تصادفات؛ عامل اصلی مرگ و میر جوانان خوزستانی
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی اهواز با بیان اینکه تصادفات شایع ترین علت مرگ در افراد بین 18 تا 45 سال است، گفت: تصادف و آسیب های آن، بار سنگینی از نظر روانی، اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی به خانواده ها و جامعه تحمیل می کند.

میثم معزی، در گفت و گو با خبرنگار تسنیم در اهواز، اظهار داشت: حوادث جادهای و تروماهای ناشی از آن، جزو 5 علت مهم مرگومیر و از طرف دیگر یکی از شایعترین علل ناکارآمدی، ناتوانی و آسیبهای جدی در قشر جوان جامعه است.
وی با بیان اینکه تصادفات شایعترین علت مرگ در افراد بین 18 تا 45 سال است، افزود: تصادف و آسیبهای آن، بار سنگینی از نظر روانی، اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی به خانوادهها و جامعه تحمیل میکند.
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی اهواز گفت: در وقوع یک تصادف سه عامل بسیار مهم جادهها، خودروها و خطای انسانی اثرگذار است.
در کشور و بهویژه در استان خوزستان بیش از 50 درصد موارد تصادفات بر اثر خطای انسانی رخ میدهد.
معزی با تشریح اهداف پویش ملی ایمنی و سلامت سفر، گفت: آموزش، فرهنگسازی، رعایت سرعت مطمئن، بستن کمربند ایمنی و همچنین رانندگی نکردن در حالت خوابآلودگی یا خستگی و رانندگی نکردن پس از مصرف دارو به ویژه داروهای خوابآور، از مهمترین عوامل موثر در تحقق اهداف این پویش است.
وی ادامه داد: اقدامات لازم در زمینه هماهنگیها، اطلاعرسانی عمومی، آموزش و پیشگیری انجام شد، اما کاهش تصادفات مستلزم انجام یک کار طولانی مدت، مکرر و مستمری است.
معزی عنوان کرد: بیشترین میزان حوادث جادهای در 30 کیلومتری قبل از شهرها و در ساعتهای 4 الی 6 بعدازظهر رخ میدهند که نشان میدهد خستگی در این بازههای زمانی و مکانی بیشتر بر رانندگان غلبه میکند.
وی ادامه داد: از 22 اسفندماه 1403 تا 16 فروردینماه 1404، حدود 4 هزار مصدوم تصادفات به ثبت رسید که در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته، حدود 9 تا 10 درصد افزایش داشته است.
البته این آمار با توجه به افزایش سفرهای نوروزی در استان، روند افزایشی نبوده است.
معزی فرهنگسازی در زمینه رانندگی ایمن را عامل مهم پیشگیری در وقوع حوادث ترافیکی دانست و خاطرنشان کرد: تصادف و مرگومیر ناشی از آن، جان جوانان را تهدید میکند و از طرفی سیاستهای جوانی جمعیت و تشویق فرزندآوری را نیز تحت تاثیر قرار میدهد.
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی اهواز تاکید کرد: در مواجهه با حادثه رانندگی، نخستین اقدام موثر تماس با اورژانس 115 و آتشنشانی است.
یک جا به جایی غیراصولی مصدوم، ممکن است آسیبهای نخاعی و خونریزی شدیدتر را برای وی به دنبال داشته باشد.
معزی تاکید کرد: آموزشها در جهت فرهنگسازی باید از سنین پایین آغاز شود.
با افزایش سطح سواد سلامت جامعه بیشک روز به روز شاهد کاهش تصادفات خواهیم بود.
وی اظهار داشت: در کنار تلاش برای فرهنگسازی در زمینه رانندگی ایمن و کاهش خطای انسانی در تصادفات، ایمنی جادهها، کیفیت و ایمنی خودروها و همچنین نظارت مستمر همکاران پلیس میتواند نتیجه بسیار مهمی در کاهش میزان تصادفات را به همراه داشته باشد.
انتهای پیام/