خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

جمعه، 29 فروردین 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

روایتی از یک فرمانده‌ بیدار جنگ/ چرا شهید صیاد‌ عزیز شد؟

تسنیم | استان‌ها | پنجشنبه، 21 فروردین 1404 - 09:54
فرمانده قرارگاه جنوب شرق ارتش با اشاره به یک عمر مجاهدت انقلابی شهید صیاد شیرازی گفت: این شهید، فرمانده ای انقلابی، ولایت مدار و عاشق شهادت بود.
شهيد،صياد،ارتش،شيرازي،فرمانده،امير،فرماندهي،شهادت،امام،انقلا ...

به گزارش خبرگزاری تسنیم از کرمان، 21 فروردین، یادآور یکی از تلخ‌ترین روزهای تقویم ارتش جمهوری اسلامی ایران است؛ روزی که سپهبد شهید علی صیاد شیرازی، فرمانده‌ای انقلابی، مخلص و ولایت‌مدار، در مقابل منزل خود به دست گروهک منافقین به شهادت رسید.
اکنون در بیست‌وششمین سالگرد شهادت این اسوه ایثار، با امیر سرتیپ امیر غلامعلیان، فرمانده قرارگاه منطقه‌ای جنوب شرق ارتش، درباره شخصیت و کارنامه پرافتخار این شهید بزرگوار گفت‌وگو کرده‌ایم.
امیر غلامعلیان در ابتدای سخنان خود با تسلیت سالگرد شهادت سپهبد صیاد شیرازی به خانواده نیروهای مسلح، ارتشیان دلاور و عموم ملت ایران گفت: شهید صیاد شیرازی یکی از افسران ممتاز، انقلابی و متعهد ارتش جمهوری اسلامی ایران بود که از دوران جوانی و حتی در ایام تحصیل در آمریکا نیز پایبندی خود به اصول اسلام و انقلاب را حفظ کرد.
درخشش در آمریکا؛ افتخار ملی در قامت یک دانشجوی ایرانی
وی ادامه داد: شهید صیاد شیرازی در سال 1351 برای طی دوره تخصصی "هواسنجی بالستیک توپخانه" به ایالات متحده اعزام شد؛ او نه‌تنها در آن دوره با موفقیت تمام مراحل آموزشی را پشت سر گذاشت، بلکه به‌عنوان دانشجوی ممتاز، رتبه اول کلاس را نیز کسب کرد؛ افتخاری که برای ارتش ایران در آن مقطع بسیار ارزشمند و بی‌سابقه بود.
فعالیت‌های انقلابی در دل ارتش پهلوی
فرمانده قرارگاه منطقه‌ای جنوب شرق ارتش، با اشاره به فعالیت‌های انقلابی این شهید در دل ارتش پهلوی، ادامه داد: شهید صیاد شیرازی چندین بار توسط ساواک بازداشت شد، اما هرگز از آرمان‌های خود عقب‌نشینی نکرد؛ از پاییز 1357 فعالیت‌های انقلابی خود را در میان نیروهای ارتش گسترش داد و پس از پیروزی انقلاب اسلامی در 22 بهمن 1357، شهید صیاد با درجه سروانی، همچنان در ارتش به خدمت ادامه داد.
همرزمی با شهید چمران در غرب کشور
وی با بیان اینکه در شهریور 1358، شهید صیاد شیرازی به همراه شهید مصطفی چمران در عملیات‌های علیه ‌ضد‌انقلاب در مناطق مرزی غرب کشور از جمله سردشت نقش فعالی ایفا کرد، گفت: رشادت‌های او در این دوران موجب شد به فرماندهی عملیات غرب کشور منصوب شود.
آزادسازی کردستان از چنگال ضدانقلاب
امیر غلامعلیان یادآور شد: فرماندهی عملیات آزادسازی شهرهای بانه، سقز، مریوان و دیواندره که در اشغال گروهک‌های ضد انقلاب قرار داشتند، بر عهده شهید صیاد شیرازی گذاشته شد و وی با شجاعت و درایت مثال‌زدنی توانست این مناطق را پاکسازی و امنیت را به کردستان بازگرداند.
مظلومیت در برابر نفوذ سیاسی
وی با بیان اینکه شهید صیاد شیرازی در سال‌های اولیه پس از انقلاب، به دلیل مخالفت بنی‌صدر و برخی افراد نفوذی، از سمت خود برکنار و با تنزیل درجه به سرگردی، به ستاد مشترک ارتش منتقل شد، افزود: پس از فرار بنی‌صدر و آغاز ریاست جمهوری شهید رجایی، این شهید با ارتقای درجه به سرهنگی، مجدداً به صحنه نبرد بازگشت و مسئولیت‌های مهمی را عهده‌دار شد.
از اشنویه تا بوکان؛ پیروزی در کمتر از 44 روز
فرمانده قرارگاه منطقه‌ای جنوب شرق ارتش، ادامه داد: شهید صیاد شیرازی در بازگشت مجددش به مناطق عملیاتی شمال غرب، در کمتر از 44 روز توانست شهرهای اشنویه و بوکان را از لوث وجود ضد انقلاب پاک کند و این عملیات‌ها برگ زرینی در کارنامه عملیاتی شهید صیاد محسوب می‌شود.
فرمانده نیروی زمینی ارتش با حکم امام خمینی (ره)
وی با اشاره به اینکه در مهرماه 1360، پس از شهادت چند تن از فرماندهان ارتش در سانحه هوایی، حضرت امام خمینی (ره) شهید صیاد را به فرماندهی نیروی زمینی ارتش منصوب کرد، گفت: از ویژگی‌های منحصر به فرد فرماندهی شهید صیاد شیرازی، تلاش بی‌وقفه برای وحدت میان نیروهای ارتش و سپاه بود؛ برای نخستین بار در دوران فرماندهی وی، قرارگاه‌های مشترک عملیاتی با حضور سپاه پاسداران تشکیل شد و همکاری منسجم و مؤثری میان دو رکن اصلی دفاع از کشور شکل گرفت.
نقش‌آفرینی در عملیات‌های بزرگ دفاع مقدس
امیر غلامعلیان، افزود: طی پنج سال فرماندهی شهید صیاد بر نیروی زمینی ارتش، عملیات‌های مهمی چون ثامن‌الائمه، طریق‌القدس، فتح‌المبین و بیت‌المقدس طراحی و اجرا شد؛ این پیروزی‌ها نقش کلیدی در بیرون راندن دشمن بعثی از خاک ایران داشت.
نماینده امام در شورای عالی دفاع
فرمانده قرارگاه منطقه‌ای جنوب شرق ارتش، با بیان اینکه در سال 1365، به دستور امام خمینی (ره)، شهید صیاد به‌عنوان نماینده امام(ره) در شورای عالی دفاع منصوب شد و تا پایان جنگ در این سمت خدمت کرد، گفت: نقش این شهید در تصمیم‌گیری‌های کلان دفاعی کشور در این دوران حیاتی بود.
نقش‌آفرینی در عملیات مرصاد؛ پایان رویای منافقین
وی با بیان اینکه پس از پذیرش قطعنامه 598 نیز این شهید، با فرمان امام (ره) به منطقه غرب اعزام شد، ادامه داد: با وجود اینکه شهید صیاد در سال 1367 مسئولیت عملیاتی نداشت، اما با دستور مستقیم حضرت امام (ره) فرماندهی عملیات مقابله با حمله گروهک منافقین را برعهده گرفت؛ این عملیات معروف به "مرصاد"، منجر به شکست سنگین منافقین شد.
ترور ناجوانمردانه در برابر منزل
امیر غلامعلیان، بیان کرد: صبح روز 21 فروردین 1378، منافقین که از نقش تعیین‌کننده صیاد در شکست نقشه‌های شومشان آگاه بودند، با شبیخونی ناجوانمردانه، با شلیک چند گلوله این فرمانده نستوه را در مقابل منزلش در تهران به شهادت رساند؛ عامل این ترور، فردی نفوذی بود که با ظاهری فریبکارانه به شهید نزدیک شده بود.
امیر جهاد با نفس؛ صیاد عاشق شهادت
وی با بیان اینکه رهبر معظم انقلاب، برای این شهید بزرگوار دو لقب خاص برگزیدند؛ «امیر جهاد با نفس» و «صیاد عاشق شهادت»، گفت: به تعبیر معظم‌له، صیاد انسانی نبود که در بستر بمیرد، او باید همچون مردان خدا، عاشقانه به لقای الهی می‌پیوست؛ و چنین شد.
فرمانده قرارگاه منطقه‌ای جنوب شرق ارتش، افزود: شهید صیاد شیرازی نه‌تنها یک فرمانده موفق، بلکه الگویی جامع از تقوا، انقلابی‌گری، ولایت‌مداری، دانش و اخلاق بود و امروز، ارتش جمهوری اسلامی ایران و تمام نیروهای مسلح، به راه او افتخار می‌کنند و سربازان انقلاب، خود را رهرو مکتب صیاد می‌دانند.
انتهای پیام/511/.