شناسایی 457 بیمار مبتلا به طیف اوتیسم در همدان
معاون امور توانبخشی بهزیستی استان همدان از شناسایی 457 بیمار مبتلا به طیف اوتیسم در استان همدان خبر داد.

محمد قادری احسان پور در گفتوگو با خبرنگار تسنیم در همدان،اظهار داشت: در استان ما، تعداد بیماران مبتلا به طیف اوتیسم 457 نفر است که 189 نفر از آن مربوط به شهرستان همدان است.
وی با بیان اینکه تعداد بیماران اوتیسم شناسایی شده در ملایر 100 نفر، نهاوند 812 نفر، بهار 18 نفر و کبودرآهنگ 12 نفر است، تصریح کرد: شناسایی و ارجاع بیماران از طریق سامانه ملی الکترونیک غربالگری و تشخیص اوتیسم انجام میشود.
معاون امور توانبخشی بهزیستی استان همدان با تاکید بر اینکه یک سن طلایی برای شناسایی طیف اوتیسم وجود دارد و هرچه بیماران در سنین پایینتر شناسایی شوند شانس بهبود و درمان آن افزایش می یابد، عنوان کرد: غربالگری و شناسایی اولیه در کودکان 2 تا 6 سال از طریق سامانه الکترونیکی غربالگری طیف اوتیسم انجام میشود.
قادری احسان پور با تاکید بر اینکه در سال گذشته، 110 نفر به این سامانه مراجعه کرده و غربالگری را انجام دادند، تصریح کرد: والدینی که فرزندان 2 تا 6 ساله مشکوک به اوتیسم دارند، میتوانند با پر کردن فرمهای الکترونیکی، به پایگاههای غربالگری ارجاع داده شوند.
وی از وجود دو پایگاه غربالگری دائمی در نهاوند و همدان خبر داد و گفت: در این پایگاهها آزمونهای لازم برای تشخیص طیف اوتیسم انجام میشود و راهنماییهای لازم در اختیار خانواده ها قرار میگیرد.
معاون امور توانبخشی بهزیستی استان همدان افزود: کمیسیونهای پزشکی متشکل از متخصصین مختلف، در صورت نیاز، بیماران را به مراکز توانبخشی اوتیسم ارجاع میدهند.
هزینه خدمات بهزیستی به صورت یارانهای و با هزینه ناچیز برای خانوادهها ارائه میشود.
قادری احسان پور با تاکید بر اینکه شناسایی به موقع بیماران و شروع توانبخشی در سنین پایین (2 تا 5 سالگی) بسیار مهم است، اظهار داشت: هرچه زودتر اقدامات درمانی انجام شود، نتایج بهتری حاصل میشود.
علائم اوتیسم چیست؟
وی با بیان اینکه خانواده ها با مشاهده علائم مشکوک به اوتیسم باید برای غربالگری و دریافت خدمات تخصصی به مراکز بهزیستی یا علوم پزشکی مراجعه کنند، تصریح کرد: علائم اوتیسم شامل رفتارهای تکراری، عدم تماس چشمی و مشکلات در برقراری ارتباط است.
معاون امور توانبخشی بهزیستی استان همدان افزود: همچنین، ممکن است کودکانی که در سنین پایین تواناییهای ارتباطی خود را از دست میدهند، به اوتیسم مبتلا باشند.
مثلا کودکی که پس از مدتی تواناییهای برقراری ارتباط یا صحبت کردن خود را از دست میدهد باید برای غربالگری مراجعه کند.
قادری احسان پور با تاکید بر اینکه خانواده ها برای انجام غربالگری و دریافت خدمات باید فقط به مراکز تحت پوشش بهزیستی یا علوم پزشکی مراجعه کنند تا تشخیص نهایی داده شود، گفت: متاسفانه شاهد برخی افراد سودجو در مراکز نامعتبر و از طریق فضای مجازی هستیم که با راهنمایی نادرست خانواده ها، مبالغ زیادی را از آنها اخذ میکنند.
وی با بیان اینکه شیوع اوتیسم نسبت به گذشته بیشتر نشده و در استان همدان نیز آمار همگام با آمار کشوری پیش میرود، اظهار داشت: در حال حاضر بخاطر بهبود روشهای تشخیصی و افزایش آگاهی عمومی، آمار شناسایی بیماران طیف اوتیسمنسبت به گذشته بیشتر و بهتر شده است.
معاون امور توانبخشی بهزیستی استان همدان افزود: طبق آمار جهانی، از هر 100 کودک، یک کودک به اوتیسم مبتلا است و هنوز علت دقیق ابتلا به این بیماری مشخص نشده است.
قادری احسان پور با تاکید بر اینکه از کلمه طیف اوتیسم برای مبتلایان این بیماری استفاده میکنیم، تصریح کرد: اختلالات طیف اوتیسم شامل انواع مختلفی از اختلالات است که شدت آنها متفاوت است.
همچنین، عواملی چون ژنتیک و محیط در بروز این اختلالات مؤثر هستند.
وی با بیان اینکه خانوادهها و جامعه باید در کنار یکدیگر برای حمایت از کودکان مبتلا به اوتیسم همکاری کنند، اظهار داشت این کودکان ممکن است در تعاملات اجتماعی و محیطهای عمومی با چالشهایی مواجه شوند که فشار زیادی به والدین آنها وارد میکند.
در نهایت، برخی از کودکان مبتلا به اوتیسم ممکن است استعدادهای خاصی داشته باشند و هوش بالایی از خود نشان دهند.
معاون امور توانبخشی بهزیستی استان همدان با بیان اینکه سازمان بهزیستی در زمینه اوتیسم اقدامات متنوعی را انجام میدهد که یکی از آنها آموزش خانوادهها است، گفت: این سازمان بستههای آموزشی شامل کتابچههایی را برای خانوادهها تهیه کرده و مشاورههای حضوری نیز ارائه میدهد.
قادری احسان پور افزود.
در مراکز آموزشی، کودکان مبتلا به اوتیسم تحت درمانهای مختلفی مانند کار درمانی و گفتار درمانی قرار میگیرند و والدین نیز در کنار آنها آموزشهای لازم را دریافت میکنند.
وی گفت: بهزیستی مراکز روزانه آموزشی و توانبخشی برای اختلالات طیف اوتیسم دارد و برای مناطق دورافتاده، تبلتهایی به خانوادهها ارائه میدهد تا خدمات آموزشی از راه دور دریافت کنند.
معاون امور توانبخشی بهزیستی استان همدان تصریح کرد برنامه غربالگری و تشخیص شامل مراحل مختلفی است که در مراکز بهداشتی انجام میشود و در صورت شناسایی، کودکان به مراکز تخصصی ارجاع داده میشوند.
قادری احسان پور با بیان اینکه سازمان بهزیستی به دنبال تاسیس مرکز توانبخشی حرفهای ویژه افراد مبتلا به اوتیسم بالای 18 سال است، گفت: خدمات مالی نیز شامل مستمری و کمک هزینههای معیشتی به خانواده ها ارائع میشود.
وی با اشاره به اینکه خانواده های دارای فرزند مبتلا به طیف اوتیسم مشکلات زیادی در زمینه روابط اجتماعی و خانوادگی دارند، عنوان کرد: بهزیستی از طریق خط مشاوره 1480 نیز خدمات مشاورهای رایگان به خانوادهها ارائه میدهد.
انتهای پیام/