بسیاری از اتباع در استانهای بزرگ مشغول به کار هستند/ غیرقانونیها باید به کشور خود بازگردند
گفتگوی ویژه خبری دوشنبه شب به موضوع بررسی جزئیات حضور قانونی اتباع خارجی در سال ۱۴۰۴ اختصاص داشت.

باشگاه خبرنگاران جوان؛ فاطمه سیدی - نادر یاراحمدی مشاور وزیر کشور و رئیس مرکز امور اتباع و مهاجرین خارجی در برنامه گفتگوی ویژه خبری اظهار کرد: فردی میتواند از اتباع کشوری باشد که با یک هدفی و به صورت قانونی به ایران مسافرت کرده باشد و یا میتواند به دلیل برخی مشکلات به صورت غیرقانونی به کشور ما آمده باشد.
اتباع غیرقانونی باید در اولین فرصت خود را به مراجع قانونی معرفی کنند
وی دامه داد: اگر کسی غیر قانونی به کشور ما مهاجرت کرده است باید در اولین فرصت خود را به مراجع قانونی معرفی کند،مرکز امور اتباع سیاست گذاری در خصوص این مسئله را دنبال میکند و ما امروز علی رغم اینکه تبلیغ میکنند که ارتباط دنیا با ما قطع شده است بسیاری از توریستها به کشور ما سفر میکنند.
یار احمدی بیان کرد: ما منتظر شکلگیری سازمان ملی مهاجرت هستیم تا بتوانیم اقدامات لازم را انجام دهیم و انتظارات مردم خودمان و مهاجران را برطرف کنیم.
عملا طی ۴ دهه گذشته با اتباع عراقی و افغانستی مواجه بودهایم و اکنون بالای ۱۰۰ ملیت به عنوان متخصص و کارگر در کشور ما حضور دارند.
یاراحمدی گفت: شش میلیون اتباع خارجی در کشور وجود دارند که برخی از آنها به صورت قانونی و برخی نیز به صورت غیرقانونی در ایران حضور دارند.
البته ۲ میلیون و سی هزار نفر سرشماری شدهاند و در جامعه شبه قانونی محاسبه میشوندو اگر بخواهیم به اتباع قانونی سرویس دهی بکنیم باید غیرقانونیها از کشور خارج شوند.
مشاور وزیر کشور گفت: بسیاری از افراد غیرقانونی حاضرند با مبالغ کمتر استخدام شوند و کارفرمایان نیز بدون تقاضای کارت اقامت آنها را به کار میگیرند و سوال اینجاست که اگر مردم اعتراض دارند چرا از این افراد به عنوان نیروی کار استفاده میکنند؟
اتباع از یارانه استفاده میکنند و سازمان هدفمندی یارانهها باید این مسئله را بررسی کند
وی ادامه داد: ما اگر کمک مردم را نداشته باشیم باید با هزینه بسیار بالایی مشکل اتباع را حل کنیم،همه افراد کشور و حتی اتباع از یارانه نان و دیگر محصولات کشور استفاده میکنند و سازمان هدفمندی یارانهها باید بر این مسئله نظارت کنند.
یاراحمدی متذکر شد: کسانی که برگه سرشماری دارند هیچ برتریتی نسبت به افراد غیرقانونی ندارند و تنها تفاوت آنها این است که خود اظهاری کرده اند و ما باید درباره حضور آنها در کشورمان تصمیم بگیریم.
در استان بزرگی مانند تهران ،خراسان، یزد، اصفهان و شیراز شاهد تراکم حضور اتباع افغانستانی هستیم که در بخشهای صنعتی به کار مشغول هستند،البته ایرانیان طی چهار دهه گذشته نشان دادند که با اینکه تحریم هستند اما مردمانی مهمان نواز نیز هستند.
رئیس مرکز امور اتباع و مهاجرین خارجی وزارت کشور بیان کرد: ما به حکومت افغانستان اعلام کردیم که حاضریم در کشور آنها سرمایه گذاری کنیم و چند مرکز فنی و حرفهای در این کشور داریم که اکنون تعطیل هستند و میتوانیم با آموزش افراد آنها را به کار بگیریم.
وی متذکر شد: مهاجرت در بسیاری از کشورها و خصوصاً کشور ما به مسئله دائمی تبدیل شده است و با کشوری مواجه نیستیم که حاضر باشد اتباع خود را بپذیرد لذا ساماندهی این افراد تنها به ما بستگی ندارد و نیازمند همکاری.
افغانستان هستیم .
مشکل ساماندهی اتباع در شش ماه نخستین سال حل خواهد شد
یاراحمدی گفت: ما سرشماری اتباع را تا تیر ماه تکمیل خواهیم کرد و معتقدیم که در شش ماهه نخست سال تکلیف اتباع مشخص خواهد شد،مرزبانان نمیتوانند با افرادی که از سمت شرق کشور وارد میشوند به صورت متجاوز رفتار کنند و ما در این مسئله محدودیت داریم.
مشاور وزیر کشور گفت: امروز همه دستگاهها به این نتیجه رسیدهاند که باید تمرکزی در حوزه مهاجرت وجود داشته باشد چرا که ما تا سالها با این مسئله مواجه هستیم و میتوانیم تهدید را به فرصت تبدیل کنیم.
وی بیان کرد: تعداد زیادی از کسانی که به عنوان خارجی در کشور ما وجود دارند با گذرنامه وارد میشوند و میتوانند اقامت یک ساله و یا بیشتر بگیرند و یک فرد میتواند با ۱۰۰ هزار دلار اقامت بگیرد اما کسانی که اعلام میکنند جانشان در خطر است و نمیتوانند به کشورشان بازگردند به این افراد کارت اقامت میدهیم که در آن نوع وضعیتشان مشخص شده است.
یاراحمدی اظهار کرد: اتباع غیرقانونی باید به کشور خود بازگردند و پاسپورت بگیرند و بعد بتوانند به کشور ما بیایند چرا که ما نمیتوانیم برای یک فرد غیرقانونی موقعیت بسازیم و امکانات بدهیم.
۱۲ درصد افغانستانیهای داخل کشور ما دانش آموز هستند
رئیس مرکز امور اتباع و مهاجرین خارجی وزارت کشور متذکر شد: حدود ۱۲ درصد افغانستانیهای داخل کشور ما دانش آموز هستند در صورتی که ۱۶ درصد جمعیت کشور ما به عنوان دانش آموز در مدارس تحصیل میکنند.
وی تاکید کرد: بسیاری از شبکههایی که جعل مدارک میکنند توسط پلیس شناسایی و با آنها برخورد شده اما این مسئله آنقدر وسعت ندارد که بتواند مانع ساماندهی اتباع شود.
یاراحمدی تصریح کرد: خدمت رسانی ما به افراد دارای اقامت قانونی با کیفیت بسیار خوبی در حال انجام است و بسیاری از افراد جامعه با صحبتها و تفاسیر نژادپرستانه در فضای مجازی برخورد میکنند همچنین در لایحه سازمان ملی مهاجرین نگاه و رویکرد امنیتی وجود ندارد .