خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

سه شنبه، 19 فروردین 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

الزام خانه تکانی دولت اگر نهج‌البلاغه ملاک است

مشرق | سیاسی | سه شنبه، 19 فروردین 1404 - 06:12
دولت،مديران،وَ،پزشكيان،مشاوران،منع،پارلماني،قانوني،معاون،ناصا ...

به گزارش مشرق، کانال تلگرامی مصاف عقل و جهل نوشت:
برکناری معاون پارلمانی از سوی آقای پزشکیان، اقدام رو به جلو و قابل تقدیری است.
اما در تحلیل و ارزیابی ماجرا نباید اغراق کرد.
اگر آن گونه که بعضی ها درباره اقدام آقای پزشکیان ادعا کرده اند، کار "بر مدار نهج البلاغه" باشد، باید در انتصابات نادرست در سطوح بالای دولتی و شرکت های بزرگ تجدید نظر شود.
معاون پارلمانی در حالی به خاطر سفر به قطب جنوب برکنار شد که به خاطر ضوابط قانون انتصاب مشاغل حساس، مانند برخی معاونین دیگر منع قانونی داشت و از ابتدا نباید اصلا حکم می گرفت.
برخی مدیران دیگر نیز همین منع قانونی را دارند.
همچنین باید یادآوری کرد که حضور برخی مجرمان و محکومان سابقه دار در "شورای راهبری کابینه"، اساسا غیر قانونی بود و باید در صدها انتصابی که به واسطه مشورت این افراد ناصالح صورت گرفته، تجدید نظر شود.
در منطق نهج البلاغه، استخدام مشاوران ترسو و تزریق کنندگان ترس نسبت به دشمن، نکوهیده است و حال آن که شورای راهبری کابینه (به عنوان عقل منفصل دولت) شامل برخی سران جریان پمپاژ ترس به جامعه بود.
امیرمومنان (ع) از اعتماد و اتکا به خواص زیاده خواه و دوری از توده مردم منع می کند، اما در مدیران و مشاوران ارشد دولت، بودند و هستند که دولت و رئیس جمهور را به اتخاذ تصمیمات خلاف مصالح مردم و به نفع اشرافیت تشویق می کنند.
قطعا خسارت مدیران اقتصادی ناکارآمد بسیار بیشتر از معاون پارلمانی معزول است.
در منطق مدیریتی امیر مومنان (ع)، انتصاب افراد ناکارآمد و ناصالح ممنوع است اما در دولت آقای پزشکیان موارد متعددی را می توان سراغ گرفت که افرادی با این ویژگی ها منصوب شده اند و این علاوه بر رویکرد برخی مدیران و مشاوران دولت در زمینه حاشیه سازی و دور زدن اصول است.
نباید این رهنمود راهبردی امیر مومنان (ع) را از یاد برد که فرمود: «یُسْتَدَلُّ عَلَی اِدبارِ الدُّوَلِ بِاَربَعٍ: تَضییعِ الاُصولِ وَ التمَسُّکِ بِالفُرُوعِ وَ تقدیمِ الاَراذِلِ وَ تَاخیرِ الاَفاضِلِ.
چهار چیز بر افول دولت‌ها دلالت می‌کند؛ تباه کردن اصول، آویختن به مسائل فرعی ، مقدم داشتن فرومایگان، و عقب راندن صاحبان فضیلت».
(غُرَرُالحِکَم و دُرَرُالکَلِم، ص ۳۴۲).
*بازنشر مطالب شبکه‌های اجتماعی به منزله تأیید محتوای آن نیست و صرفا جهت آگاهی مخاطبان از فضای این شبکه‌ها منتشر می‌شود.