تحول بودجهای خوزستان:گامی بلند به سوی توسعه صنعتی و اقتصادی - تسنیم
معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری با اشاره به اینکه کل بودجه استان خوزستان 50 الی 60 میلیارد تومان است، گفت: استان خوزستان به دلیل صنعتی بودن باید بودجه ای نزدیک به سه الی چهار همت بیشتر از بودجه فعلی داشته باشد.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از اهواز، حسین افشین امروز در نشست با شرکتهای دانشبنیان خوزستان، اظهار داشت: سخن از استان خوزستان به معنی سخن گفتن از صنعت، ثروت، کشاورزی، گردشگری، اقتصاد دریامحور و فرصتهای بسیار است.
وی با اشاره به هدف خویش به خوزستان گفت: یکی از کارهای مهم ما در این سفر ترغیب برای تشکیل صندوق پژوهش و فناوری سرمایهگذاری خطرپذیر شرکتی (CVC) در استان خوزستان است.
وی با اشاره به اینکه در استان خوزستان صندوق cvc وجود ندارد، افزود: این صندوق طرح مالیاتی شرکتها را جذب میکند.
یعنی مالیاتی که قرار است شرکتها به دولت بدهند و دولت هزینه کند را به شرکتهای دانشبنیان و فضای پارک اختصاص میدهد.
افشین ادامه داد: اگر صندوق cvc تشکیل شود، فضاهای موردنیاز در زمینه ناحیه نوآوری، برج فناوری، کارخانه نوآوری و احداث پارک به راحتی انجام خواهد شد زیرا پتانسیل مالی بسیار خوب و بالقوهای است.
وی با اشاره به اینکه جمعیت استان خوزستان حدود 6 درصد جمعیت کل کشور است، گفت: 158 شرکت دانشبنیان در استان وجود دارد اما اگر بخواهیم با نسبتها و ظرفیتهای استان محاسبه کنیم باید حداقل 600 شرکت دانشبنیان وجود داشته داشته باشد و استان از این نظر از نرخ متوسط بالاتر و جزو ردههای بالا باشد.
از این رو باید به آن توجه ویژه شود.
افشین با اشاره به اینکه خوزستان جزو معدود استانهایی است که پارک منسجمی در آن وجود ندارد، عنوان کرد: در صورتی که استانهای دیگر کشور فضای زیرساختی مناسبی دارند.
وی با اشاره به اینکه کل بودجه استان خوزستان 50 الی 60 میلیارد تومان است، گفت: در صورتی که براساس ماده 11 و 13 قانون جهش، استان خوزستان به دلیل صنعتی بودن باید بودجهای نزدیک به سه الی چهار همت بیشتر از بودجه فعلی داشته باشد و از اعتبار مالیاتی خود استان برای آن تخصیص داده شود.
معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان ریاست جمهوری گفت: اگر مکان برج فناوری در خوزستان آماده شود قول تجهیز آن را میدهیم.
افشین با بیان اینکه بحث ارزیابی شرکتهای دانشبنیان حاکمیتی است، بیان کرد: از اینرو به هیچ یک از استانها و پارکها ارزیابی را واگذار نمیکنیم زیرا مهم است که اعتبار علمی شرکتهای دانشبنیان ارزیابی شود.
وی ابراز امیدواری کرد در این سفر معضلات و مشکلات را پیدا و رفع کنیم و مصوبههای خوبی برای دانشگاهها، پارکهای علم و فناوری و زیستبوم پارک علم و فناوری استان خوزستان داشته باشیم.
به گزازش تسنیم، حسین افشین در جریان سفر یک روزه خود به خوزستان با همراهی معاون امور اقتصادی استانداری خوزستان و رییس پارک علم و فناوری خوزستان از محصول شرکت دانشبنیان عمران آسایش جنوب (عماکو) در دکل 202 عملیات اکتشاف، واقع در منطقه زردشت اهواز بازدید کرد.
این شرکت دانشبنیان از شرکتهای مستقر در پارک علم و فناوری خوزستان در بیست و پنجمین جشنواره تجلیل از پژوهشگران، فناوران و نوآوران برگزیده کشور در سال 1403 به عنوان فناور برتر در کشور معرفی شد و در آیینی با حضور وزیر علوم، تحقیقات و فناوری مورد تجلیل قرار گرفت.
گفتنی است، حسین افشین معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان ریاست جمهوری صبح امروز در سفری یک روزه از طریق فرودگاه بینالمللی شهید سلیمانی اهواز وارد استان شد و مورد استقبال سید محمدرضا موالیزاده، استاندار خوزستان قرار گرفت.
بازدیدهای مختلف از پارک علم و فناوری و شرکتهای دانشبنیان جلسه با نخبگان، دیدار با نماینده ولیفقیه در استان و نشست تخصصی در خصوص اقتصاد دانشبنیان از جمله برنامههای سفر یک روزه معاون رئیسجمهور به خوزستان است.
انتهای پیام/