آزمون انتخاب روحانیون عمره پس از یک دهه وقفه برگزار شد
معاون فرهنگی بعثه مقام معظم رهبری گفت: آزمون انتخاب روحانیون اعزامی عمره در سراسر کشور بعد از یک دهه توقف، با حضور 4411 داوطلب برگزار شد.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از قم، آزمون سراسری جذب خادمان فرهنگی عمره پس از حدود یک دهه توقف، صبح امروز همزمان در استانهای مختلف کشور برگزار شد.
این آزمون با شرکت 4411 داوطلب در هشت حوزه امتحانی از جمله قم، تهران، مشهد، شیراز، اصفهان، اهواز، تبریز و ساری انجام گرفت.
4411 شرکتکننده در کشور
حجتالاسلام والمسلمین سید حسین رکنالدینی، معاون فرهنگی بعثه مقام معظم رهبری در حاشیه این آزمون در گفتوگو با خبرنگار تسنیم در قم اظهار داشت: در این آزمون سراسری، تعداد کل شرکتکنندگان 4411 نفر بود که از این میان، بیش از 2200 نفر در حوزه امتحانی استان قم حضور یافتند و حدود 2200 نفر دیگر نیز در 7 حوزه دیگر به رقابت پرداختند.
وی افزود: فراخوان ثبتنام این آزمون در آذرماه 1403 منتشر شد و داوطلبان طی چهار ماه فرصت داشتند تا برای این رقابت علمی آماده شوند.
فرآیند برگزاری آزمون امروز با حضور پرشور متقاضیان برگزار شد و نتایج اولیه آن در نیمه دوم تیرماه 1404 اعلام خواهد شد.
حجتالاسلام رکنالدینی تصریح کرد: شرط سنی حداقل سن 27 سال و حداکثر 37 سال است، اما به دلیل تعطیلی 10 ساله عمره و آزمون آن، این بار حداکثر سن به 42 سال افزایش یافته است، لکن در آزمون های بعدی شرط سنی حداکثر همان 37 سال خواهد بود.
همچنین شرط علمی داوطلبان حداقل قبولی کتبی و شفاهی پایه 10 حوزه علمیه می باشد.
معیار قبولی و ورود به مصاحبه
حجتالاسلام رکنالدینی با اشاره به معیار قبولی در آزمون، تصریح کرد: کسانی که موفق به کسب حداقل 70 درصد امتیاز کل آزمون شوند، به مصاحبه علمی دعوت خواهند شد.
در صورتی که در این مرحله نیز حدنصاب علمی لازم را کسب کنند، به بخش آموزش بعثه معرفی میشوند.
معاون فرهنگی بعثه خاطرنشان کرد: دوره آموزشی داوطلبان پذیرفتهشده، حدود یک سال به طول میانجامد.
پس از گذراندن این دوره، افراد به یک سفر کارآموزی اعزام خواهند شد.
در صورت ارزیابی مثبت از عملکرد آنان در این سفر، بهعنوان خادمان فرهنگی عمره در لیست اعزام قرار میگیرند.
بدون سقف پذیرش برای واجدین شرایط
وی تأکید کرد: ما برای پذیرش داوطلبان محدودیتی قائل نیستیم.
اگر تمام 4411 نفر حاضر در آزمون، حدنصاب علمی و مصاحبه را کسب کنند، همگی وارد مرحله آموزشی شده و در صورت موفقیت، بهعنوان خادم فرهنگی اعزام خواهند شد.
ما این فرآیند را رقابتی نمیبینیم، بلکه کیفی میدانیم؛ یعنی هر کسی که شایستگی علمی و رفتاری لازم را کسب کند، در مسیر خدمت قرار میگیرد.
حجتالاسلام رکنالدینی با بیان اینکه این دوره آموزشی ویژه اعزام به عمره است، گفت: افرادی که در مأموریتهای عمره عملکرد موفقی از نظر علمی، رفتاری و مدیریتی داشته باشند، پس از چند سفر میتوانند بهعنوان روحانی حج نیز معرفی شوند.
همچنین پس از اتمام موفق دوره آموزشی، امکان حضور این افراد در مأموریتهای فرهنگی عتبات نیز وجود دارد.
استمرار آزمون در سالهای آینده
معاون فرهنگی بعثه مقام معظم رهبری در پایان یادآور شد: این آزمون پس از حدود یک دهه وقفه برگزار شده است و انشاءالله در سالهای آینده، این روند با فاصله زمانی کوتاهتر ادامه خواهد یافت تا از ظرفیت طلاب علوم دینی در حوزه های علمیه که علاقهمند به خدمت به زائران بیتالله الحرام هستند به صورت حداکثری استفاده شود.
انتهای پیام/