تکشیل کارگروه استانی برای اجرای ثبت رسمی معاملات
رئیس کل دادگستری کردستان، گفت: در راستای اجرای قانون الزام به ثبت رسمی معاملات اموال غیرمنقول کارگروه استانی با عضویت مدیریت و معاونت های اداره کل، ادارات بازسی، کاداستر و فناوری اطلاعات در استان تشکیل شد.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از سنندج، قانون الزام به ثبت رسمی معاملات غیرمنقول، در تاریخ ششم آذرماه 1401 توسط مجلس شورای اسلامی تصویب شد و پس از ایرادات شورای نگهبان در مورد برخی مواد و تبصرههای این قانون، بررسی مواد اختلافی به مجمع تشخیص مصلحت نظام ارجاع شد.
مجمع تشخیص مصلحت نظام، پس از برگزاری جلسات متعدد و رفع موارد اختلافی سرانجام در تاریخ 26 اردیبهشت 1403 این قانون را موافق با مصلحت نظام تشخیص داد.
در نهایت اجرای این قانون از سوم تیرماه سال گذشته در کشور آغاز شد، به همین جهت مسئولان قضایی تمهیدات لازم برای اجرای دقیق و سریع مفاد این قانون را در دستور کار خود قرار دادند.
در همین زمینه حجتالاسلام والمسلمین سیدحسین حسینی، رئیس کل دادگستری استان کردستان، در گفتوگو با خبرنگاران درباره اقدامات دادگستری استان در راستای اجرای قانون الزام به ثبت رسمی معاملات اموال غیرمنقول، گفت: در این راستا کارگروه استانی با عضویت مدیریت و معاونتهای اداره کل، ادارات بازرسی، کاداستر و فناوری اطلاعات در استان تشکیل شده است، همچنین آگاهی بخشی و تبیین قانون الزام به ثبت رسمی معاملات اموال غیرمنقول با تشریح فرآیند تصویب و اهمیت آن و ضرروت همراهی کلیه دستگاههای اجرایی بلافاصله پس از تصویب در مجمع تشخیص مصلحت نظام در اردیبهشتماه سال جاری در دیدار با بالاترین مقامات استانی صورت گرفته است.
وی افزود: این قانون در جلسات شورای قضایی استان، شورای اداری استان و شورای مسکن استان تبیین شده و نشست هماهنگی و تبیین قانون با دستور و هماهنگی رئیس کل دادگستری استان و با حضور کلیه مدیران دستگاههای اجرایی ذیربط (راه و شهرسازی، تامین اجتماعی، شهرداری، روسای ادارات صنعت، معدن و تجارت شهرستانهای استان، روسای مشاورین املاک کلیه شهرستانهای استان، بنیاد مسکن، جهاد کشاورزی و امور اراضی و تعزیرات حکومتی و اعضا شورای قضایی استان) به منظور آگاهی از وظایف و تکالیف خود تشکیل شد.
رئیس کل دادگستری استان کردستان بیان کرد: به منظور اجرای این قانون نامهای خطاب به مدیرکل صنعت، معدن و تجارت استان در رابطه با ابلاغ مراتب به اتحادیه بنگاههای املاک در خصوص عدم نگارش هر گونه قرارداد یا پیشنویس تا راهاندازی ارتباط با سامانه الکترونیک اسناد برای مشاوران املاک و لزوم هدایت طرفین معامله به دفاتر اسناد رسمی در خصوص اسناد حدنگار پس از تاریخ 3 تیر 1403 ارسال شد همچنین ابلاغ به صنف چاپ و بسته بندی مبنی بر عدم چاپ قراردادهای چاپی جدید صورت گرفت.
حسینی خاطرنشان کرد: در تاریخ 31 تیر سال گذشته نامهای خطاب به مدیرکل امور مالیاتی استان در رابطه با ارائه و ارسال پاسخ استعلامات مربوط به تنظیم اسناد وکالت بلاعزل واصله از دفاتر اسناد رسمی تا زمان اصلاح سامانه مربوطه ارسال شد، همچنین در همین تاریخ نامهای خطاب به رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان در رابطه با تسریع در اجرای قانون حدنگار نسبت به اراضی کشاورزی و ابلاغ به ادارات شهرستانی آن سازمان مبنی بر ارائه پاسخ استعلامات مربوطه واصله از ادارات ثبت استان بدون لحاظ حدنصاب مذکور در قانون جلوگیری از خرد شدن اراضی تا تاریخ ابلاغ قانون الزام ارسال شد.
وی افزود: در راستای اجرای این قانون در تاریخ 31 تیر 1403 دو نامه خطاب به معاونت منابع انسانی دادگستری و این اداره کل مبنی بر تشکیل جلسات آموزشی برای قضات و دفاتر اسناد رسمی و مشاوران املاک و بنگاههای معاملات ملکی با همکاری معاونت فناوری اطلاعات و برنامه ریزی دادگستری استان و اداره کل صنعت، معدن و تجارت استان ارسال شد.
همچنین جلسات متعدد با معاونت فناوری دادگستری استان، کانون سران دفاتر اسناد رسمی، اتحادیه مشاورین املاک سنندج و اداره صمت به منظور آموزش و تبیین و تشریح قانون برای جامعه هدف (قضات، سران دفاتر اسناد رسمی و مشاورین املاک) برگزار شد.
انتهای پیام/486/