مدیریت چالشهای اجتماعی در اصفهان ضروری است
اصفهان -معاون سیاسی و اجتماعی استاندار اصفهان گفت: مدیران باید نسبت به مدیریت چالشهای اجتماعی اصفهان توجه داشته باشند و برنامهریزیهای علمی و جامع برای کاهش آسیبهای اجتماعی تدوین شود.

به گزارش خبرنگار مهر، ایوب درویشی ظهر سه شنبه در آئین تکریم و معارفه مدیرکل دفتر امور اجتماعی و فرهنگی استانداری اصفهان با تاکید بر محوریت مسئولیتپذیری در حوزه اجتماعی تأکید کرد: پذیرش مسئولیت در این نظام، ارزشی والا دارد، اما اجرای کامل آن و کسب رضایت مردم و خداوند کار سادهای نیست.
وی با بیان اینکه به دست آوردن مسئولیت سخت نیست، اما انجام درست آن نیازمند ظرفیت، شجاعت و توانایی ایجاد تحول است، افزود: مدیرانی که میخواهند در حوزه اجتماعی اثرگذار باشند، باید آماده شنیدن انتقادات و شکستن محدودیتها باشند.
معاون سیاسی و اجتماعی استاندار اصفهان با اشاره به پیچیدگیهای حوزه اجتماعی، خاطرنشان کرد: ارتقای سرمایه اجتماعی و ایجاد ثبات در جامعه، نیازمند کارهای عمیق در ابعاد سیاسی، اقتصادی و امنیتی است.
وی گفت: انتظارات از این حوزه بسیار بالاست، اما تحقق آن زمانبر و دشوار است.
درویشی همچنین به نقش مهم دفتر اجتماعی در استانها اشاره کرد و گفت: این دفتر با وجود کمبود امکانات، نمیتواند از مسئولیتهای خود شانه خالی کند و مدیران این حوزه باید ایدهپرداز و دارای مدلی روشن برای حل مسائل اجتماعی باشند، در غیر این صورت، با چالشهای جدی مواجه خواهند شد.
وی گفت: اصولاً زمینلرزههای اجتماعی به تدریج رخ میدهند و اگر به موقع مدیریت نشوند، آثار مخرب آن جامعه را فرا میگیرد.
درویشی در ادامه بر ضرورت تقویت اعتماد مردم به حاکمیت و لزوم مسئولیتپذیری مدیران در شرایط پیچیده اجتماعی به درک عمیق و همهجانبه از مسائل اجتماعی به عنوان اولین گام در مدیریت این چالشها تأکید کرد.
به گفته وی، بسیاری از مدیران به دلیل نگاه سختافزاری و ملموس به مشکلات کلی میپردازند و این در حالی است که ریشه بسیاری از این مشکلات به معضلات اجتماعی و جزئی بازمیگردد.
وی با اشاره به پیامدهای غفلت از آسیبهای اجتماعی همچون افزایش طلاق، اعتیاد و کاهش ازدواج، خاطرنشان کرد: گاهی یک عملیات عمرانی بدون توجه به بستر اجتماعی، موجب تسهیل و تشدید آسیبها میشود.
معاون سیاسی و اجتماعی استاندار اصفهان همچنین بر ضرورت داشتن مدلهای علمی و برنامههای مدون برای حل مسائل اجتماعی تأکید و تصریح کرد: مدیران باید با بهرهگیری از متخصصان و شاخصسازی دقیق، راهکارهای عملیاتی ارائه دهند.
وی در ادامه، به برنامهریزیهای جدید استان در حوزه اجتماعی اشاره کرد که با همکاری دفتر سیاسی، فرهنگی و امنیتی در حال تدوین است.
معاون سیاسی و اجتماعی استاندار اصفهان گفت: هدف از این برنامه، کاهش نرخ آسیبهای اجتماعی و همسویی با اهداف اقتصادی استان، از جمله رشد اقتصادی چهار درصدی در چهار سال آینده عنوان شده است.
وی با تاکید بر تمرکز ویژه بر شهرستانهای شرق استان که با مشکلاتی مانند کمبود آب و آسیبهای اجتماعی دست و پنجه نرم میکنند، گفت: انتظار میرود با اجرای برنامههای جامع اجتماعی، گامهای مؤثری در بهبود شرایط برداشته شود.
درویشی بر لزوم توجه ویژه به مشکلات اجتماعی مناطق محروم شرق استان، از جمله ورزنه و هرند، تأکید کردو گفت: مسائل این مناطق تنها محدود به کمبود آب نیست بلکه محرومیتهای مضاعف و مشکلات اجتماعی گستردهای در این مناطق وجود دارد که باید به صورت ویژه مورد توجه قرار گیرد.
وی خاطرنشان کرد: با بهبود نسبی وضعیت آب، اکنون فرصت مناسبی برای مداخله هوشمندانه در حوزههای اجتماعی این مناطق فراهم شده است.
درویشی همچنین بر هماهنگی بین دستگاههای اجرایی، استفاده از ظرفیتهای خیریهها، سمنها و مسئولیت اجتماعی بنگاههای اقتصادی برای رفع آسیبهای اجتماعی تأکید کرد.
وی همچنین خطاب به مدیرکل دفتر امور اجتماعی و فرهنگی استانداری اصفهان بیان کرد: این حوزه باید به یکی از اولویتهای اصلی مدیریت استان تبدیل شود و تنها با برنامه ریزی دقیق و استفاده از تمام ظرفیتها میتوان به بهبود شاخصهای اجتماعی دست یافت.