تجمع دانشجویان و جوانان تهرانی با مطالبه مستقیم نشدن مذاکرات پیش رو
جمعی از دانشجویان و جوانان تهرانی با حضور در مقابل وزارت امور خارجه مطالبه خود مبنی بر عدم مستقیم بودن مذاکرات میان ایران و آمریکا را اعلام کردند.

به گزارش خبرنگار سیاسی مهر دوشنبه شب دونالد ترامپ، رئیس جمهور ایالات متحده آمریکا وعده مذاکرات مستقیم و در سطح عالی ایران و آمریکا را داد.
چند ساعت بعد نیز عباس عراقچی در توییتی به زبان انگلیسی و فارسی گفت که ایران و آمریکا روز شنبه در سطح عالی و به صورت غیر مستقیم مذاکره خواهند کرد.
مسئله مستقیم یا غیر مستقیم بودن مذاکرات بحث این چند روزه شبکههای اجتماعی و رسانهها بوده است و جوانان و دانشجویان با تبیین تفاوت این دو، مذاکره مستقیم با آمریکا را بیمنفعت و مضر دانسته و خواهان عدم تغییر مذاکرات از غیر مستقیم به مستقیم هستند.
ماجرا از انتشار ویدیوهای متنوع دانشجویی در تبیین این موضوع شروع شد که عتقد بود مذاکرات غیر مستقیم مسئلهای عادی بوده و به معنای به رسمیت شناختن قدرت آمریکا و احتیاج ایران به او نیست.
دانشجویان در شبکههای اجتماعی با اشاره به مذاکرات غیر مستقیم موجود در میان روسای جمهور پیشین از جمله محمود احمدی نژاد حسن روحانی و ابراهیم رئیسی، آن را بسیار متفاوت از نشست و برخاست با مریکاییها و خندیدن و رفاقتی میدانند که یاس محور مقاومت و مظلومان جهان را در پی خواهد داشت.
جمعی از مردم و دانشجویان عصر پنجشنبه بیست و یکم فروردین مقابل درب جنوبی وزارت خارجه جمهوری اسلامی ایران جمع شده و از وزارت خارجه خواستند با رعایت پروتکلهای مذاکرات بینالملل تناسب جایگاه و سمت دو طرف مذاکره کننده را رعایت کرده و از مذاکره وزیر خارجه ایران با نماینده وزیر خارجه آمریکا که امری نامتناسب است خودداری نمایند و برای صحبت با او نمایندهای معرفی کنند.
حفظ چارچوبهای مذاکرات غیر مستقیم و خودداری از مذاکرات مستقیم حتی در آینده مطالبه دیگر اینن جوانان بود.
سخنران تجمع با اشاره به امتیازسازی ترامپ از مذاکره با دیگر کشورها که در خطاب به اعضای مجلس نمایندگان آمریکا طرح کرده بود و سخنان توهین آمیز وی در خصوص اشتیاق و وابستگی دیگر کشورها به مذاکره با او و تبعیت از وی مذاکره مستقیم را نیاز آمریکا دانست و خاطرنشان کرد که مذاکرات مستقیم نه مورد نیاز ایران است و نه نفعی برای ایران دارد و برخی که در فضای مجازی مطالبه تغییر مذاکرات از مستقیم به غیر مستقیم را دارند دارای تحلیلهای غلطی هستند که ریشه از اعتماد به عدههای ترامپ دارد.
توصیه به عدم پذیرش وعدههای نسیه و ارائه امتیازهای نقد و ضرورت اخذ امتیاز نقد اقتصادی از آمریکا در مذاکرات غیرمستقیم به طوری که مردم نتیجه آن را در سفره خویش لمس کنند و گره نزدن این موضوع به مذاکرات مستقیم از دیگر سخنان مطرح شده در این برنامه بود.
برخی از شرکت کنندگان با سرد دادن شعارها و سخنرانی در این خصوص که فتاب برجام را ما ندیدیم و از میوههای آن نخوردیم و برای ما ننگ داشت و نه نان، عبرت از ۱۰ برابری شدن قیمت خودرو پراید و ۶ برابر شدن قیمت دلار در چند سال ابتدای اجرای برجام را ضروری دانسته و اعتماد به قاتل شهید سلیمانی را اشتباهی بزرگ خواندند.
دست نوشتههای متنوعی که در این تجمع بلند شده بود صههای جالبی داشت و یکی از دانشجویان نشستن ایران و آمریکا بر سر یک میز را موجب یاس مجاهدان یمنی و فلسطینی دانسته و میگفت اگر برجام دستاورد اقتصادی نداشته این مذاکره نیز نخواهد داشت، و شخصی که توافق قبلی را پاره کرده به راحتی توافق جدید را نیز پاره خواهد کرد و تنها چیزی که برای ملت ایران باقی مانده قلب پر از بتن رآکتور اراک است و با این وضعیت نباید روحیه محور مقاومت را با نشستن بر سر یک میز با آمریکا خراب کرد.
یکی از دانشجویان نیز ست نوشتهای را بلند کرده بود که روی آن نوشته شده بود: «امضای ترامپ هم تضمین است؟»
در پایان نیز سه موضع و مطالبه اصلی تجمع دوباره مورد تاکید قرار گرفتند:
اولین پیام بیانیه این تجمع ناامیدی شرکت کنندگان در تجمع از هرگونه مذاکره مستقیم یا غیر مستقیم با آمریکا و درخواست گره نزدن مسائل اقتصادی کشور به آن بود و همچنین دقت به این موضوع که هرگونه مذاکره با آمریکا نه تنها نفعی ندارد بلکه ممکن است ضررهای بسیاری داشته باشد.
بند دوم و سوم بیانیه پایانی تجمع از جنس مطالبه بود:
در مطالبه اول لزوم دقت تیم مذاکره کننده به رعایت جایگاه ملت ایران و منافع محور مقاومت و نحوه امتیازدهی و امتیازگیری و تجربه گرفتن از خاطره تلخ برجام مرور شد.
سومین مطالبه و حرف اصلی تجمع کنندگان حفظ مذاکرات در مسیر غیر مستقیم و پرهیز از مستقیم کردن آن در آینده بود که با بیان مضرات ذاکرات مستقیم و همچنین غیرقابل اعتماد بودن آمریکا بر اساس تجربههایی از ابتدای انقلاب بیان شد.