خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

پنجشنبه، 28 فروردین 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

تناقض درآمار رشد مسافران نوروزی کردستان؛ 20 یا 13 درصد؟+فیلم

تسنیم | استان‌ها | سه شنبه، 19 فروردین 1404 - 13:30
مدیرکل میراث فرهنگی کردستان در حالی از رشد 18 تا 20 درصدی مسافران نورورزی به استان خبر می دهد که خود وی می گوید؛ وزارتخانه 13 درصد رشد را تأیید کرده است!
كردستان،استان،درصد،گردشگري،فرهنگي،ميراث،نفر،گردشگر،آمار،گردش ...

منصور مهرزاد با حضور در استودیوی خبرگزاری تسنیم کردستان، درباره آمار مسافران و گردشگران نوروزی اظهار کرد: خوشبختانه امسال، سال پرمسافری را داشتیم به طوریکه از 25 اسفندماه تا 15 فروردین ماه جاری، 533 هزار نفر در همه اقامتگاه‌های استان اقامت داشتند که نسبت به سال گذشته 18 درصد رشد را نشان می‌دهد.
وی همچنین از حضور 45 هزار گردشگر خارجی در ایام تعطیلات نوروزی امسال در استان کردستان خبر داد و گفت: این میزان گردشگر نیز نسبت به مدت مشابه سال گذشته 50 درصد رشد داشت.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کردستان با اشاره به اینکه در طول همین مدت یک میلیون و 202 هزار نفر از جاذبه‌های گردشگری کردستان بازدید داشتند، افزود: این میزان نیز نسبت به مدت مشابه سال گذشته 20 درصد رشد داشت.
نحوه محاسبه آمار به چه شیوه است؟
وی در پاسخ به این سؤال که این آمارها بر چه اساسی محاسبه شده است؟
تصریح کرد: این آمارها در سامانه ثبت شده است؛ سه نوع اقامتگاه همچون رسمی، غیررسمی و اضطراری در استان وجود دارد که مجموع اقامتگاه‌های رسمی شامل مهمانسراها، اماکن‌ها، مهمانپذیرها، خانه‌های مسافر و بوم‌گردی‌ها کمتر از شش هزار تخت در کردستان دارد؛ اقامتگاه‌های غیررسمی نیز همچون مدارس و اضطراری همانند ورزشگاه‌ها و سالن‌های ورزشی است.
مهرزاد اضافه کرد: آمار همه مسافران ورودی در سامانه ثبت شده و در کل کشور قابل پیگیری است؛ کردستان به عنوان استان رویدادها با رشد 18 درصدی جزو استان‌هایی بود که با افزایش مسافر مواجه بود.
در کردستان روستاهایی هستند که در قعر دریا و محل برپایی مراسمات نوروزی شده است.
برگزاری جشن‌های نوروزی در 100 روستا
وی از برگزاری جشن‌های نوروزی در 100 روستای کردستان خبر داد و در این باره گفت: مراسم کومسای، عروسی پیرشالیار، دوو کوهستان، قایقرانی، پارگلایدر، جشنواره‌های انار، انگور، گردو، گلاب‌گیری، امت احمد، شمس قریشی، مولودی‌، مناسبت‌های مذهبی و هلپرکی در طول سال در استان برگزار می‌شود که غالب آنها شادی‌محور و باعث جذب گردشگر شده است.
مدیرکل میراث فرهنگی استان کردستان با بیان اینکه برگزاری دوو کوهستان و قایقرانی در پالنگان کامیاران گرچه رویداد ورزشی هستند اما جاذب گردشگری هستند، ادامه داد: تاکنون دو بار مراسم هزار دف در پالنگان برگزار شده و قرار است هر ساله برگزار شود.
سال گذشته بیش از 50 هزار نفر از سراسر کشور در این رویداد فرهنگی شرکت کردند که در یک روز توسط وزیر کشور و وزیر میراث فرهنگی به عنوان یک جاذبه فرهنگی در هیئت دولت مطرح شد.
کردستان، امنیت و جاذبه بسیار بالایی برای گردشگران دارد
وی با ابراز خرسندی از اینکه کردستان، امنیت و ظرفیت بسیار بالایی برای گردشگران دارد، عنوان کرد: کردستان پر از جاذبه است و خوشبختانه زمینه سرمایه‌گذاری برای صنعت گردشگری و اقتصاد سبز نیز فراهم است و بر خلاف حوزه معادن و کشاورزی؛ خطری برای جامعه ندارد.
منابع گردشگری تجدیدپذیر و سرمایه‌گذاری در این حوزه سبز و همخوان با محیط‌زیست و آداب و رسوم است.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کردستان در واکنش به اظهارات خبرنگار تسنیم که؛ اگر چنین برنامه‌های فرهنگی به درستی مدیریت نشود، آسیب و مخاطراتی نیز خواهد داشت، اذعان کرد: صد درصد اینطور است و شکی نیست.
وی درباره اینکه کردستان نسبت به سایر استان‌های کشور در آمار مسافران و گردشگران نوروزی در چه جایگاهی قرار دارد؟
توضیح داد: در سال 1390 حدود 500 هزار نفر وارد کردستان شدند که 10 درصد آن‌ها در اقامتگاه‌ها اسکان یافتند، این تعداد در سال 1403 به 12 میلیون نفر رسید که روند توسعه و هم‌افزایی میان اعضای ستاد خدمات سفر را نشان می‌دهد، با این وجود استان‌هایی همچون اصفهان، گیلان و مازنداران از سال‌های قبل جاذبه‌ها و پتانسیل‌های استان خودشان را معرفی کردند اما در کردستان دیرتر؛ در سال 75 وقتی مراسم کومسای در اورامان با تعداد نفرات انگشت برگزار شد اما اکنون هزاران نفر از سراسر کشور در این رویداد حضور پیدا می‌کنند.
در 5 سال اخیر آمار ورود گردشگران کردستان رشد داشته است
مهرزاد بیان کرد: استان‌هایی همچون گیلان در طول سال پذیرای 115 میلیون نفر، مازندران 135 میلیون نفر و خراسان رضوی 200 میلیون نفر گردشگر هستند که مجموع تعداد آنها بیشتر از جمعیت کشور است اما این بیانگر آن است که هر فرد در طول سال چندین بار اقدام به سفر می‌کند.
وی افزود: کردستان از 5 سال پیش شروع به برگزاری مراسماتی کرده که نتایجی خوب و رشد در جذب گردشگر داشته است؛ در سال گذشته علی‌رغم وضعیت جوی و بارانی شدن، در استان همجوار 20 تا 30 درصد کاهش مسافر را داشتیم اما در کردستان در برهه‌ای 10 درصد افزایش داشت.
وی گفت: هر کسی یک بار در کردستان حضور پیدا کند، سال بعد حداقل یک نفر را با خودش به این استان می‌آورد، این بسیار خوب است.
گرچه استان صنعتی نیستیم اما هیمن گردشگری می‌تواند به عنوان یک صنعت مورد حمایت و توسعه قرار گیرد.
چرا هر سال با تناقض آماری مسافران و گردشگران مواجه هستیم؟
مدیرکل میراث فرهنگی استان کردستان در پاسخ به سؤال خبرنگار تسنیم مبنی بر اینکه کردستان از لحاظ تعداد مسافران نوروزی در کشور در چه جایگاهی قرار داد؟
اذعان کرد: نمی‌توان رتبه اعلام کرد چراکه باید وزارت میراث فرهنگی اعلام کند که هنوز آماری نداده است.
امسال یک مؤلفه به سامانه رصد اضافه شد، در ایام تعطیلات نوروز که رشد مسافران ورودی 18 و 20 درصد را نشان داد اما مرکز 13 درصد را اعلام کرد!
با این وجود تعداد مسافران ورودی بر اساس شماره موبایل ثبت می‌شوند که نشان می‌دهد امسال از نظر آمار مثبت بودیم و رشد داشتیم.
وی در پاسخ به این سؤال که از بین آمار 20 درصد استانی و آمار 13 درصد مرکز در رابطه با رشد مسافر به کردستان کدام حقیقی‌تر است؟
بیان کرد: نمی‌توان گفت کدام حقیقی‌تر است!
آنچه اکنون مورد پایش قرار می‌گیرد، پذیرفته‌شده کشوری و برای همه استان‌هاست، آماری که اعلام شده جدید و شاید هم جایگزین شود که ما فعلاً دسترسی به آن نداریم.
عذرخواهی مدیرکل از اشتباه لفظی
مهرزاد درباره اینکه چرا هر سال با این تناقض آماری مسافران و گردشگران در استان مواجه هستیم؟
توضیح داد: هر استان یک ستاد خدمات سفر مستقر است که متولی اصلی آن میراث فرهنگی است، آمارهای هلال احمر، پلیس راه و سایر اعضا تحویل ستاد خدمات سفر داده می‌شود و ما نیز تحویل استاندار و معاون عمرانی داده و آنها نیز به وزارت کشور ارائه می‌دهند.
سال گذشته اشتباه لفظی بنده باعث شد که به جای 50 میلیون تردد، 50 میلیون گردشگر اعلام کنم.کلماتی هستند که بسیار تکرار می‌شوند و گرنه بنده جلوی دوربین نیز عذرخواهی کردم، اما در کل آمار اقامت مشخص و قابل اتکاست.
وی گفت: البته 10 درصد از گردشگران ورودی وارد اقامتگاه‌ها می‌شوند و مابقی در اماکن غیررسمی، خانه‌های مسافر و اقوام اسکان داده می‌شوند که قابل رصد نیست.
تعداد بازدیدکنندگان بر اساس صدور بلیط‌هایی بوده که صادر شده وگرنه میهمانانی بودند که از غار کرفتو، دریاچه زریبار و سایر جاذبه‌ها بازدید کرده و نیازی به بلیط نداشته‌اند.
وجود 85 پروژه نیمه تمام در حوزه گردشگری کردستان
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کردستان در پاسخ به سؤال پایانی خبرنگار تسنیم که گرچه وجود گردشگر یک مزیت است اما آیا با شرایط موجود از لحاظ امکانات و زیرساخت‌ها، استان آمادگی این حجم از گردشگر را دارد؟
شکی نیست در آینده با مشکل مواجه خواهیم شد، تنها دلخوشی این است که 85 پروژه نیمه تمام حوزه گردشگری در کردستان وجود دارد که با اتمام آن ظرفیت اقامتگری موجود استان دو تا سه برابر رشد پیدا می‌کند که آن هم نیازمند تسهیلات است که تنها بر عهده میراث نیست، بانک‌های عامل باید پای کار بیایند.
ما تنها رسالت حفظ آثار تاریخی را داریم و در حوزه گردشگری نیز مکلف هستیم که استان را معرفی کنیم که هدایت آنها هم تنها کار میراث نیست، متناسب با گردشگر هر حوزه باید متولی آن بخش، نیز پای کار بیاید.
در ادامه ویدئوی کامل این گفت‌وگو را مشاهده می‌کنید:
.
انتهای پیام/481