حماس: نتانیاهو برای منافع شخصی هر توافقی را به شکست میکشاند - تسنیم
یک مسئول حماس با بیان اینکه سلاح مقاومت برای محافظت از مردم فلسطین باقی می ماند، گفت علت نرسیدن به توافق آتش بس، مربوط به تعداد اسرایی که باید آزاد شوند نیست، بلکه مربوط به این است که نتانیاهو طبق محاسبات شخصی خود نمی خواهد هیچ توافقی انجام شود.

به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری تسنیم، «حسام بدران» عضو ارشد دفتر سیاسی جنبش حماس و رئیس اداره روابط ملی این جنبش طی سخنانی درباره تحولات اخیر مربوط به جنگ و پیشنهاداتی که برای آتش بس مطرح میگردد، اعلام کرد: هنوز هیچ پیشنهاد جدیدی به ما ارائه نشده و ما آخرین پیشنهادی را که از طریق میانجیهای مصری و قطری دریافت کردیم پذیرفتیم، اما بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر رژیم اشغالگر علناً آن را رد کرد.
عدم رسیدن به توافق آتشبس مربوط به کارشکنی نتانیاهو است نه پرونده تبادل اسرا
حسام بدران در گفتگو با العربی الجدید اظهار داشت: برای روشنتر شدن مطلب میگوییم که عدم رسیدن به توافق برای از سرگیری آتش بس تاکنون، هیچ ربطی به بحث تبادل اسرا و یا تعداد اسیرانی که باید آزاد شوند ندارد، بلکه مربوط به این است که نتانیاهو همه پیشنهادات در این زمینه را به دلیل محاسبات سیاسی و شخصی خودش رد میکند.
موضع حماس روشن و تزلزل ناپذیر است و ما آمادهایم با هر ایده یا پیشنهادی که منجر به پایان دادن به این تجاوزات مداوم علیه مردم ما در غزه میشود، تعامل مثبتی داشته باشیم؛ زیرا منافع مردم فلسطین و حفظ جان و کرامت آنها اصول اساسی است که ما در مذاکرات و همچنین میدان به آن تعهد داریم.
وی درباره سفر هیئت حماس به قاهره برای گفتگو درباره آتش بس اظهار داشت: تماس ما با مصریها تقریباً هر روز ادامه دارد و هر زمان که لازم باشد به قاهره میرویم و بارها این اتفاق افتاده است.
ما آمادهایم در هر زمان برای گفتگو در مورد موضوعات مختلف جنگ یا به طور کلی امور مربوط به فلسطین، چنین سفرهایی انجام دهیم.
حسام بدران درباره اینکه آیا توافق اصلی آتش بس که مرحله اول آن اجرا شد، همچنان پابرجاست یا به دنبال از سرگیری حملات وحشیانه رژیم صهیونیستی علیه غزه ، کاملاً از بین رفته است، گفت: توافق آتش بس که در 17 ژانویه گذشته منعقد شد، یک توافق جامع و یکپارچه با سه مرحله مشخص است که میانجیها در آن مشارکت دارند و آمریکا هم این توافق را تایید کرد.
این توافق کاملاً قابل اجرا بوده و نتانیاهو با از سرگیری تجاوزات علیه غزه و جلوگیری از ورود کمکهای بشردوستانه به این باریکه و بستن همه گذرگاهها تلاش دارد تا مانع اجرای آن شود.
این مسئول حماس تصریح کرد: ما همواره بر پایبندی خود به توافق آتش بس تاکید و تمامی مفاد آن را همانطور که در توافق آمده است، اجرا کردیم.
بر همین اساس همه طرفهایی که خواستار ثبات در منطقه هستند، موظفند برای تکمیل مراحل این توافق، رژیم اشغالگر را تحت فشار قرار دهند.
سلاح مقاومت باقی خواهد ماند
حسام بدران در مورد اینکه آیا ممکن است حماس طبق خواسته آمریکا و رژیم صهیونیستی در ازای پایان دادن به جنگ، سلاح خود را زمین بگذارد، اظهار داشت: هر کسی که به دروغهای اشغالگران گوش دهد تصور میکند که بحث درباره سلاح مقاومت، بحث درباره تانکها، جنگندهها و سلاحهای پیشرفته است؛ اما تسلیحاتی که حماس و دیگر گروههای مقاومت در اختیار دارند و بیشتر آنها ساخت داخل هستند متعلق به کل مردم فلسطین بوده و برای محافظت و دفاع از مردم ما ساخته شده است و داشتن سلاح برای محافظت از خود؛ موضوعی است که همه میثاقها و معاهدات بینالمللی آن را تایید میکنند.
وی افزود: آنچه که امروز اتفاق میافتد تلاشی برای فریبکاری و ارائه اطلاعات نادرست است؛ زیرا ما این حق را داریم که بپرسیم در کرانه باختری که فلسطینیان سلاحی مشابه سلاحهای مقاومت در نوار غزه ندارند؛ چرا صهیونیستها به شکل مداوم آنجا را هدف قرار میدهند و چرا کشتار، بازداشت، تخریب خانهها، غصب زمین و یورشهای مکرر نظامیان و شهرک نشینان صهیونیست به کرانه باختری دائماً ادامه دارد؟
رهبران و فرماندهان حماس وطن خود را ترک نخواهند کرد
این رهبر حماس در مورد موضع این جنبش نسبت به پیشنهادات توطئه آمیزی که اخیرا آمریکا در مورد خروج رهبران و فرماندهان حماس از نوار غزه در ازای دادن امتیازاتی به آنها مطرح کردهاند، گفت: رهبران سیاسی و فرماندهان نظامی حماس بخشی جدایی ناپذیر از مردم فلسطین هستند که در سرزمین خود زندگی میکنند.
آنها هم مانند همه مردم ما بهای زیادی در راه دفاع از سرزمین خود دادهاند و خانوادهها و فرزندانشان شهید شدند، بنابراین هر صحبتی درباره اخراج رهبران و فرماندهان حماس از وطن بیهوده است.
بار دیگر تاکید میکنیم دشمن با این فریبکاریها و ارائه اطلاعات نادرست به دنبال تحریف حقایق است.
حسام بدران در مورد مدیریت نوار غزه و شایعاتی که علیه حماس در مورد تاکید آن بر سیطره مطلق بر این باریکه مطرح میشود، اظهار داشت: در دسامبر 2023 و دو ماه بعد از آغاز نبرد طوفان الاقصی، ما خواستار تشکیل یک دولت وفاق ملیِ غیر جناحی برای مدیریت امور فلسطین در غزه و کرانه باختری شدیم که مسئولیت کامل اداره اوضاع فلسطینیها را بر عهده داشته باشد و بر اتحاد نهادها و ساختارهای اداری نظارت کند.
وی افزود: ما در آن زمان، این موضوع را به گروههای مختلف فلسطینی ابلاغ کردیم، اما جنبش فتح و تشکیلات خودگردان موافق نبودند.
ما در نشست پکن هم بر همین موضع خود تاکید کردیم و همچنان معتقدیم که این مناسبترین و بهترین راهکار است.
اما با توجه به مواضع برخی از گروههای فلسطینی در خصوص عدم موافقت با تشکیل چنین دولتی، حماس با پیشنهاد مصر برای تشکیل کمیته پشتیبانی و مدیریت غزه به شرط جدا نبودن از وضعیت عمومی ملی فلسطین موافقت کرد تا ارتباط اداری و سیاسی غزه با کرانه باختری شکل بگیرد.
روز بعد از جنگ یک روز کاملا فلسطینی خواهد بود
این مسئول حماس در پایان سخنان خود به بحث روز بعد از جنگ در غزه پرداخته و اعلام کرد: روز بعد از جنگ، یک روز فلسطینی خواهد بود و این یک موضوع داخلی فلسطینی است؛ اما شرط و دستور هیچ طرف خارجی را نمیپذیریم.
ما فلسطینیها قادر به اداره امور و اوضاع داخلی خودمان هستیم، از هرگونه اجماع ملی در این زمینه حمایت میکنیم و معتقدیم که روز بعد از جنگ درباره غزه و کرانه باختری باید یکی باشد و این روز یک روز فلسطینی بماند.
انتهای پیام/