خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

شنبه، 30 فروردین 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

بازدید 1.6 میلیون نفر از جاذبه‌های گردشگری مرکزی - تسنیم

تسنیم | استان‌ها | شنبه، 23 فروردین 1404 - 17:13
مدیرکل میراث فرهنگی،صنایع دستی و گردشگری استان مرکزی گفت: تعداد بازدیدکنندگان از جاذبه های گردشگری استان در نوروز امسال، با رشد 33 درصدی به یک میلیون و 69 هزار و 516 نفر رسید.
استان،افزايش،مركزي،نفر،درصد،كشور،سامانه،ضريب،نوروز،اشغال،ترد ...

به گزارش خبرگزاری تسنیم از اراک، محمود مرادی‌نراقی عصر امروز در ستاد اجرایی خدمات سفر استان با اشاره به روند سفرهای نوروزی اظهار کرد: بیش از یک میلیون و 950 هزار تردد در بازه زمانی 25 اسفند 1403 تا 15 فروردین 1404 در استان ثبت شده است و میزان ترددها نسبت به سال گذشته 10 درصد افزایش داشته و این در حالیست که میزان خروجی از استان 9 درصد کاهش یافته که نشان‌دهنده کاهش سفر هم‌استانی‌ها به خارج از استان است.
وی افزود: 577 تردد هوایی، 7167 تردد ریلی و 117 هزار و 125 تردد جاده‌ای در حوزه حمل و نقل عمومی ثبت شده است که در همین مدت، تعداد بازدیدکنندگان از جاذبه‌های گردشگری استان با رشد 33 درصدی به یک‌میلیون و 69 هزار و 516 نفر رسید و آمار ثبت‌شده در سامانه «مسافر یار» که امسال برای نخستین بار در قالب کد ستاد کشور راه‌اندازی شده، نشان‌دهنده افزایش قابل توجه گردشگران و مسافران نوروزی در استان است.
مرادی‌نراقی تصریح کرد: در این سامانه هر دستگاه و وزارت‌خانه دارای کد و شناسه کاربری اختصاصی است و مسئول ثبت آمار در سطح ملی، نماینده‌ای از همان دستگاه در استان‌هاست که ما به عنوان دستگاه استانی، دسترسی مستقیمی به سامانه نداریم و آمارها به‌صورت روزانه از طریق وزارت کشور به ما اعلام می‌شود که مطابق آن، استان مرکزی آماری بالغ بر 354 هزار بازدید از اماکن مذهبی و تاریخی به ثبت رسانده است.
ضریب اشغال مراکز اقامتی استان بین 35 تا 40 درصد بود
وی بیان کرد: علاوه بر سامانه «مسافر یار»، وزارت کشور از طریق رصد داده‌های جابجایی سیم‌کارت‌ها در دکل‌های مخابراتی (BTS) نیز برآورد جمعیت جابه‌جا شده را انجام می‌دهد که بر اساس این آمار، استان مرکزی در رتبه پنجم کشور از نظر ورودی مسافران پس از استان‌هایی مانند مازندران قرار گرفته است و طبق اعلام وزارت کشور، استان مرکزی در شاخص جابجایی‌ها رشد 27 درصدی، در بخش حمل‌ونقل ریلی رشد 3 درصدی، و در تعداد مسافران ورودی رشد 20 درصدی نسبت به سال گذشته داشته است.
مدیرکل میراث فرهنگی،صنایع دستی و گردشگری استان مرکزی ادامه داد: در حوزه اقامت رسمی، غیررسمی و اضطراری، در مجموع 89 هزار و 478 نفر اقامت داشتند که نسبت به سال گذشته، 4 درصد کاهش را نشان می‌دهد.
هتل آب‌گرم محلات با ضریب اشغال 75 درصد بالاترین میزان اقامت را به خود اختصاص داده است، در حالی که برخی از هتل‌های تفرش پایین‌ترین ضریب اشغال را داشته‌اند.
وی افزود: میانگین ضریب اشغال مراکز اقامتی استان بین 35 تا 40 درصد بوده و تعداد مراکز اقامتی به 39 واحد افزایش یافته است.
همچنین در ایام نوروز، روزانه 894 گزارش آماری از وضعیت خدمات سفر تهیه و از طریق کانال اطلاع‌رسانی مربوطه منتشر می‌شد.
افزایش بیش از دو برابری فوتی‌های نوروزی در استان مرکزی / 44 جان‌باخته در تصادفات
مدیرکل میراث فرهنگی،صنایع دستی و گردشگری استان مرکزی از افزایش قابل توجه تعداد فوتی‌های ناشی از تصادفات در ایام نوروز 1404 خبر داد و گفت: تعداد جان‌باختگان حوادث رانندگی در نوروز امسال به 44 نفر رسیده که این رقم نسبت به 15 نفر در نوروز سال گذشته، افزایش چشم‌گیری داشته است.
مرادی‌نراقی افزود: از این تعداد، 39 نفر در تصادفات برون‌شهری و 5 نفر در حوادث درون‌شهری جان خود را از دست داده‌اند ضمن اینکه، ضرورت افزایش اقدامات پیشگیرانه، ارتقای ایمنی جاده‌ها، فرهنگ‌سازی برای رعایت قوانین راهنمایی و رانندگی و تقویت نظارت‌های ترافیکی مورد تاکید است.
انتهای پیام/711/