خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

جمعه، 29 فروردین 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

نقدی بر بی‌ثباتی تصمیمات در آستانه کنکور - تسنیم

تسنیم | استان‌ها | جمعه، 22 فروردین 1404 - 13:53
پنج مسئول مختلف در این یک ماه اخیر پیش از کنکور پنج نظر در مورد تأثیر معدل دادند که باعث سردرگمی دانش آموزان و نشانی از عدم هماهنگی در سیستم اجرایی است.
تغييرات،تصميمات،كنكور،مسئولين،نوسانات،تصميم،زمان،حساس،اتخاذ، ...

به گزارش خبرگزاری تسنیم از کاشان، کنکور سراسری، آزمونی سرنوشت‌ساز است که نه تنها آینده تحصیلی، بلکه آینده حرفه‌ای و شغلی بسیاری از دانش‌آموزان را تحت تأثیر قرار می‌دهد و در چنین شرایطی، این آزمون نیاز به پیش‌بینی‌پذیری، ثبات و اعتماد دارد.
آنچه که در سال‌های اخیر مشاهده می‌شود، نوسانات و تصمیمات غیرقابل پیش‌بینی از سوی مسئولین است که به هیچ وجه با اصول منطق و عدالت آموزشی همخوانی ندارد و یکی از بارزترین نمونه‌های این نوسانات، تغییرات مکرر در تأثیر معدل در کنکور در این ایام است.
پنج مسئول مختلف در این یک ماه حساس پیش از کنکور، شاهد بودیم که پنج نظر در مورد تأثیر معدل دادند و این تغییرات در فاصله‌ای بسیار کوتاه، آن هم زمانی که دانش‌آموزان در اوج فشار و استرس قرار دارند، نه تنها منجر به سردرگمی می‌شود بلکه به وضوح نشان‌دهنده بی‌برنامگی و عدم هماهنگی در سیستم اجرایی کشور است.
این که در چنین زمان حساسی، هر کدام از مسئولین حرفی متفاوت می‌زنند، فقط به ایجاد بی‌اعتمادی و اضطراب بیشتر در دانش‌آموزان و خانواده‌هایشان منتهی می‌شود و یک تصمیم ساده و اساسی، نباید به اندازه‌ای در معرض تغییرات متعدد قرار بگیرد که در فاصله یک ماه به کنکور، دانش‌آموزان نتوانند از آن برای برنامه‌ریزی دقیق خود استفاده کنند.
در این شرایط بحرانی، نباید هر کدام از مسئولین حرف‌های مختلفی بزنند و به جای شفاف‌سازی، وضعیت را پیچیده‌تر کنند و در این زمان حساس، هرگونه تغییر در سیاست‌ها و تصمیمات باید به‌طور قطع متوقف شود.
دلیل توقف تغییرات در این برهه آن است که هر تصمیم جدید، به معنای هدر دادن زمانی است که دیگر هیچ‌گاه باز نخواهد گشت و قطعا این نحوه تصمیم‌گیری ضربات مهلکی به اعتماد عمومی به حاکمیت وارد میکند و تاثیرات منفی آن حتما با دین شرعی همراه خواهد بود.
در این شرایط، به نظر می‌رسد که باید رییس جمهور جلو این تغییرات و نوسانات را بگیرد و یک تصمیم جامع اتخاذ کند چراکه یک ماه مانده به کنکور، زمان مناسبی برای تصمیمات جدید و تغییرات عجولانه نیست و مسئولین باید درک کنند که هر تصمیمی که در این بازه زمانی اتخاذ می‌شود، علاوه بر آسیب‌های روانی، به اعتبار و اعتماد عمومی به سیستم آموزشی کشور لطمه می‌زند.
این بی‌ثباتی‌ها و تغییرات بی‌مورد، نه تنها فشار بی‌پایانی بر دوش دانش‌آموزان و خانواده‌ها می‌گذارد، بلکه باعث بی‌اعتمادی به سیستم آموزشی می‌شود و در چنین شرایطی، کسانی که مسئول اتخاذ تصمیمات هستند باید به دقت و با توجه به پیامدهای آن‌ها تصمیم بگیرند و به جای ایجاد هرگونه سردرگمی، باید به تثبیت شرایط کمک کنند.
از مسئولین کشور درخواست می‌شود که به جای ایجاد نوسانات بی‌پایان، در این زمان حساس، به ثبات و پیش‌بینی‌پذیری در تصمیمات خود پایبند باشند و از هرگونه تغییر که می‌تواند بیشتر از این، سلامت روانی و روحیه دانش‌آموزان را تهدید کند، خودداری کنند.
یادداشت از مهدی بصیرتی رئیس اداره تبلیغات
انتهای پیام/801