خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

جمعه، 29 فروردین 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

افزایش ذخایر آبی گیلان به 620 میلیون متر/در خشکسالی هستیم

تسنیم | استان‌ها | پنجشنبه، 21 فروردین 1404 - 09:54
مدیرعامل آب منطقه ای گیلان، از افزایش ذخایر آبی استان به 620 میلیون متر مکعب خبر داد و گفت که این میزان نسبت به سال گذشته 25 درصد رشد داشته است، هر چند هنوز با وضعیت نرمال فاصله داریم.
آب،شرايط،آبي،گيلان،اشاره،مديرعامل،تومان،استان،خرمي،لايروبي،م ...

به گزارش خبرگزاری تسنیم از رشت، وحید خرمی مدیرعامل آب منطقه‌ای گیلان امروز در جلسه شورای اداری در فرمانداری رشت به بررسی وضعیت منابع آب استان پرداخت و ضمن اشاره به شرایط فعلی ذخایر آبی، برنامه‌های کوتاه‌مدت و بلندمدت سازمان خود را تشریح کرد.
وی با بیان اینکه حجم ذخایر آبی استان گیلان در حال حاضر حدود 620 میلیون متر مکعب است، گفت: این عدد نسبت به سال گذشته که 520 میلیون متر مکعب بود، حدود 25 درصد افزایش داشته است.
این امر نشان‌دهنده شرایطی بهتر نسبت به سال قبل است، اما هنوز فاصله زیادی تا حالت نرمال داریم.
در شرایط عادی، ذخایر آبی ما در این موقع از سال باید حدود یک میلیارد متر مکعب باشد که تقریباً 2 برابر وضعیت فعلی است.
مدیرعامل آب منطقه‌ای گیلان با بیان اینکه با توجه به خشکسالی که کل کشور با آن درگیر است، ما نیز در این شرایط قرار داریم، افزود: با مدیریت صحیح و همراهی مردم، می‌توانیم از این شرایط عبور کنیم و فصل کشاورزی خوبی داشته باشیم.
سه تا چهار سال گذشته نشان داده که کشاورزان عزیز ما کاملاً با این شرایط آشنا هستند و امسال هم امیدواریم با همراهی بیشتر، نتایج بهتری بگیریم.
خرمی به اعتبارات اختصاصی که در اختیار سازمان قرار گرفته است، اشاره کرد و افزود: حدود 23 میلیارد تومان اعتبار تخصیص داده شده که از این مقدار حدود 6 و نیم میلیارد تومان برای تاسیسات استان استفاده شده است.
پروژه‌های مختلفی نیز در حال اجرا هستند که یکی از مهم‌ترین آن‌ها لایروبی در شهرها بوده است.
به گفته وی، برای پروژه لایروبی، سه پیمانکار با 6 تا 7 کارگر استخدام شدند و تاکنون حدود 70 درصد این پروژه لایروبی در شهر رشت انجام شده است و امیدوارم بقیه کار نیز تا زمان رهاسازی آب به اتمام خواهد رسید.
مدیرعامل آب منطقه‌ای گیلان به وضعیت ایستگاه‌های پمپاژی و شبکه‌های آبیاری نیز اشاره کرد و گفت: حدود 5 میلیارد تومان برای ایستگاه‌های پمپاژی شهرستان‌ها اختصاص داده شده است.
تاکنون 60 تا 70 درصد از این ایستگاه‌ها تست شده و آماده بهره‌برداری هستند.
بقیه ایستگاه‌ها نیز باید تا زمانی که کشاورزی در مدار قرار بگیرد، آماده شوند.
خرمی همچنین به چالش‌های ایستگاه خط اشاره کرد و افزود: این ایستگاه همیشه مشکلاتی داشت، اما با کمک‌های انجام‌شده و هزینه‌ای حدود 6 میلیارد تومان، ان شالله تا فصل کشاورزی آینده به بهره‌برداری خواهد رسید.
وی به برنامه‌ریزی برای مدیریت آب در فصل‌های آینده اشاره کرد و گفت: تصمیمی که تاکنون توسط کارشناسان گرفته شده و در جلسه استان تصویب شده، این است که شبکه آبی ما تا نیمه اردیبهشت پر باشد و در صورت بروز شرایط خاص، تنها یکی 2 روز جابجایی در برنامه داشته باشیم.
انشالله تا پایان اردیبهشت هیچ قطعی آبی نخواهیم داشت و فصل نشاط نیز طبق روال قبلی ادامه خواهد یافت.
مدیرعامل آب منطقه‌ای گیلان خاطرنشان کرد که مدیریت صحیح منابع آب، همراهی مردم و بهره‌برداری بهینه از تجهیزات موجود، کلید عبور از شرایط خشکسالی است و امیدوار است با اجرای برنامه‌های موجود، سال آبی آینده را با موفقیت پشت سر بگذارند.
انتهای پیام/