خانه شخصی)، باغات، ویلاهای داخل و بیرون شهر بودیم که ما از این آمار بیاطلاع هستیم، بیان داشت: آماری که ما اعلام میکنیم، آن چیزی است که در سامانه «جانا» ثبت شده است و این سامانه هم اصلاً قابل دستکاری نیست.
اقامت ۲۲۰ هزار و بازدید یک میلیون و ۳۳۳ هزار گردشگر
حسنپور، افزود: بر همین اساس آمار اقامت مسافران نوروزی در استان امسال حدود ۲۲۰ هزار نفر بوده است، این عدد در مدت مشابه سال قبل ۱۶۳ هزار و ۵۴۶ نفر بوده که با این اوصاف شاهد رشد ۳۴ درصدی اقامت مسافران نوروزی در استان طی امسال نسبت به سال گذشته بودهایم.
وی تأکید کرد: این آمار به جز خانههای مسافر، ویلاها، باغ ویلاها، خانههای شخصی و… است.
مدیرکل میراثفرهنگی لرستان در ادامه سخنان خود با اشاره به آمار بازدید از جاذبههای تاریخی، طبیعی، فرهنگی و مذهبی استان در ایام نوروز امسال، عنوان کرد: بر اساس آمار احصا شده، حدود یک میلیون و ۳۳۳ هزار نفر در این ایام از جاذبههای گردشگری لرستان بازدید کردهاند.
حسنپور، تصریح کرد: این عدد در سال گذشته ۹۵۰ هزار نفر بوده که با این اوصاف بازدید از جاذبههای گردشگری لرستان در ایام نوروز امسال نسبت به سال گذشته ۴۰ درصد افزایشیافته است.
ورود روزانه ۸ هزار خودرو به آبشار «بیشه»
وی با بیان اینکه این آمار در حالی است که ما هیچ اطلاعی از آمار بازدید از جاذبههای گردشگری مانند آبشار «وارک»، آبشار «گریت»، «چکان»، «افرینه»، تنگههای ژئوتوریسمی «تنگ هلد»، «کوله پیر»، «دره خزینه»، «شیرز»، تالابها و… نداریم، گفت: اما مثلاً در آبشار «بیشه» ما قبض پارکینگ برای ماشین صادر میکنیم و از آمار آن اطلاع داریم، بااینحال از آمار گردشگران که از قطار خوزستان و تهران به سمت استان استفاده کردهاند بیخبریم.
مدیرکل میراثفرهنگی لرستان، بیان داشت: روزانه تقریباً بین شش تا هشت هزار ماشین وارد آبشار «بیشه» شدهاند که برای آنها یک قبض پارکینگ صادر میشود و آمار سرنشینان آنها را نداریم.
حسنپور، گفت: این آمار، آمار جاده خرمآباد به «بیشه» است که از روستای «پسیل» در پنجکیلومتری «بیشه» ماشین پارک میشود تا خود «آبشار بیشه»؛ بنابراین آماری که ما اعلام میکنیم بسیار کمتر از آمار واقعی است.
وی گفت: ما فقط قبض پارکینگ آبشار «بیشه» و «نوژیان» را داریم.
تردد ۱۱ میلیون خودرو در جادههای لرستان
مدیرکل میراثفرهنگی لرستان در ادامه سخنان خود با بیان اینکه «محسن بندپی» معاون وزیر میراثفرهنگی در جلسهای اعلام میکنند که آمار گردشگران دو استان شگفتیآور بود، لرستان و ایلام، گفت: سردار مؤمنی اعلام کردند که استان لرستان در حال حاضر به لحاظ دپوی خودرو و «بیتیاس» تلفن همراه، چهارمین استان گردشگرپذیر کشور است.
حسنپور در ادامه سخنان خود به آمار تردد خودروها بر اساس ترددشمار راهداری اشاره کرد و گفت: سال قبل هشت میلیون و ۹۰۰ هزار خودرو در جادههای لرستان تردد داشتهاند که امسال این عدد ۱۱ میلیون و ۴۷۵ هزار خودرو بوده و رشد ۲۹ درصدی داشته است.
وی با اشاره به اینکه کل ظرفیت اقامت در لرستان ۱۲۷ هزار نفر است و اصلاً قابلرقابت با استانهایی مانند خراسان که در هر شب سه میلیون نفر است، نیستیم، گفت: لرستان در بحث اقامت مسافران شاید ۱۳ یا ۱۴ در کشور باشد.
۱۶۴ هزار نفر از «فلکالافلاک» بازدید کردند
مدیرکل میراثفرهنگی لرستان در ادامه سخنان خود به آمار بازدید از قلعه «فلکالافلاک» طی ایام نوروز امسال اشاره کرد و گفت: این آمار بر اساس کارتخوان بوده و در سامانه ثبت میشود.
حسنپور با بیان اینکه آماری که ما اعلام کردهایم حداقل بوده، بابت بازدید بچههای زیر ۱۵ سال، خانواده ناجا، فراجا، قوه قضائیه، استانداری، رسانهها، همکاران ادارات استان و… هزینهای دریافت نمیشود، گفت: آماری که ما اعلام کردهایم، گردشگرانی بودهاند که برای بازدید از قلعه کارتبانکی کشیدهاند.
وی با اشاره به ثبت رکورد بازدید ۱۶ هزار گردشگر از قلعه «فلکالافلاک» در روز ۱۲ فروردینماه، گفت: این عدد در قبل و بعد از کرونا بیسابقه بوده است.
مدیرکل میراثفرهنگی لرستان با بیان اینکه آمار کلی بازدید گردشگران از مجموعه «فلکالافلاک» در ایام نوروز امسال ۱۶۴ هزار و ۹۳۳ نفر بوده است، گفت: این عدد نسبت به سال قبل ۵۴ درصد رشد داشته است، آمار سال قبل ۱۰۶ هزار نفر بوده است.
رقابت «فلکالافلاک» با بناهای تاریخی فارس و اصفهان
حسنپور در بخش دیگری از سخنان خود، گفت: قلعه «فلکالافلاک» چهار روز پیاپی در بحث بازدید گردشگران چهارم در کشور بود، یک روز پنجم بودیم، یک روز چهارم بودیم، یک روز ششم بودیم.
وی با تأکید بر اینکه لرستان با یک بنای تاریخی «فلکالافلاک» با استانهایی مانند فارس، اصفهان و… با چندین بنای تاریخی رقابت کردیم، گفت: «فلکالافلاک»، آبشار «بیشه»، «مخملکوه» و خانههای تاریخی بروجرد به ترتیب جاذبههای پر بازدید لرستان در ایام نوروز بودند.
مدیرکل میراثفرهنگی لرستان در ادامه سخنان خود با اشاره به اینکه در مسیر جاذبههای گردشگری استان، حدود ۵۰۰ «سیاهچادر» عشایری برپا شد، گفت: امسال بازارچههای صنایعدستی استان خیلی فعال شدند، نسبت به سال قبل فروش بیشتری داشتیم.
حسنپور، بیان داشت: بر اساس اعلام هنرمندان صنایعدستی، ۱۷ میلیارد تومان فقط در شهرستانهای فروش صنایعدستی داشتیم، آمار فروش بازارچه صنایعدستی «فلکالافلاک» ۱۲ میلیارد تومان بوده است، این عدد بر اساس خوداظهاری خود هنرمندان بوده است، قطعاً بیشتر از این هم بوده است.
وی، گفت: درآمد حاصل از بازدید از «فلکالافلاک»، شش میلیارد و ۶۰۰ میلیون تومان بوده که بهحساب خزانه دولت رفته است.
یکهمت عاید گردشگری لرستان شد
مدیرکل میراثفرهنگی لرستان در ادامه سخنان خود با بیان اینکه آمار اسکان اقامتگاههای رسمی ما ۵۵ هزار و ۵۰۰ نفر بوده است، گفت: یک فرمول داریم برای محاسبه اینکه چه میزان عاید گردشگری لرستان از ِقبل این گردشگران شده است، ۵۵ هزار و ۵۰۰ نفر را که در اقامتگاههای رسمی اقامت داشتهاند را محاسبه میکنیم به این صورت که بهازای هر شب اقامت یک نفر، حداقل یک میلیون تومان در نظر گرفتهایم، همچنین هزینه غذا حداقل ۶۰۰ هزار تومان، هزینه ورودی ۶۰ هزار تومان، هزینه حملونقل ۷۰ هزار تومان، هزینه سوغات ۶۰ هزار تومان، هزینه خوراکی ۶۰ هزار تومان، در نظر گرفته شده که در مجموع یک میلیون ۹۷۰ هزار تومان شده است، با این اوصاف هزینههای این ۵۵ هزار نفر حدود ۱۰۸ میلیارد تومان میشود.
حسنپور، گفت: اقامتگاههای غیررسمی را نیز اینگونه حساب کردهایم که اقامت در یک بومگردی یا یک مدرسه برای هر نفر در یک شب ۲۲۰ هزار تومان در نظر گرفته شده، هزینه غذا ۱۷۰ هزار تومان، ورودی ۶۰ هزار تومان، حملونقل ۷۰ هزار تومان، سوغات ۶۰ هزار تومان و… نیز پیشبینیشده است، حدود ۱۶۴ هزار و ۵۰۰ نفر در اقامتگاههای غیررسمی اسکان داشتهاند که حداقل هزینههای آنها ۱۲۵ میلیارد تومان شده است.
وی گفت: در مجموع هزینه اقامت و عایدی گردشگری در اقامتگاههای رسمی و غیررسمی، بازدید از جاذبهها بدون اقامت در شب، ۶۵۹ میلیارد تومان بوده که با فروش صنایعدستی و فروش بلیت قلعه و… تقریباً و حداقل یکهمت بوده است.