نگاهی به کارنامه علی خطیر و خرابی های به جا مانده؛ چه به روز فدراسیون و نساجی خواهد آمد؟
علی خطیر درست زمانی که متوجه شد نساجی در آستانه سقوط قرار گرفته و این سقوط به نام او ثبت خواهد شد استعفای خود را تقدیم مالک باشگاه کرد.

نگاهی به کارنامه علی خطیر و خرابی های به جا مانده؛ چه به روز…
علی خطیر درست زمانی که متوجه شد نساجی در آستانه سقوط قرار گرفته و این سقوط به نام او ثبت خواهد شد استعفای خود را تقدیم مالک باشگاه کرد.
کد خبر: 706875 | ۱۴۰۴/۰۱/۱۹ ۱۳:۱۵:۱۵
نساجی با تساوی مقابل مس کرمان رقیب مستقیمش در رقابت برای بقا در لیگ برتر حالا در آستانه صعود به لیگ آزادگان قرار دارد.
به گزارش روزنامه اعتماد، نساجی تیم پرطرفدار و قدیمی شمال ایران، تیمی که همین دو، سه سال پیش در آسیا حضور پیدا کرده بود با دست فرمان مدیری که پیش از این سوابقی از این دست داشته است فعلا با 21 امتیاز در رده 15 جدول قرار دارد و اگر هوادار 18 امتیازی بتواند بازی عقب افتاده خود را ببرد با نساجی همامتیاز خواهد شد.
نساجی در هفته بیست و پنجم مقابل مس کرمان رقیب مستقیمش برای بقا در جدول به تساوی رسید تا مس کرمان بتواند فاصله 4 امتیازی خود را با نساجی حفظ کند.
نساجی در هفته بعد مقابل تیم گرسنه پرسپولیس باید به میدان برود و در صورت شکست یک قدم دیگر به سقوط نزدیک میشود.
اینها نتیجه عملکرد مدیری است که وقتی فهمید نساجی شانس چندانی برای بقا ندارد به سرعت استعفا کرد و رفت؛ درست مثل دفعات گذشته.
در 24 شهریور 1403 علی خطیر درحالی که 4 هفته از شروع لیگ گذشته بود جانشین علی بایندریان در نساجی شد.
شروع نه چندان خوب نساجی در لیگ دلیل تغییرات مدیریتی باشگاه توسط حدادیان مالک نساجی بود.
خطیر که اواخر فصل گذشته بعد از به اوج رساندن تنشها با جواد نکونام، سرمربی استقلال توسط هلدینگ از آن باشگاه اخراج شده بود، در نساجی هم سلیقه مدیریتی خود را اعمال کرد.
او بعد از اینکه ساکت الهامی به خاطر حواشی ایجاد شده پس از بازی این تیم مقابل فولاد با محرومیت طولانیمدت مواجه شد ساوو میلوشویچ صرب را روی نیمکت تیم نشاند؛ اسمی دهان پرکن برای تحتتاثیر قرار دادن رسانهها و هواداران بدون درنظر گرفتن شرایط فنی تیم.
آوردن میلوشویچ در راستای سلیقه مدیریتی خطیر که آوردن خارجیها به ایران است رقم خورد اما نتیجهاش شد رتبه پانزدهم نساجی و تبدیل شدن به کاندیدای سقوط.
خطیر در پایان هفته 24 لیگ بعد از شکست نساجی مقابل استقلال خوزستان یکی دیگر از رقبای مستقیم تیم شهر خسته در مسیر تلاش برای بقا و درست زمانی که همه فهمیدند اوضاع نساجی حسابی بیخ پیدا کرده است نساجی را به امان خدا رها کرد.
نگاهی به سوابق علی خطیر سرشار است از چنین لحظاتی.
چه زمانی که در دوره نخست حضورش در استقلال با آوردن استراماچونی و بعد عدم توانایی در حفظ او باشگاه را با ضرری تاریخی مواجه کرد چه زمانی که در سال 97 و درحالی که استقلال در کورس قهرمانی قرار داشت به خاطر یک باخت پایش را توی یک کفش کرد که وینفرد شفر اخراج شود.
شفر بعدها گفت: «او اصلا استقلالی نیست.
مرا برکنار کرد تا استقلال قهرمان نشود.» عدم حضور استقلال در بازی سوپرجام معروف که منجر به باخت سه بر صفر استقلال شد و بعد بردن نمایشی پرونده شکایت به دادگاه CAS توسط خطیر که تنها باعث ضرر مالی بیشتر باشگاه شد هم به همان دوره برمیگردد.
خطیر در آن پرونده وکیل باشگاه استقلال هم بود.
خطیر یکی از معماران طرحی به نام «قانون سقف بودجه» بود که از دو فصل پیش به گرده فوتبال ایران سوار شد و اسباب بزرگترین حواشی را به وجود آورد.
خطیر که بعد از بازگشت تاج به فدراسیون فوتبال سمت مشاور رییس فدراسیون را گرفته بود تا مشخص شود چه نقشی در تغییر و تحولات فدراسون داشته با همکاری نواب رییس، قانونی به اسم سقف بودجه را وضع کردند.
قانونی که هیچ کس آن را اجرا نکرد!
حتی در آذر 1402 خود علی خطیر، مدیرعامل باشگاه استقلال به خاطر عدم رعایت سقف بودجه توسط باشگاه به کمیته انضباطی احضار شد!
همین دیروز مدیرعامل باشگاه پرسپولیس در مورد این قانون که هر چند وقت یک بار با تبصرههای شبانه عوض میشود تا تیمها بتوانند آن را دور بزنند، گفت: «اشتباه کردم قانون سقف بودجه را رعایت کردم.»
داستان همکاری خطیر با باشگاه تراکتور در سمت عضو هیاتمدیره هم دستکمی از باقی ماجراهای این مدیر ورزشی ندارد.
در این رابطه فقط به جملهای که زنوزی مالک تراکتور بعد از جدایی خطیر در مورد او گفت، بسنده میکنیم.
زنوزی در مورد خطیر گفته بود: «آقای خطیر!
اگر اتفاقاتی که در زمان مذاکره با مربی ایتالیایی در فصل گذشته رخ داد و باعث شد قیمت این مربی، در یک ساعت دو برابر بشود را بازگو کنم، دیگر آبرویی برای شما در این فوتبال نمیماند.
به نظر بنده، تمام باشگاهها مخصوصا باشگاه استقلال باید پشت پرده مسائل را بررسی کنند، مخصوصا در مورد خرید بازیکن و شکایتهایی که از طرف فیفا علیه باشگاهها انجام میشود؛ چون من حس میکنم این پروندهها، یکسری تبانیها و پشت پردههایی دارند.»
عقد قرارداد با یک موبایلفروشی که صاحبش از سال گذشته به اتهام کلاهبرداری در زندان بهسر میبرد به عنوان اسپانسر استقلال، به راه انداختن نمایشی تحت عنوان عقد قرارداد ساخت استادیوم اختصاصی استقلال با شرکای خارجی و ثبت دو مورد جعل امضا در باشگاه استقلال بخشهای دیگری از کارنامه مدیری است که این روزها با ارتقای درجه قرار است برای کل فوتبال ایران تصمیم بگیرد!
علی خطیر در انتخابات یازده اسفند به عنوان نماینده مدیران عامل باشگاهها راهی هیات رییسه فدراسیون فوتبال شد.
البته خطیر که احتمالا آن روزها میدانست در آیندهای نزدیک با وخیم شدن اوضاع نساجی احتمالا مجبور است خودش را از مهلکه به در ببرد تا مبادا سقوط باشگاه به اسم او نوشته شود و اگر این اتفاق بیفتد دیگر نمیتواند در هیات رییسه بماند با خرید باشگاهی به نام شهدای حیات داوود گناوه در لیگ دسته اول فوتبال ساحلی مشکل قانونی خود را برای باقی ماندن در هیات رییسه برطرف کرد.
طبق قانونی که در یکی از جلسات مجمع فدراسیون فوتبال تصویب شده بود «مدیران و روسایی که از باشگاهها و هیاتهای فوتبال کنار میروند دیگر نمیتوانند در هیاترییسه حضور داشته باشند.»
باید دید مدیری که بهحق میتوان نام ترمیناتور را روی او گذاشت چه تاثیری روی فوتبال ایران خواهد گذاشت و سرنوشت باشگاه نساجی چه خواهد شد.