خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

پنجشنبه، 28 فروردین 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

حمایت WHO از ایران برای ارتقای نظام رگولاتوری فرآورده‌های پزشکی

باشگاه خبرنگاران | سلامت و پزشکی | سه شنبه، 19 فروردین 1404 - 14:47
رئیس سازمان غذا و دارو در نشست با نمایندگان سازمان جهانی بهداشت بر تعهد ایران برای ارتقای نظام رگولاتوری فرآورده‌های پزشکی تأکید کرد.
جهاني،سازمان،ايران،پزشكي،بهداشت،نظارتي،دارو،دستيابي،WHO،غذا

باشگاه خبرنگاران جوان - مهدی پیر صالحی رئیس سازمان غذا و دارو در نشست مشترک با نمایندگان سازمان جهانی بهداشت، با اشاره به روند روبه‌رشد عملکرد‌های نظارتی جمهوری اسلامی ایران، از حمایت‌های فنی و تخصصی WHO در مسیر تقویت نظام رگولاتوری فرآورده‌های پزشکی قدردانی کرد.
معاون وزیر بهداشت با تأکید بر پیشرفت‌های ایران در زمینه دارو، واکسن، تجهیزات پزشکی، محصولات بیولوژیک و کالا‌های سلامت‌محور گفت: چارچوب ابزار معیار جهانی WHO (GBT) در کشور پیاده‌سازی شده و ما هم‌اکنون در مسیر دستیابی به سطح بلوغ نظارتی ML۲ و سپس ML۳ قرار داریم.
وی هدف نهایی را قرارگرفتن در فهرست مراجع رسمی سازمان جهانی بهداشت (WLA) عنوان کرد.
رئیس سازمان غذا و دارو بیان کرد: چارچوب‌های GBT و WLA به‌مثابه نقشه راهی مطمئن برای ارتقای کیفیت، ایمنی و اثربخشی در فرایند‌های نظارتی عمل می‌کنند و ایران از توسعه این ابزار‌ها برای پوشش سایر فرآورده‌های پزشکی استقبال می‌کند.
وی از اعلام قریب‌الوقوع GBT+ برای تجهیزات پزشکی نیز به‌عنوان گامی ارزشمند یادکرد و گفت: باتوجه‌به ظرفیت صنعتی داخل کشور در این حوزه، این اقدام می‌تواند نقش مهمی در هم‌راستا شدن نظارت‌های ایران با بهترین رویه‌های جهانی ایفا کند.
پیرصالحی با اشاره به اهمیت برنامه پیش‌صلاحیت (PQ) سازمان جهانی بهداشت، اعلام کرد: ایران آماده بررسی مسیر‌های مشارکت در این برنامه‌ها به‌ویژه در زمینه تجهیزات پزشکی و فرآورده‌های بیولوژیک است.
این همکاری می‌تواند موجب تقویت اعتبار جهانی محصولات داخلی و تسهیل دسترسی جهانی به فناوری‌های سلامت شود.
وی در ادامه بیان کرد: دستیابی به سطح بلوغ ۳ و WLA مستلزم رویکردی گام‌به‌گام است که نیاز به توسعه ظرفیت‌ها در حوزه آموزش تخصصی، ارتقای زیرساخت‌های دیجیتال، و بهبود سامانه‌های نظارتی مبتنی بر ریسک دارد.
رئیس سازمان غذا و دارو در پایان خواستار تشکیل کارگروه مشترکی میان ایران و WHO برای طراحی نقشه راه دستیابی به ML۳ شد و آمادگی ایران را برای میزبانی برنامه‌های آموزشی و همکاری‌های منطقه‌ای تحت هدایت سازمان جهانی بهداشت اعلام کرد.
وی تأکید کرد: دستیابی به فرآورده‌های پزشکی ایمن و با کیفیت تنها با همکاری‌های فنی و اعتماد متقابل در سطح منطقه‌ای و بین‌المللی ممکن خواهد بود.