خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

یکشنبه، 31 فروردین 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

آغاز مذاکرات غیرمستقیم ایران و آمریکا در عمان

اعتماد | همه | شنبه، 23 فروردین 1404 - 16:12
هیئت‌های مذاکره‌کننده ایران و آمریکا برای انجام مذاکرات غیرمستقیم در عمان حضور یافتند و این مذاکرات آغاز شد.
ايران،مذاكرات،امور،خارجه،غيرمستقيم،وزير،آمريكا،مذاكره،عمان،ا ...

کد خبر: 707481 | ۱۴۰۴/۰۱/۲۳ ۱۵:۱۸:۳۶
مجید تخت‌روانچی، معاون سیاسی وزیر امور خارجه، کاظم غریب‌آبادی معاون حقوقی و بین‌الملل وزیر امور خارجه، اسماعیل بقایی، سخنگوی وزارت امور خارجه و تعدادی دیگری از دستیاران و کارشناسان وزارت امور خارجه در این هیئت حضور دارند.
بقایی: گفت‌وگوی غیرمستقیم ایران و آمریکا در سالن‌های مجزا آغاز شد
سخنگوی وزارت امور خارجه:گفتگوهای غیرمستقیم دکتر عراقچی وزیر امور خارجه و استیو ویتکوف نماینده ویژه رئیس‌جمهور آمریکا در امور خاورمیانه با وساطت بدر البوسعیدی وزیر امور خارجه عمان آغاز شد.
این گفتگوها در محل پیش‌بینی‌شده توسط میزبان عمانی، با استقرار نمایندگان جمهوری اسلامی ایران و آمریکا در سالن‌های مجزا و با وساطت وزیر خارجه عمان انجام می‌شود و طرفین نقطه‌نظرات و مواضع خود را از طریق وزیر امور خارجه عمان به یکدیگر منتقل می‌کنند.
شروع گفتگوهای غیرمستقیم ایران-آمریکا در موضوعات رفع تحریم‌ها و هسته‌ای
تسنیم نوشت: گفتگوهای غیرمستقیم سیدعباس عراقچی وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران و استیو ویتکوف نماینده ویژه رئیس‌جمهور آمریکا در امور خاورمیانه دقایقی قبل با وساطت بدر البوسعیدی وزیر امور خارجه عمان آغاز شد.
مذاکرات غیرمستقیم ایران و آمریکا شامل برنامه هسته ای و لغو تحریم ها می شود.
رویترز: مذاکرات ایران و آمریکا با هدف کاهش تنش و تبادل زندانیان است
رویترز به نقل از یک منبع عمانی مدعی شد: مذاکرات ایران و آمریکا با هدف کاهش تنش و تبادل زندانیان است.
هدف مذاکرات ایران و آمریکا کاهش تحریم‎ها در ازای محدود کردن برنامه هسته‎ای ایران است./ جماران
واکنش سخنگوی دولت به آغاز مذاکرات ایران و امریکا
مهاجرانی سخنگوی دولت در شبکه ایکس نوشت: مذاکره مطلوب ایران یعنی گفت‌وگوی دقیق، بدون هیاهو.
هر پیام، اول مکتوب و روشن؛ بدون نمایش، بدون حاشیه.
این کار راه روایت سازی غیرمستند را برای مخالفان مذاکرات متوقف می کند.
ایران قالب مذاکره را خودش انتخاب کرده؛ این یعنی عقلانیت دیپلماتیک برای امروز./ ایرنا
عزیمت هیئت ایرانی به سمت محل گفت‌وگوهای غیرمستقیم
ابراز امیدواری «وندی شرمن» نسبت به تداوم مذاکرات ایران و آمریکا
وندی شرمن در مصاحبه با شبکه تلویزیونی "ای بی سی"، گفت: به نظر می‌رسد (ویتکاف) فرستاده (دونالد ترامپ) در همه امور باشد.
معاون سیاسی وزیر امور خارجه دولت باراک اوباما افزود: بسیار خوب است که با ایران به توافق برسیم.
فکر می‌کنم (این مذاکرات) فوق‌العاده چالش‌برانگیز است.
رئیس‌جمهور ترامپ گفته که این مذاکرات مستقیم و (سید عباس) عراقچی وزیر امور خارجه ایران نیز گفته که این مذاکرات غیرمستقیم خواهد بود.
وی گمانه‌زنی کرد که مذاکرات امروز غیرمستقیم شروع شده و در صورت پیشرفت، رو به مستقیم شدن حرکت کند.
شرمن در مورد هدف ترامپ از گفت‌وگو با ایران گفت: مشخص نیست که دولت ترامپ امیدوار به دستیابی به چه چیزی است.
اگر آنها خواهان برچیده‌شدن کامل برنامه هسته‌ای ایران هستند، ایران باتوجه‌ به سیاست داخلی خود نمی‌تواند با این خواسته موافقت کند و هر چیزی غیر از این نیز ممکن است برای ترامپ رضایت‌بخش نباشد.
شرایط کنونی بسیار چالش‌برانگیز است و اگرچه رئیس‌جمهور به ویتکاف به‌شدت ایمان دارد، بااین‌وجود مذاکره امروز بسیار فنی است.
این دیپلمات پیشین ادامه داد: عراقچی، وزیر امور خارجه ایران، طرف مقابل من در جریان مذاکرات برجام بود.
او بسیار سرسخت و بسیار باهوش است؛ به زبان انگلیس مسلط است و از تمام جزئیات فنی اطلاع دارد؛ بنابراین ویتکاف با یک هماورد بسیار توانا در آن سوی میز یا دیوار (بسته به مستقیم یا غیرمستقیم بودن مذاکرات) طرف است.
وی افزود: مذاکرات امروز در مورد نحوه حصول مذاکرات و چارچوب آن است.
انتظار ندارم مذاکرات امروز خروجی خاصی جز توافق برای ادامه مذاکرات داشته باشد.
هدف نهایی مذاکرات هم همان موضع رؤسای دموکرات و جمهوریخواه بوده که ایران هرگز نمی‌تواند سلاح هسته‌ای داشته باشد.
شرمن همچنین مدعی شد: نخست‌وزیر اسرائیل احتمالاً ترجیح می‌دهد تأسیسات هسته‌ای ایران را بمباران کند که البته این اقدام می‌تواند جنگ گسترده‌تری را آغاز کند که حتی ترامپ نیز تمایلی به وقوع آن ندارد؛ بنابراین خوشحالم که او در بدو امر مذاکرات را محک می‌زند.
امیدوارم که ویتکاف تیمی توانمند برای این مذاکرات در اختیار داشته باشد؛ زیرا مسائل کاملاً فنی بوده و دانسته‌های شخصی که قرار است با او سروکار داشته باشد، بیش از اوست.
به گزارش ایرنا، وزیر امور خارجه کشورمان امروز ۲۳ فروردین ماه ۱۴۰۴ به منظور گفت‌وگو غیرمستقیم با فرستاده ویژه آمریکا در امور خاورمیانه در موضوع هسته ای و رفع تحریم‌های ظالمانه و غیرقانونی به همراه اسماعیل بقائی سخنگوی وزارت امور خارجه، «مجید تخت روانچی» معاون سیاسی، «کاظم غریب‌آبادی» معاون بین‌الملل و حقوقی و مذاکره کنندگان ارشد حوزه رفع تحریم‌ها، هسته‌ای و کارشناسان ذیربط وارد مسقط پایتخت عمان شد.
عراقچی طبق روال مرسوم در دیدار با «سید بن حمد بن حمود البوسعیدی» وزیر امور خارجه عمان درباره ترتیبات اجرای گفت‌وگوهای غیرمستقیم مشورت و تبادل نظر کرد.
وزیر خارجه عمان دیدار مشابهی نیز با همین دستور کار با «استیو ویتکاف» فرستاده ویژه آمریکا در امور خاورمیانه خواهد داشت./ ایرنا
روایت رئیس کمیسیون امنیت ملی از پذیرش شرایط ایران قبل از مذاکرات عمان
رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس گفت: آمریکا خواهان مذاکره مستقیم با ایران بود که ایران پیشنهاد مذاکره غیرمستقیم را داد.
همچنین آن‌ها امارات را به عنوان محل مذاکرات پیشنهاد کردند که ما نپذیرفتیم و عمان را انتخاب کردیم.
ابراهیم عزیزی در برنامه‌ای تلویزیونی با اشاره به مذاکرات عمان گفت: آمریکا از یک طرف فشار و تهدید و از یک طرف دعوت به مذاکره می کند که این سیاست‌ها تاثیری در رویکرد ایران اسلامی ندارد.
وی با بیان اینکه موضوع سلاح هسته‌ای بهانه است، گفت که سلاح هسته‌ای در دکترین دفاعی ایران قرار ندارد منتها آن‌ها برای اجماع سازی و انجام رفتارهای ضدانسانی و ضدبشری از این الفاظ و موضوعات استفاده می کنند آن هم در شرایطی که تمام دنیا و آژانس می‌داند که ایران ظرفیت و دانش آن را دارد.
رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس تاکید کرد: امیدوارم دشمنان ملت ایران به ویژه آمریکایی‌ها به این باور رسیده باشند که باید همیشه با مردم ایران مبتنی بر ادبیات منطبق با شأن مردم ما صحبت کرده و ادبیات تهدیدآمیز نداشته باشد.
وی با تاکید بر اینکه فشار بر ملت و ارکان نظام اسلامی تاثیری ندارد، گفت: ما با منطق و عقلانیت درباره همه مسائل برخورد می‌کنیم که نظام اسلامی این روند را در تمامی مراحل پیش برده و با همین چارچوب هم ادامه می‌دهد.
عزیزی درباره دلیل اصرار ایران به مذاکره غیرمستقیم،‌ گفت: این موضوع به سابقه بد آمریکایی‌ها برمی‌گردد؛ ما در طول حیات طیبه انقلاب اسلامی به دلیل گفتمان قوی، جهان‌پسند و منطبق بر چارچوب و اندیشه‌های رشد یافته، از مذاکره هراس نداشتیم و در مواردی همچون لانه جاسوسی، قطعنامه ۵۸۹ و برجام نیز مذاکره کردیم.
اکنون نیز جمهوری اسلامی بعد از بررسی دیدگاه های مختلف و با توجه و تامل به تمام ابعاد، موضوع مذاکره را با شیوه غیرمستقیم پذیرفت.
رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس اضافه کرد: آمریکایی ها اصرارهای فراوان به ایران برای مذاکره داشتند.
چند خواسته آن‌ها در همان ابتدای بحث بی‌نتیجه ماند.
آن‌ها خیلی اصرار داشتند که مذاکرات مستقیم باشد اما جمهوری اسلامی گفت که حاضر به مذاکرات غیرمستقیم است و اکنون بنا شده که مذاکرات غیر مستقیم باشد.
وی افزود: آمریکایی ها اصرار داشتند که مذکرات در کشوری همچون امارات و برخی دیگر از کشورها انجام شود که جمهوری اسلامی پیشنهاد عمان را داد لذا به برکت اندیشه‌های بلند و عقبه خوب و اتکا به ملت بزرگ، در این مرحله ما نه تنها مخلوق شرایط آمریکایی‌ها نشدیم بلکه خالق شرایطی هسیتم که خودمان دنبال کردیم./ ایسنا
خبر در حال تکمیل است